Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

InterFlix: Så reser du till fem städer i Europa för en tusenlapp

FlixBus

InterFlix: Så reser du till fem städer i Europa för en tusenlapp

Om man vill utforska Europa, olika arkitekturstilar, lokala maträtter, nattlivspulsen, nyårsfirandet och julstämningen i olika länder finns nu ett nytt resekoncept ute på marknaden. En InterFlixbiljett gör det möjligt att skräddarsy vinterresan och besöka 5 valfria städer i hela Europa för en tusenlapp.

InterFlix är en populär ”bussluffarbiljett” riktad till alla som drömmer om ett prisvärt sätt att resa och upptäcka världen. Biljetten kostar 99€ och passagerarna får en unik reseupplevelse där de själva skräddarsyr turen med vilka 5 städer i Europa de vill besöka. Utbudet är brett och omfattar cirka 1700 destinationer i de 28 europeiska länder som idag trafikeras av FlixBus gröna bussar.

”Vi var inspirerade av tåget, särskilt nu efter uppstarten av FlixTrain och ville erbjuda våra resenärer ett budgetvänligt och enkelt sätt att ta sig runt i Europa. Det är ett perfekt resetillfälle under vinterledigheten eller innan skolan drar igång. En av FlixBus stora fördelar är att vi har många bra förbindelser även till mindre städer vilket skapar en autentisk känsla och ett utbud bortom de vanliga turisterbjudandena.” –säger Jelena Jovanovic presschef för FlixBus Sverige.

En biljett, 5 resor: Så använder du Interflix

När kunden köper en InterFlixbiljett får man 5 voucherkoder via e-mail. Samtliga fem resor måste göras inom tre månader från inköpsdagen och gäller för alla direktförbindelser på hela FlixBus internationella linjenät. Med biljetten går det också att kombinera resor med FlixTrain inom Tyskland.

InterFlixbiljetten är personlig och kan inte överlåtas. Ombokningar av destinationer och avgångstider är möjliga och resenären får ta med sig ett handbagage och en större väska gratis. Mer information om bokning och resevillkor finns på www.interflix.flixbus.com och biljett för varje resa bokar man med voucherkoder, precis som vanligt, via Flixbus hemsida www.flixbus.se och FlixBus-appen.

Från startup i Tyskland till marknadsledande i Sverige och Europa

FlixBus grundades 2013 med frågan: Hur startar man ett bussbolag i vår digitala tid? På endast fem år har företaget etablerat sig som Europas största bussbolag för långdistansresor med närvaro i 28 länder tack vare en skalbar affärsmodell och stark närvaro online. Företagets affärsmodell bygger på partnerskap med lokala bussbolag som sköter driften av bussar, medan FlixBus ansvarar för nätverksplanering, marknadsföring, försäljning och utveckling – mer likt ett techbolag än ett traditionellt bussbolag. FlixBus startade inhemska anslutningar i Sverige under 2017 och har lyckats att kontinuerligt växa antalet passagerare genom nya samarbeten med lokala bolag. FlixBus förvärvade den 2:a maj i år Swebus och kan ge de bästa erbjudandena förlångväga bussresor.

Inspiration: Besök 5 städer från Malmö

InterFlix erbjuder många olika resekombinationer efter ens egna preferenser och önskemål. Här kommer ett ruttförslag för Malmöbor som vill besöka trendiga storstäder men samtidigt spara in pengar på enstaka hotellnätter.

  • Börja resan med en nattbuss: somna i Sverige och vakna i Berlin! Graffitiprydda husfasader, hippa små kaféer, gratiskonserter och pulserande nattklubbar – samtidigt som det fortfarande går att hitta boende och äta för en väldigt rimlig peng. Nattresan från Malmö till Berlin tar cirka 10 timmar.
  • Nästa destination är Prag som ligger bara 4,5 timmar bortPrag är staden där öst och väst möts och skapar en färgrik kulturmix som få städer kan matcha - hög mysfaktor, vacker arkitektur, bra prisnivåer, god mat och stark pubkultur med många olika  goda ölsorter.
  • Efter Prag, varför inte ta nattbussen direkt till Hamburg – En stad som är så mycket mer än bara Reeperbahn och nattklubbar! Hamburg är en gastronomisk fullträff med trendiga restauranger och snygga barer. I hamnen växer dessutom Europas största byggnadsprojekt i modern tid, den nya stadsdelen Hafencity.
  • Klar med Hamburg och redo för en av Europas hippaste städer? Hoppa på bussen och besök kanalerna i Amsterdam – resan tar bara cirka 6 timmar! Här hittar du här många intressanta muséer, konstutställningar, trendiga designbutiker och unika restauranger och barer. Strosa runt i timmar utan att bli uttråkad, men om det blir för kallt finns det gott om mysiga caféer att smita in och värma sig på.
  • Med fyra städer i ryggsäcken börjar det bli dags att röra sig hemåt! Från Amsterdam går det en nattbuss direkt till Köpenhamn. Resan tar ungefär 12 timmar och ger gott om tid att vila ut på bussen! Avnjut smörrebröd till frukost och känn efter själv när du vill ta dig hem över bron.

InterFlix är ett erbjudande till resenärer i alla åldrar och passar allas budget– du väljer helt själv hur du vill lägga upp resan och med vem. 2019 står precis runt hörnet – dags att börja planera din InterFlix!

Ladda ner PDF