Populära julmarknader i Europa

När dagarna blir kortare och luften kallare, är det återigen dags för julmarknader runtom i Europa. Om du kanske känner för en weekendresa innan eller under julen, passa då på att gå på julmarknad! Julmarknader i Tyskland är en riktig klassiker, de har allt du kan önska dig och de flesta städer är vackert julpyntade under juletider. Här hittar du brända mandlar, pepparkakor och andra juldelikatesser, och för att inte glömma Glühwein (ja, deras version av glögg!), varm choklad och härligt mättande julmat! 

Här har vi tagit fram några populära julmarknader i Europa som du kan resa till med FlixBus. Upplev denna mysiga vintertradition med FlixBus, hitta den bästa julklappen och njut av god julmat och glögg! 

 

Julmarknader i Tyskland

Berlin

Berlin lockar ett stort antal besökare med sina många julmarknader. Här kan du hitta alla dina julklappar! Förutom klassiker som julmarknaden vid Alexanderplatz och Gendarmenmarkt, bör du inte missa att besöka slottet Charlottenburg. Den vackra belysningen av slottet gör det till den perfekta platsen för en riktigt stämningsfull julmarknad.

När: 23 november – slutet av december

Rostock

Rostocks stora julmarknad inleds med ett besök från jultomten som alltid dyker upp med en överraskning varje år. Sedan tänds den 19 meter höga julgranen och julmarknaden är officiellt invigd. Passa på att ta en tur i det stora Pariserhjulet och njut av den fantastiska utsikten och den glittrande julbelysningen. Låt glöggen värma dig och passa på att köpa med dig årets design av glöggmuggar hem innan de tar slut. 

När: 23 november – slutet av december

Lübeck

Denna Hansastad är en av de populäraste destinationerna för svenskar kring jul där du kan besöka flera olika julmarknader. Den traditionella julmarknaden i Gamla Stan har över 200 marknadsstånd där du kan njuta av varm glögg ur den speciella julmarknadsmuggen som tas fram varje år. Du kan även besöka den historiska julmarknaden och uppleva en medeltida jul. Hela Lübeck julpyntas och det finns ett stort utbud av underhållning som passar alla – stora som små.

När: 23 november – slutet av december

Hamburg

I Hamburg finner du flera magiska julmarknader och möjlighet till utmärkt julklappsshopping. Vid hamnen hittar du julpyntade skepp där du kan njuta av en varm kopp kaffe eller glögg och barnen kan baka julkakor. Den vackra julbelysningen blänker i vattnet och skapar den perfekta julstämningen bland alla marknadsstånd och fina båtar. Vid Rådhusplatsen hittar du den största och populäraste julmarknaden, som är känd för sin unika design och sin berömda leksaksgata Spielzeuggasse.

När: 23 november – slutet av december

Kiel

I Kiel kan du uppleva en traditionell julmarknad med många marknadsbodar som erbjuder dig varm glögg, pepparkakor, julgodis och andra sötsaker som hör julen till. Julmarknaden har en lång tradition av att sprida värme och julstämning inför julhelgen. Boka en lugn resa till Kiel och hitta några av dina julklappar här så blir julstressen mindre.

När: 23 november – 24 december

Bremen

I Bremen kan du strosa runt bland över 170 olika marknadsstånd där du hittar alla möjliga sorters hantverk och gott om underhållning. Missa inte promenadstråket längs med floden med fantastiska juldekorationer och stämningsfull julbelysning. Med de historiska byggnaderna kommer det kännas som du rest bakåt i tiden. Självklart hittar du mycket julgodis och glögg att värma dig med under promenaden och shoppingrundan.

När: 23 november – 23 december

Julmarknader i övriga Europa

Prag

Åk med buss till julmarknaden vid Gamla Stans torg och se hur hela Prag glittrar och glimmar. Hela stadskärnan lyses upp av en enorm julgran och runtomkring finns trähyddor och marknadsstånd. Här finns alltifrån tjeckiska delikatesser till konst och handmålat julpynt. Detta är en mycket populär julmarknad, förra året var här mer än 50 000 besökare och 300 olika marknadsstånd. Öppet från 9:00 till 19:00 på vardagar, och helger till 20:00 eller senare.

När: 28 November – 1 Januari 

Wien

En av världens främsta julmarknader finns i Österrikes huvudstad. Denna 700 år gamla julmarknad ligger mitt i centrala Wien och erbjuder över 150 olika marknadsstånd. Ta bussen hit för att testa på österrikisk glögg och de kända julkakorna vanillekipferl. Omgiven av karuseller och tomtens tomteverkstad, hittar du här alla möjliga sorters julklappar och julpynt. Öppet varje dag från 10.00 till 22.00.

När: 13 November - 26 December 

Paris

Paris associeras oftast mer med vår än juletid, men här kan du julklappsshoppa i en härlig mix av storstadspuls och julstämning. Passa på att se de stora varuhusens julskyltning medans du går mot julmarknaden vid Champs Elysées. På julmarknaden kan du handla konst, lokala specialiteter, hantverk och självklart julgodis.

När: 18 November - 4 Januari