Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Res till Fotbolls-EM 2020

Fotbollsstadion med öppet tak, grön gräsmatta och sittplatser

*På grund av situationen kring Covid-19 har fotbolls-EM flyttats fram 12 månader till 2021. Informationen på den här sidan uppdateras kontinuerligt.

Europamästerskapet i fotboll 2020

Europamästerskapet i fotboll firar 60-årsjubileum och kommer för första gången hållas hela i 12 städer* runt om i Europa. Låter det inte som ett ypperligt tillfälle att kombinera en resa med FlixBus och åka på fotbollsturné? Vårt InterFlix-pass låter dig boka 5 direktresor för endast 99 €. En perfekt möjlighet för alla fotbollsfans där ute att åka på en resa runt i Europa och se matcher live! Läs mer om vårt InterFlix-pass här (sidan är på engelska) InterFlix

Var och när spelar Sverige fotbolls-EM 2021?

Observera att information om speltider för de olika länderna ännu inte har fastställts för nästa år, bara att semifinalerna och finalen kommer hållas i London enligt ursprunglig plan. Nedan hittar du tidigare information om var och när Sverige spelar.

Sverige kommer att spela i Grupp E mot Spanien och Polen och matcherna kommer att hållas i Bilbao (Spanien) och Dublin (Irland) och sedan mot vinnaren i Playoff B.

Datum/tid Värdstad Match Arena
Mån 15 juni kl 21:00 Bilbao Sverige-Spanien San Mamés Stadion
Lör 19 juni kl 15:00 Dublin Sverige-Vinnare i Playoff B Dublin Arena
Ons 24 juni kl 18:00 Dublin Sverige-Polen Dublin Arena

*De 12 städerna där matcherna kommer att hållas är: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin, Glasgow, London, München, Rom, St Petersburg. Av dem kör FlixBus till 8 av städerna, tyvärr finns Dublin inte med i vårt linjenät (ännu?) men som tur är kan du enkelt resa med Flixbus till flygplatsen och därifrån resa vidare med flyg till Dublin!

Nedan hittar du städerna dit FlixBus kör och kort info om dem:

Nyhavn kanalen med båtar, hus och en dansk flagga i förgrunden

Köpenhamn, Danmark

Kanske du känner för att heja på grannlandet i fotbollen, ja då passar det utmärkt att ta bussen till Köpenhamn. Åk FlixBus över Öresundsbron och fascineras av den ståtliga bron som förbinder våra länder. Köpenhamn är värd för tre matcher i grupp B och en match i åttondelsfinalen.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på Telia Parken, som har 38 065 platser och är hemmaarena för FC Köpenhamn.

FlixBus hållplats: FlixBus stannar på tre hållplatser i Köpenhamn: Centralstationen vid Ingerslevsgade, Valby station och Kastrup flygplats. Från Ingerslevsgade tar du tunnelbana linje 3 till Trianglen och därifrån är arenan bara några få minuters gångväg.

Boka resa till Köpenhamn

Kanal i Amsterdam med en cykel ståendes lutad mot räcket, gröna träd och blå himmel

Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är en vacker och gåvänlig stad, som dessutom kallas ”Nordens Venedig” tack vare dess kanaler mellan husen i staden centrum. Amsterdam är värd för tre matcher i grupp C samt en match i åttondelsfinalen.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på Amsterdam Arena, som numera är namngiven efter den kände fotbollsspelaren Johan Cruijff. Stadion har plats för 56 000 fotbollsfans och det är även den första stadion i Europa med ett utdragbart tak.

FlixBus hållplats: I Amsterdam hittar du tre busshållplatser där FlixBus stannar: Bijlmer, Sloterdijk, och Schiphol flygplats. Se till att boka din biljett till hållplatsen Bijlmer, då den ligger precis vid fotbollsarenan!

Boka resa till Amsterdam

Torg i München med storkyrkan och människor gåendes

München, Tyskland

Besök Bayerns huvudstad, där FlixBus faktiskt föddes och vårt huvudkontor ligger. Staden är dessutom känd för Oktoberfest men staden bjuder även på parkområden, vacker arkitektur, många museer och är dessutom ett unikt historiskt centrum. München är värd för 3 matcher i grupp F och en kvartsfinal.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på Allianz Arena, som har kapacitet på 75 000 platser. I folkmun kallar arenan Fußball Arena München.

FlixBus hållplats: FlixBus stannar lämpligt nog på stadens centrala busstation, varifrån du tar tunnelbanan U2 till Sendlinger Tor och därefter byter till linje U6 till Fröttmaning. Eftersom München också ligger i hjärtat av Europa, är det enkelt att härifrån ta sig vidare till andra städer med buss!

Boka resa till München

Floden genom staden med bro och byggnader och blå himmel

Bilbao, Spanien

Bilbao är vacker hamnstad belägen i norra Spanien vid floden Nervión. Kombinera vistelsen med fotboll och spansk kultur, mat och väder! Bilbao är värd för tre matcher i grupp E samt en match i åttondelsfinalen.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på San Mamés Stadion, som har 53 332 platser.

FlixBus hållplats: Bussen stannar nära arenan med knappt två minuters gångväg!

Hitta förbindelser till Bilbao

Budapest, Ungern

Besök Ungerns huvudstad, staden som är känd för sina vackra broar som delar upp Buda och Pest, speciella arkitektur och sitt stora utbud av termalbad. Budapest är värd för 3 matcher i grupp F samt för en match i åttondelsfinalen.

Fotbollsarena: Matcherna kommer hållas på Ferenc Puskás Stadion, med 68 000 platser. Stadion namngavs efter den kända fotbollsspelaren Puskás Ferenc.

FlixBus hållplats: FlixBus har 4 hållplatser i Budapest: Kelenföld, Nèpliget och Mexikòi út och Liszt Ferenc flygplats. Från samtliga centrala hållplatser kan du ta lokaltrafiken till fotbollsarenan. Från Mexikói út och Népliget går spårvagn 1 till arenan (ca 10 minuter), alternativt från Kelenföld går tunnelbanan (M4) till Keleti pályaudvar, varifrån du byter till röd linje (M2) och åker 1 station.

Hitta förbindelser till Budapest

Gräsmatta i förgrunden med en cylinderformad byggnad i bakgrunden

Bukarest, Rumänien

Besök Rumäniens huvudstad Bukarest, en av Östeuropas arkitektoniska och kulturella juveler. Staden har även fått smeknamnet ”lilla Paris” tack vare dess unika och eleganta atmosfär. Bukarest är värd för 3 matcher i grupp C och för en match i åttondelsfinalen.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på National Arena, som har 55 634 platser.

FlixBus hållplats: det finns två hållplatser i Bukarest där FlixBus stannar, Autogara Militari och vid Otopeni flygplats. Från Autogara Militari tar du tunnelbana linje 3 från Păcii till Dristor och byter där till tunnelbana linje 1 till Piata Muncii. Därifrån är det en kvarts gångväg till arenan.

Hitta förbindelser till Bukarest

En körande dubbeldäckare i solnedgången mot Big Ben byggnaden i London

London, Storbritannien

Besök en av världens största fotbollsstäder! London är dessutom en sprudlande storstad där allt händer. Här hittar du allt från kultur, konst, nattliv, shopping samt många kända byggnader och platser som Big Ben, London Eye och Buckingham Palace för att bara nämna några få. London är värd för 3 matcher i grupp D, en åttondelsfinal, båda semifinalerna, men också den slutliga EM-finalen, som hålls den 12 juli.

Fotbollsarena: Matcherna kommer hållas på Wembley Stadium, som är den näst största stadion i Europa storleksmässigt (efter Camp Nou) där upp mot 90 000 fotbollsfans kan se finalen i EM 2020.

FlixBus hållplats: FlixBus stannar på Victoria Station och därifrån tar du tunnelbanans ljusblå linje (Victoria line) till Oxford Circus och byter till brun linje (Bakerloo line) till Wembley Central. Därifrån är det ca 20 minuters gångväg till fotbollsarenan. Om du inte vill gå kan du istället byta från Bakerloo line i Marylebone och ta tåget riktning Wycombe och gå av vid Wembley Stadium.

Hitta förbindelser till London

Katedralen i Rom omgiven av andra byggnader och blå himmel

Rom, Italien

Alla vägar leder till Rom… eller? Staden är känd för sin matkultur, historia, arkitektur och Italien generellt är känd för sin gedigna fotbollsanda. Rom är värd för grupp A-matcherna och inviger fotbolls-EM med matchen mellan Italien - Turkiet, även en av kvartsfinalerna kommer att hållas här.

Fotbollsarena: Matcherna kommer att spelas på Olympiastadion, där 72 698 fotbollsfans har plats. Stadion har renoverats flertalet gånger sedan den byggdes år 1953.

FlixBus hållplats: FlixBus stannar på 4 hållplatser i Rom: Roma Tiburtina, Roma Anagnina samt vid flygplatserna Fiumicino och Ciampino. Enklast är att ta sig till arenan från hållplatsen Tiburtina, därifrån går buss 168 direkt.

Hitta förbindelser till Rom