Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Växjö blir ny hållplats på FlixBus linjekarta

FlixBus

Växjö blir ny hållplats på FlixBus linjekarta

FlixBus startar en ny busslinje med avgångar mellan Växjö, Alvesta, Värnamo, Skillingaryd och Jönköping. Busslinjen underlättar för fritidsresenärer som vill resa till Jönköping samt till Stockholm och Göteborg. Premiärbussen avgår från Växjö station på fredag den 9e november klockan 12:10.

– Det känns fantastiskt roligt att börja trafikera direkta turer mellan Växjö och Jönköping, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus. Lanseringen av den nya linjen innebär nya smidiga och prisvärda resmöjligheter för folk bosatta i Växjö, Alvesta, Värnamo och Skillingaryd.

Den nya busslinjen innebär att FlixBus stärker förbindelser mellan ännu fler småländska städer samtidigt som Växjö blir en ny hållplats på FlixBus linjekarta. Turen mellan Växjö och Jönköping tar cirka 2 timmar och biljettpriser börjar från 79 kr, vilket gör den nya bussturen till en stark utmanare till tåget. Bussarna avgår varje fredag, lördag och söndag klockan 12:10 och 17:40 från Växjö respektive klockan 8:45 och 15:20 från Jönköping mot Växjö.

– De nya helgturerna är bra för våra resenärer bosatta i mindre orter som vill ta sig till Jönköping eller till Stockholm och Göteborg för en helg med familj, vänner, sevärdheter och shopping, säger Jelena Jovanovic. Vi vet även att det finns resenärer som behöver resa i sitt arbete mellan Växjö och Jönköping och är öppna för att utöka turerna till fler veckodagar i framtiden beroende på hur stort intresset att resa med oss blir.

Växjö <> Alvesta (från 49 kr) 

Växjö <> Värnamo (från 49 kr) 

Växjö <> Skillingaryd (från 69 kr) 

Växjö <> Jönköping (från 79 kr) 

* Växjö <> Göteborg (från 198 kr, reslängd från ca 4,5 timme inkl. byte) 

* Växjö <> Stockholm (från 288 kr, reslängd från ca 7 timmar inkl. byte)

Fler avgångar från Jönköping med nya småländska busspartners

FlixBus storsatsar på tillväxten i Småland med Swebus som en del av den egna verksamheten. Under hösten trappar företaget upp antalet avgångar från Jönköping med 20 procent jämfört med Swebus reseerbjudande från i våras. Den nya vintertidtabellen som börjar gälla fr.o.m. den 6e november innebär 30 fler veckoavgångar och flera nya förbindelser från Jönköping.Samarbeten med Aneby Buss, BD bussresor och Omnibuslinjens helägda dotterbolag JBF Trafik innebär att lokala busspartners tar över en stor del av Swebus trafik mellan Jönköping – Växjö/Jönköping, Jönköping/Göteborg och Jönköping/Uddevalla (via Göteborg), samt klär upp sina bussar med FlixBus gröna färg.

Ombord på FlixBus expressbussar finns eluttag och gratis Wi-Fi. Biljetter finns ute till försäljning på www.flixbus.se och i FlixBus-appen. 

Ladda ner PDF

FlixBus är ett europeiskt företag som fokuserar på långdistansrörlighet. FlixBus har sedan 2013 erbjudit smidiga, bekväma och miljövänliga resor som passar allas budget. Tack vare den smarta affärsmodellen, nätverksplaneringen och digitala plattformen har FlixBus lyckats att etablera sig som Europas största långfärds bussnätverk med 300.000 dagliga förbindelser till 2000 destinationer i 29 länder.Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus jämfört med 30 miljoner under 2016. Kontoren i München, Stockholm, Århus, Berlin, Paris, Amsterdam, Prag, Zagreb, Warszawa, Budapest, Bukarest, Madrid, Milano och Los Angeles ansvarar för nätverksplanering, kundrelationer, kvalitetsförvaltning, marknadsföring, försäljning, IT och utveckling av företaget. Lokala busspartners – ofta familjeföretag med flera generationers erfarenhet – ansvarar för den operativa verksamheten och bedriver en flotta gröna bussar som tar passagerarna till deras slutdestinationer. Därför går innovation, entreprenörsanda och ett starkt internationellt varumärke hand i hand med erfarenhet, kvalité och lokalkännedom.