Halloween i Europas nöjesparker

Nöjesparker för halloween

Hansa-Park

Hansa-Park ligger i Sierksdorf i norra Tyskland längs med Östersjöns kust. Denna nöjespark erbjuder 11 världar med olika teman och 125 attraktioner. Inför Halloween pyntas hela parken höstfin med fantastiska ljusdekorationer och det finns gott om speciella framträdanden och shower. I oktober kan du njuta av den fantastiska ljusparaden varje dag och avsluta kvällen med fyrverkerier.

Disneyland Paris

En halloweenhelg i Disneyland Paris är en fantastisk idé! Här får träffa alla läskiga Disneykaraktärer från dina favoritfilmer. Parken fylls med stora pumpor, halloweenpyssel och många överraskningar. Du behöver inte välja mellan bus eller godis utan kan ha roligt och njuta av båda alternativen bland halloweendekorationerna. På kvällen den sista oktober anordnas Disney’s stora halloweenfest men se till att du bokar din biljett i förtid om du vill delta! Reser du hit i början av november får du inte missa Musse Piggs magiska fyrverkerier, se till att du hittar en bra plats i parken att se dem ifrån!

Heide Park

Heide Park är den största nöjesparken i Tyskland och ligger i den norra delen av landet, i staden Soltau. Det här är den perfekta platsen för en adrenalinkick! Fira Halloween med fartfyllda berg- och dalbanor i mörkret eller passa på att uppleva några av de föreställningar som anordnas i parken. Det finns även ett speciellt område för alla små häxor, vampyrer och monster mellan 4-12 år kan leka och fira halloween.

Tivoli

Mellan den 9e oktober och 1a november förvandlas Tivoli i Köpenhamn till en riktig halloweenfestplats. Du kan karva egna halloweenpumpor med barnen eller njuta av en god middag med spännande underhållning runtom i parken. Det finns flera föreställningar med dans, musik och dramatik, eller så kan du passa på att halloweenshoppa. Bland de många marknadsbåsen kan du köpa halloweendräkter, andra läskiga utklädnader och massor av halloweengodis såklart.

Gardaland

Gardaland – den stora nöjesparken i norra Italien, nära Gardasjön – förvandlas varje år till en skrämmande plats inför Halloween. Hela parken blir invaderad av gigantiska pumpor, fladdermöss, spöken och fantomer. Bland de över 30 åkattraktionerna ekar hemska ljud, ondskefulla skratt och gastkramande läten som kommer att ge dig gåshud. Under Gardalands magiska halloweenfest finns det många framträdanden som är perfekt för detta tillfälle. Missa inte den stora paraden med zombier, häxor och många andra skräckinjagande Halloweenkaraktärer.

Europa-Park

Om du inte har besökt Europa-Park i Rust än är Halloween det perfekta tillfället. Parken ligger i sydvästra Tyskland och är den störa nöjesparken i landet. Inför Halloween förvandlas den till en fantastisk plats med tusentals pumpor, majskolvar och höbalar vilket skapar en perfekt atmosfär för musikaliska framträdanden. Monster, vampyrer och zombier dyker upp bakom varje hörn så ta bussen till Europa-Park för en riktigt spännande Halloween.