Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Swebus blir FlixBus idag – Alla bussar blir gröna innan årsskiftet

Nu blir Swebus FlixBus

Swebus blir FlixBus idag – Alla bussar blir gröna innan årsskiftet

FlixBus och Swebus blir idag ett och samtliga resor finns tillgängliga via FlixBus bokningsplattformer. Under hösten flyttas Swebus verksamheten gradvis över till FlixBus samtidigt som det operationella arbetet övergår till svenska busspartners. I samband med detta kommer bussarna succesivt att färgas grönt. FlixBus är i slutskedet av partnerförhandlingar med flera välrenommerade bussbolag runtom i landet och idag tar Axelssons Turisttrafik över all trafik mellan Stockholm och Västerås. Nästa år kommer FlixBus att utöka det befintliga Swebusnätverket med 25 procent.  

Stockholm, 27e augusti 2018 – FlixBus och Swebus blir ett varumärke och integrerar bägge företagens bussnätverk för att skapa marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor i Sverige. Bussarna kommer gradvis att färgas till grönt, vilket kommer att vara slutfört innan årsskiftet.

Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden: ”FlixBus har arbetat tillsammans med Swebus för att ta fram den nya tidtabellen som gäller från och med idag. Vi kommer fortsättningsvis att göra vårt bästa för att förvalta Swebus goda rykte och leva upp till kundernas förväntningar. Planen är dessutom att utöka nätverket och att erbjuda flertalet nya resmöjligheter efter hösten. ”

Swebus fortsätter att agera som partner till FlixBus under hösten men kommer gradvis att flytta över verksamheten till lokala busspartners. FlixBus är i slutskedet av partnerförhandlingar med flera starka och välkända bussbolag runtom i landet. Den senaste partnern är Axelssons Turisttrafik som erbjuder anställning till Swebus-chaufförer och med start idag driver all Swebus trafik mellan Stockholm och Västerås.

FlixBus dynamiska priser: Biljetter från 29 kr

Sammankopplingen av FlixBus- och Swebusnätverken gör resenärerna kan nu enkelt söka efter biljetter och jämföra priser mellan ännu flera bussförbindelser i både Sverige och Europa. FlixBus biljettpriser börjar från 29 kr och finns tillgängliga via www.FlixBus.se, via FlixBus-appen, butikerna vid Cityterminalen i Stockholm och Nils Ericsonsterminalen i Göteborg samt hos resebyråer runt om i landet. FlixBus erbjuder en toppmodern bokningsplattform med ett dynamiskt prissystem, likt det som många flygbolagen använder.

Peter Ahlgren: "Vi vill erbjuda resor till allas budget. Våra priser beror på hur långt i förväg man bokar samt efterfrågan för en specifik resa. Vi premierar kunder som bokar tidigt vilket samtidigt möjliggör för oss och våra busspartners styra och optimera vår kapacitet”

Samarbeten med lokala bussbolag som revolutionerat den europeiska resemarknaden

Den grundläggande anledningen för Swebus övergång till FlixBus partnerskapsaffärsmodell är att FlixBus verksamhet i hela Europa bygger på ett internationellt unikt samarbete med lokalindustrin vilket inte innefattar ägande och operationell hantering av egna fordon.  Övergången till partnerskapsmodellen innebär att det blir betydligt enklare för FlixBus att fokusera på det företaget är bäst på – vilket i slutändan gynnar kunden. FlixBus kan fokusera på att utöka nätverket, fylla bussarna och utveckla produkten, samtidigt som företagets svenska busspartners kan fokusera deras kärnkompetens vilket innefattar den dagliga driften och kundernas reseupplevelse.

Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden: ”Vi tror helt enkelt att det är den bästa lösningen för att få den svenska bussmarknaden att växa. Vår plan är att utöka Swebus nuvarande linjenätverk med 25 procent nästa år och att förnya den etablerade bussindustrin med ett fräscht och nytt perspektiv. Genom att kombinera svenska busspartners erfarenhet och FlixBus teknologiska plattform skapas en ny generation av servicestandarder.

Ladda ner PDF

FlixBus bussnätverk sprider sig över 28 länder, 1700 resmål och har transporterat över 100 miljoner passagerare sedan uppstarten i 2013. FlixBus samarbetar för närvarande med 300 busspartners i hela Europa av vilka många är mindre, familjeägda bolag. Under åren har dessa samarbeten bidragit till att skapa 7000 förararbetstillfällen.

FlixBus är ett europeiskt företag som fokuserar på långdistansrörlighet. FlixBus har sedan 2013 erbjudit smidiga, bekväma och miljövänliga resor som passar allas budget. Tack vare den smarta affärsmodellen, nätverksplaneringen och digitala plattformen har FlixBus lyckats att etablera sig som Europas största långfärdsbussnätverk med 300.000 dagliga förbindelser till 1700 destinationer i 28 länder.

Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus jämfört med 30 miljoner under 2016. Kontoren i München, Stockholm, Århus, Berlin, Paris, Amsterdam, Prag, Zagreb, Warszawa, Budapest, Bukarest, Madrid, Milano och Los Angeles ansvarar för nätverksplanering, kundrelationer, kvalitetsförvaltning, marknadsföring, försäljning, IT och utveckling av företaget. Lokala busspartners – ofta familjeföretag med flera generationers erfarenhet – ansvarar för den operativa verksamheten och bedriver en flotta gröna bussar som tar passagerarna till deras slutdestinationer. Därför går innovation, entreprenörsanda och ett starkt internationellt varumärke hand i hand med erfarenhet, kvalité och lokalkännedom.