Halloween i gamla spökslott

Spökslott i Europa för halloween

Frankensteins slott i Darmstadt

Frankensteins slott nära Darmstadt är en av de mest skrämmande destinationerna för halloween. Uppträdandena och underhållningen kommer föra dina mardrömmar till liv! Halloweenfesten i Frankensteins slott har ca 15 000 deltagare varje år och där finns gott om demoner, vampyrer och andra läskiga varelser som skrämmer besökarna. Men var försiktig, denna halloweenfest är inte för lättskrämda personer och personer under 15 år är inte välkomna.

Château de Chillon

Slottet Chillion ligger vid Genèvesjön i Schweiz, nära Montrux – 20 minuter från Lausanne. Lord Byron skrev om en av fångarna på slottet i sin dikt ”The Prisoner of Chillon” och den sorgsna historien har lockat många besökare till platsen. Det är idag ett av de mest besöka historiska byggnaderna i Schweiz som ligger vackert beläget på en liten ö precis längs med kusten av sjön. Även om utsikten är fantastiskt fin så kan du ändå fira en riktigt kuslig halloween här, eftersom slottet sägs vara hemsökt av de gamla fångarna.

Eltz slott nära Koblenz

Eltz slott I Tyskland är ett av de mest hemsökta slotten i världen och byggdes redan 1157. Denna borg med tinnar och torn tillhör fortfarande samma släkt – efter 33 generationer! Slottet sägs vara hemsökt av åtta medeltida riddare som levde här för länge sedan. Ta bussen till Koblenz om du vill fira halloween i Tyskland och se om du kan hitta alla åtta spöken.

Slott i hertigdömet Parma

De mest spännande och spöklika kvällarna väntar på dig bland de många slotten i Parma och Piacenza i Italien. Alla slotten anordnar event så som middagar med underhållning, guidade turer med stearinljus i mörkret och självklart spökvandringar. Det finns massor av valmöjligheter för dig, din familj och dina vänner. Höjdpunkten är såklart den 31e oktober. Passa på att upptäcka delar av Italiens historia i dessa spökliga slott under halloween.

Res till Piacenza med FlixBus