Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Direktbuss från Kalmar till Arlanda

FlixBus

Direktbuss från Kalmar till Arlanda

Med Swebus i ryggen storsatsar FlixBus på tillväxten i Småland. Den 1a oktober inleds samarbetet mellan FlixBus och Gimo Buss, ett familjedrivet företag med fler än fem decennier av branscherfarenhet. Samarbetet innebär att Gimo Buss tar över trafikeringen mellan Uppsala och Kalmar som idag opereras av Swebus och kör under FlixBus varumärke.

FlixBus storsatsar på tillväxten i Småland med Swebus som en del av den egna verksamheten. FlixBus samarbete med Gimo Buss innebär att Gimo tar över all trafik mellan Uppsala och Kalmar som idag opereras av Swebus samt klär upp sina bussar med FlixBus gröna färg. Gimo Buss är ett familjeföretag som jobbat i bussbranschen i över fem decennier och har varit i familjen Erikssons ägo i två generationer. I och med samarbetet med FlixBus kommer Gimo buss anställa ett tiotal nya chaufförer.

-Vi ser fram emot att växa tillsammans och skapa nya servicestandarder. Med Gimo buss goda renommé och långa erfarenhet ihop med vår högteknologiska bokningsplattform är jag övertygad om att detta kommer bli riktigt bra, berättar Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden

-Vi på Gimo bussresor gläder oss åt och välkomnar uppdraget att bedriva linje 612 som passar väl in i vår varsamhet och innebär att vi stärker vår verksamhet ytligare i regionen med partnerskap med Flixbus, berättar Stefan Eriksson, VD för Gimo Buss

FlixBus dynamiska priser: Biljetter från 29 kr

FlixBus biljettpriser börjar från 29 kr och finns tillgängliga via www.FlixBus.se, via FlixBus-appen, butikerna vid Cityterminalen i Stockholm och Nils Ericsonsterminalen i Göteborg samt hos resebyråer runt om i landet. FlixBus erbjuder en modern bokningsplattform med ett dynamiskt prissystem där kunder som bokar sina resor tidigt premieras med upp till 70 procent lägre priser.

Kalmar <> Oskarshamn från 29 SEK

Kalmar <> Västervik från 49 SEK

Kalmar <> Norrköping från 109 SEK

Kalmar <> Stockholm från 199 SEK

Kalmar <> Arlanda flygplats från 229 SEK

Kalmar <> Uppsala från 229 SEK

Från start-up i Tyskland till marknadsledande i Sverige och Europa

FlixBus grundades 2013 med frågan: Hur startar man ett bussbolag i vår digitala tid? På endast fem år har företaget etablerat sig sovästerm Europas största bussbolag för långdistansresor med närvaro i 28 länder tack vare en skalbar affärsmodell och stark närvaro online. Företagets affärsmodell bygger på partnerskap med lokala bussbolag som sköter driften av bussar, medan FlixBus ansvarar för nätverksplanering, marknadsföring, försäljning och utveckling – mer likt ett tech-företag än ett traditionellt bussbolag. FlixBus startade inhemska anslutningar i Sverige under 2017 och har lyckats att kontinuerligt växa antalet passagerare genom nya samarbeten med lokala bolag. FlixBus förvärvade den 2a maj i år Swebus för att skapa Sveriges starkaste erbjudande för långväga bussresor. Under hösten och de närmaste månaderna övergår Swebus till FlixBus varumärke och affärsmodell och mot slutet på året blir samtliga bussar från Swebus helt gröna. FlixBus främsta fokus nu är att bygga ett starkt nätverk av lokala busspartners runtom i Sverige.

FlixBus är Europas största expressbussoperatör och Sverige är vår nästa nyckelmarknad. Vår ambition är att förvalta Swebus goda rykte och att under det kommande året utöka det befintliga nätverket med en fjärdedel, modernisera den svenska bussresan och att få fler att lämna bilen hemma och åka med oss istället, berättar Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden

Stopp på den nya linjen

Uppsala (Stationsgatan) - Uppsala Business Park - Arlanda Airport Terminal 5 - Solna (Mall of Scandinavia) - Stockholm - Nyköping - Norrköping (Resecentrum) - Söderköping busstation - Valdemarsvik E22 - Gamleby Flisvägen - Västervik station - Verkebäcksbron E22 - Blankaholm Vägskäl E22 - Misterhult Vägskäl E22 - Fårbo Vägskäl E22 - Oskarshamn station - Mönsterås E22 - Kalmar

Ladda ner PDF

Om FlixBusFlixBus är ett europeiskt företag som fokuserar på långdistansrörlighet. FlixBus har sedan 2013 erbjudit smidiga, bekväma och miljövänliga resor som passar allas budget. Tack vare den smarta affärsmodellen, nätverksplaneringen och digitala plattformen har FlixBus lyckats att etablera sig som Europas största långfärds bussnätverk med 300.000 dagliga förbindelser till 2000 destinationer i 29 länder.Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus jämfört med 30 miljoner under 2016. Kontoren i München, Stockholm, Århus, Berlin, Paris, Amsterdam, Prag, Zagreb, Warszawa, Budapest, Bukarest, Madrid, Milano och Los Angeles ansvarar för nätverksplanering, kundrelationer, kvalitetsförvaltning, marknadsföring, försäljning, IT och utveckling av företaget. Lokala busspartners – ofta familjeföretag med flera generationers erfarenhet – ansvarar för den operativa verksamheten och bedriver en flotta gröna bussar som tar passagerarna till deras slutdestinationer. Därför går innovation, entreprenörsanda och ett starkt internationellt varumärke hand i hand med erfarenhet, kvalité och lokalkännedom.