Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FLIXtainment: Resande i Sverige får gratis underhållning ombord på FlixBus 

Passagerare kopplar av med underhållningsportalen från FLIXtainment

FLIXtainment: Resande i Sverige får gratis underhållning ombord på FlixBus

Sverige blir först på FlixBus-marknaden i Europa att erbjuda passagerarna gratis medieunderhållning ombord på bussen. Restiden flyger iväg: passagerarna på expressbusslinjer kan koppla av bland ett urval av Hollywoodfilmer, Amazon TV-serier, ljudböcker, e-böcker, e-tidningar och spel. Tester av tjänsten har pågått fyra veckor i Sverige och innehållet kommer löpande att uppdateras. 

Bussresor i Sverige och Europa blir ännu trevligare med lanseringen av #FLIXtainment – FlixBus underhållningsportal ombord. Med det nya underhållningssystemet kan passagerare använda sina egna smartphones, laptops och läsplattor för att få tillgång till ett urval av 25 Hollywoodfilmer, 7 Amazon TV-serier, över 100 ljudböcker, 75 e-böcker, 30 internationella e-tidningar och 20 spel via en streamingtjänst. 

- Vi jobbar kontinuerligt för att förhöja hela reseupplevelsen och med lanseringen av vår FLIXtainment Onboard Entertainment System får passagerare en underhållning i världsklass så snart de kliver ombord på bussen, berättade Daniel Krauss, grundare och IT-direktör för FlixMobility - Genom att kombinera FlixBus teknologi med bl.a Amazon Prime Video fortsätter vi att förbättra upplevelsen för långväga bussresor.

-    Efter att ha digitaliserat bussbranschen känns det fantastiskt roligt att kunna fortsätta på samma spår och förnya upplevelsen även ombord på bussarna, berättar Peter Ahlgren som är VD för FlixBus Norden.

För att kunna nyttja streamingtjänsten ska resenärerna koppla upp sig på FlixBus Wi-Fi och välja att ansluta sig till underhållningsportalen ombord. Underhållningssystemet fungerar i praktiken helt oberoende från Wi-Fi och påverkar inte den fasta surfmängden på 500Mb, 10 Mbit/s. Dessutom är det är helt kostnadsfritt att få tillgång till medieutbudet.  Leverantörerna av innehållet är bl.a. Amazon Prime Original för TV-serier, MPLC för Universal filmer, Audible för ljudböcker, Rakuten Kobo för e-böcker, Share Magazines för tidningarna och Whoosh för minispelen. Förutom själva underhållningen kommer passagerare kunna följa utvecklingen på sin färd i realtid. 

Sverige blir först på FlixBus-marknaden i Europa att erbjuda tjänsterna

I början på februari stod det klart att alla ordinarie FlixBus-fordon i Sverige har utrustats med tjänsten. Under de följande veckorna fick passagerare på utvalda resor möjligheten att testa olika funktioner och lämna omdömen och förbättringsförslag.

-    Vi arbetar hela tiden med att utveckla kreativa idéer som kan göra bussresan bekvämare, modernare och roligare, och det här är ett exempel på det. Feedbacken vi fått från våra kunder tyder på att tjänsten är väldigt uppskattad! Vi har några lokalanpassningar kvar att genomföra under året och kommer löpande att uppdatera innehållet, säger Peter Ahlgren.

Systemet kommer att lanseras i hela FlixBus europeiska flotta, men Sverige är det första landet att få tjänsten. Kommande marknader att införa underhållningsportalen ombord är Danmark och Frankrike, och mot slutet på året planeras majoriteten av företagets europeiska flotta att ha tjänsten på plats. 

FlixMobility bygger på nära samarbeten med lokala transportbolag: FlixBus ansvarar för teknologisk utveckling, nätverksplanering, prissättning, driftkontroll och marknadsföring medan företagets lokala busspartners sköter den dagliga driften av fordon. Tack vare den unika affärsmodellen fortsätter FlixBus att driva framåt innovationer inom den traditionella transportmarknaden. Bara under det senaste året lyckades man lansera integrationer med Apple Pay, Google Pay, Google Assistant, platsreservationer i bokningsprocessen, möjligheten att följa bussens närvaro i realtid samt även erbjöd VR-headsets på bussresor till och från i Las Vegas.