Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor - Europas största expressbussföretag FlixBus förvärvar Swebus

Marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor - Europas största expressbussföretag FlixBus förvärvar Swebus 

Marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor -  Europas största expressbussföretag FlixBus förvärvar Swebus ++ Swebus blir en del av FlixBus och skapar därmed marknadens starkaste erbjudande för bussresor i Sverige++ Swebus nätverk får tillgång till Europas största långfärdsbussnätverk++ Gröna, bekväma och smidiga resor: FlixBus är en kombination av en tech startup, en e-handelsplattform och ett transportföretag++ 2019: FlixBus ökar Swebus nätverk med 25 procent

Stockholm/München, 02 Maj 2018 – FlixBus inkluderar Swebus i Europas största intercity bussnätverk för att skapa marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor i Sverige.

Peter Ahlgren, vd för FlixBus Sverige: ”Med Swebus i vårt nätverk kommer vi att förnya bussresandet i Sverige. Vi ser en stor potential att utöka det svenska resenätverket genom att förena våra tjänster med Swebus många års marknadserfarenhet. Vi kommer att arbeta hårt för att FlixBus ska motsvara förväntningarna hos tidigare kunder och hoppas att våra framtida erbjudanden kommer att attrahera ännu fler att resa med våra gröna bussar.”

Magnus Rosén, koncernchef och vd för Nobina: “Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med FlixBus, ett internationellt och snabbt växande reseföretag som kan fortsätta att utveckla den interregionala expressbussmarknaden. En bra lösning för alla parter som ligger i linje med Nobinas strategi att utveckla kontraktsaffären och de bästa lösningarna för kollektivtrafiken.”

Teknologi och startup möter lokal marknadskännedom

FlixBus affärsmodell bygger på ett internationellt unikt samarbete med lokalindustrin.  FlixBus samarbetar för närvarande med 250 busspartners i hela Europa av vilka många är mindre, familjeägda bolag.  Under åren har dessa samarbeten bidragit till att skapa 7000 förararbetstillfällen. FlixBus sköter biljettförsäljning, kundtjänst, nätverksplanering, den teknologiska plattformen samt marknadsföring och försäljning. Lokala partners ansvarar för den dagliga driften. Genom att skapa synergier från både innovation och tradition har FlixBus utformat Europas största nätverk för långfärdsbussar med både intercity och internationella förbindelser. FlixBus resenätverk sprider sig över 27 länder, 1700 resmål och har transporterat över 100 miljoner passagerare sedan uppstarten i 2013.

FlixBus började erbjuda inhemska anslutningar i Sverige under 2017 genom att ingå partnerskap med flera lokala bussbolag. Förra året kunde passagerare välja mellan 25 stopp i Sverige och internationella resor till Norge, Danmark och Tyskland. Under första verksamhetsåret har FlixBus lyckats att kontinuerligt öka antalet passagerare genom organisk tillväxt. Genom att kombinera Swebus erfarenhet och FlixBus teknologiska plattform skapas en ny generation av servicestandarder.

Peter Ahlgren, VD för FlixBus: “Från början var FlixBus vision att förnya den etablerade bussindustrin och att ge den ett fräscht och nytt perspektiv. Fem år senare har denna vision spridit sig till 27 länder. FlixBus fortsätter fortfarande att driva innovation framåt – Frankrike har precis fått världens första helelektriska långväga bussar, Google Assistant har blivit introducerad i bokningsprocessen på 3 språk och fler nyheter är inplanerade inom de kommande månaderna. Vi förväntar oss stora synergier genom att kombinera vår startup anda med Swebus lokalexpertis.”

Smart och grön mobilitet – förening av kvalitet, bekvämlighet och miljötänk till attraktiva priser

FlixBus gröna bussar är påvisbart bränslesnåla och är ytterst sparsamma när det gäller utsläpp av växthusgaser. Dessutom får kunder möjlighet att klimatkompensera resans koldioxidutsläpp och att åka klimatneutralt. FlixBus garanterar samma höga service- och buss standarder på alla sina fordon i bussflottan. Passagerare får bekväma säten med gott om benutrymme, Wi-Fi, eluttag, toalett ombord och luftkonditionering. Flexibel ombokning erbjuds upp till 15 minuter innan avgång. Bagage ingår och det finns inget behov att skriva ut biljetterna då check-in görs via QR-kod på smartphone.

FlixBus många teknologiska framsteg har tillsammans med hög komfort, pålitlighet och rimliga priser gjort bussresor attraktiva för en bredare kundkrets. Förra året hade FlixBus över 40 miljoner passagerare och gick med vinst globalt, samtidigt som man haft fullt fokus på marknadsexpansion. Den uppkommande integrationen av nätverken kommer att genomföras stegvis och blir klart mot slutet på året. Under tiden kan kunder fortsätta att boka sina biljetter som vanligt på både FlixBus och Swebus hemsidor.

“Vår vision är att sammanföra Sverige, förnya reseupplevelsen och att göra resan med buss ännu mer attraktiv. Vi ser en stor framtida tillväxtpotential inom svenska expressbussmarknaden. FlixBus kommer att öka Swebus nätverk med 25 procent nästa år.” berättar Peter Ahlgren.

Om FlixMobility

FlixMobility är ett ungt mobilitetsföretag som erbjuder nya möjligheter för bekväma, prisvärda och miljövänliga resor under sina två varumärken: FlixBus och FlixTrain. Tack vare den unika affärsmodellen och innovativa teknologin har företaget snabbt etablerat Europas största långdistansbussnätverk och lanserat sina första gröna tåg under 2018. Sedan uppstarten i 2013 har FlixMobility ändrat sättet hur över 100 miljoner passagerare rest i Europa och skapat tusentals arbetstillfällen inom mobilitetsindustrin.Från sina Europakontor sköter FlixMobility teamet teknologisk utveckling, nätverksplanering, marknadsföring, försäljning, kvalitetsarbete och kontinuerlig produktexpansion. FlixBusflottan sköts av lokala små och medelstora busspartners medan FlixTrain drivs i samarbete med privata tågoperatörer. Partnerskap med lokala operatörer får innovation och tradition att samverka under ett starkt internationellt varumärke. Den unika kombinationen av teknologisk startup, e-handelsplattform och traditionellt transportföretag placerar FlixMobility i framkanten av det europeiska mobilitetsutbudet. Fler företagsnyheter och bilder finns att tillgå i nyhetsrummet.