Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixBus stödjer strejk för klimatet – Gratisresor till strejkdeltagare i 29 länder

FlixTeamet

FlixBus vill visa sitt stöd till dem som kämpar för en hållbar framtid genom att erbjuda varje deltagande passagerare en gratisresa, om passageraren reser till klimatstrejken den 20:e eller 27:e september, och i efterhand kan uppvisa sitt deltagande. Bolaget har även beslutat att erbjuda alla sina anställda världen över att få delta i deras närmaste klimatstrejk under arbetstid.

Stockholm (16 september 2019) – Den 20:e och 27:e september anordnas klimatstrejker världen över. Protesterna drivs av skolelever och ungdomar samtidigt som alla vuxna uppmanas att komma och visa sitt stöd. Strejkerna kräver att vuxenvärlden och politikerna tar sitt ansvar och bygger på att vi alla har en gemensam skyldighet att bromsa klimatförändringarna. Världen över planeras det strejker i de flesta storstäder och många deltagare kommer att behöva resa för att ta sig fram och göra sin röst hörd. FlixBus vill visa sitt stöd till dem som kämpar för en hållbar framtid genom att erbjuda varje deltagande passagerare en gratisresa (i form av värdekod), om passageraren reser till klimatstrejken den 20:e eller 27:e september, och i efterhand kan uppvisa sitt deltagande.

Så fungerar FlixBus kampanj för global klimatstrejk:

1. Boka biljett för den 19/20:e september eller 26/27:e till en av städerna där klimatstrejken arrangeras. Glöm inte att klimatkompensera din resa!

2. Delta i klimatstrejken och ta en selfie som visar att du är där

3. Mejla din selfie och biljett (bild/ screenshot/ PDF) innan den 6:e oktober 2019 till climatestrike@flixbus.com

4.Ha lite tålamod tills FlixBus läser ditt mejl och utfärdar en värdekod med din gratisresa

5. Använd din värdekod innan den 31 oktober 2019

6. Värdekoden är giltig för resor mellan den 5 november och 5 december

För att hitta ett klimatstrejkevent nära dig, besök https://globalclimatestrike.net. Du bokar biljett som vanligt på www.FlixBus.se eller i appen.

FlixBus anställda strejkar med Greta Thunberg

FlixBus arbetar för att vara grön mer än bara på bussens utsida. Många FlixBus-anställda engagerar sig i klimatfrågan, vilket gjort att bolaget beslutat att erbjuda alla sina anställda världen över att få delta i deras närmaste klimatstrejk under arbetstid.

”När vi lanserade FlixBus för sex år sedan, ville vi att fler skulle upptäcka världen utan att ha dåligt samvete om resans koldioxidutsläpp.” berättar André Schwämmlein, grundare och VD för FlixBus. ”Vad världen behöver är just klimatvänliga resealternativ och inte fler billiga flyg och halvtomma bilar på vägarna. Med FlixBus, FlixTrain och FlixBus Charter är vi en del av hållbarhetsrevolutionen inom resebranschen. Den globala klimatstrejken har vuxit fram från ett initiativ av en modig svensk skolflicka, Greta Thunberg. Vi vill möjliggöra både våra kunder och kollegor att delta i detta viktiga evenemang och att kräva rättvisa för klimatet.”

FlixMobility, moderbolaget för FlixBus och FlixTrain, har tagit fram en handlingsplan för att bli 100% koldioxidneutrala år 2030 som senast. I de flesta länder räknas resor med FlixBus eller FlixTrain redan till de mest klimatvänliga transportsätten för långväga resor.