Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixBus och Malmö Turism i samarbete – Gemensam satsning på flygfri kampanj 2020

FlixBus och Malmö Turism i samarbete – Gemensam satsning på flygfri kampanj 2020

För tredje året i rad jobbar Malmö Turism med att bjuda internationella influencers till Malmö för att uppleva och marknadsföra staden. Under 2020 satsar man på flygfria och klimatsmarta resor med FlixBus som en av Malmö stads samarbetspartners. Med busslinjer i 29 europeiska länder och 2500 resmål erbjuder FlixBus ett stort utbud av klimatvänliga resor.   

29e januari 2020 - För tredje året i rad bjuder Malmö Turism internationella influencers att marknadsföra staden i sociala medier. Kampanjen Make it Malmö, som nådde över 6 miljoner människor förra året vill nu rikta fokus mot hållbart resande genom att enbart erbjuda flygfria resor till influencers och journalister, till skillnad från det föregående året då 70 procent av alla influencers tog flyget. Som Europas största aktör inom långdistansbussresor med busslinjer i 29 europeiska länder, stödjer FlixBus Make it Malmö under 2020 som samarbetspartner.

Vi ser fram emot samarbetet med Malmö Turism och att möjliggöra fler att uppleva den skånska metropolen: en färgstark stad med mycket att upptäcka! Det är särskilt roligt att ”Make it Malmö” i år bygger på ett hållbart tänk och att fler kan upptäcka bussens fördelar, inte minst vad gäller dess låga miljöpåverkan, berättar Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Sverige.

- När vi bestämde oss för att göra en helt flygfri influencerkampanj 2020 kändes FlixBus som en självklar samarbetspartner. För oss är det givande och kul att samarbeta med aktörer som delar vårt hållbarhetsfokus, och vi ser fram emot att erbjuda influencers ‘slow travel’ resor, sponsrade av Flixbus, berättar Anna Wittgren sektionschef på Malmö Turism.

För att kunna erbjuda flygfria resor till Malmö har Malmö Turism inlett samarbeten med FlixBus, samt med Öresundstågen och med färjeoperatörerna Stena Line, TT-line, Unity Line och Finnlines.

Expressbuss som klimatsmart färdmedel

En expressbuss släpper ut ca en tiondel av den mängd koldioxid per personkilometer som går åt för en flygresa, och är dessutom oftast ett mer klimatvänligt alternativ än tåget om man reser ut i Europa.

Reseindustrin står inför en tydlig förändring på grund av pågående miljödebatt där allt fler resenärer efterfrågar klimatsmarta alternativ till flyget. Vad många inte känner till är att bussen oftast är det mest klimatsmarta alternativet, framförallt utanför Sverige, då tåg på många håll drivs på diesel eller el från gas- och kolkraftverk - berättar Jelena Jovanovic.

FlixBus miljöarbete: Klimatneutralt 2030

FlixBus passagerare på samtliga förbindelser har möjligheten att kompensera sitt koldioxidutsläpp som beräknas utifrån sträckans längd och utgör 1-3% av resans pris. Klimatkompenseringen är resultat av ett långsiktigt samarbete mellan FlixBus och atmosfair, en internationell ackrediterad organisation godkänd av FN, som även fått certifieringen Gold Standard. 

Förra året tog tillkännagav FlixBus sin klimatneutralitetsvision som syftar till 100% klimatneutralt år 2030. Förutom pilotprojekt med världens första långväga elbussar i Frankrike, planerar FlixBus att bli först med att testa bränslecellsbussar i långdistanstrafik i samarbete med det tyska teknologiföretaget FST, Freudenberg Sealing Technologies. Bussar som kör biogas blir nästa mål.

I Sverige har FlixBus under 2019 dubblat antalet passagerare från en till två miljoner och ansökt om att trafikera tåg 2020under namnet FlixTrain.