Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixBus kommer till Turkiet – Välkomnar Kamil Koç till sitt globala nätverk

FlixBus Kamil Koç

FlixBus fortsätter sin globala expansion och förvärvar Turkiets ledande expressbussföretag Kamil Koç, från det privata investmentbolaget Actera Group. Kamil Koç trafikerar 61 städer över hela Turkiet och företaget hade mer än 20 miljoner resenärer förra året. Affären förutsätter godkännande av konkurrensmyndigheterna som väntas bli slutförd under de närmaste veckorna och innebär att FlixBus kommer att få en dramatisk ökning av sin kundbas.

– Vi är extremt glada över att kunna välkomna Kamil Koç till familjen för att starta en ny era i den turkiska mobilitetsmarknaden. Vår vision är att erbjuda grön och smart mobilitet till alla och vi ser fram emot att sammanföra vår innovativa företagsanda, smarta tjänster samt höga säkerhets- och kvalitetsstandarder med Kamil Koç långa erfarenhet. Efter att ha analyserat verksamheten kommer vi att arbeta med att utöka det existerande linjenätet ytterligare och att optimera tidtabellerna i enlighet med efterfrågan – allt baserat på våra alltmer datadrivna verktyg och algoritmer som har som syfte att förbättra kundens upplevelse. Vår tekniska plattform tillsammans med andra produktinnovationer gör att resenärerna i Turkiet kommer att dra nytta av prisvärda resor, höga säkerhetsstandarder, bra service och mer heltäckande och bekväma resealternativ, berättar Jochen Engert, grundare av FlixBus och VD för moderföretaget FlixMobility.

Kamil Koç grundades 1926 och kommer nu stegvis att integreras i FlixBus linjenät i 28 europeiska länder och USA. Turkiet är Europas överlägset största marknad för långväga busstrafik.