Populära julmarknader i Tyskland

Populära julmarknader i Tyskland

Känner du för att resa lite längre bort? Ta en bussresa till Tyskland och gå på julmarknad! Tyskland är nog ett av de länder som är just känt för sina julmarknader, goda Glühwein, juldelikatesser och allt som hör julen till. FlixBus har ett flertal destinationer till Tyskland från Sverige, så att du kan välja din favoritstad och gå på julmarknad. Hitta din resa till julmarknaden i Tyskland, vi har listat några populära städer nedan.

Julmarknader i Berlin

I Berlin kryllar det av härliga julmarknader och de flesta börjar runt den 23 november och håller till slutet av december. Förutom de populäraste marknaderna vid Alexanderplatz, Gendarmenmarkt och Charlottenburg, kanske du ändå känner för en julmarknad i skandinaviskt tema, och då bör du såklart besöka Luciajulmarknaden vid Kulturbrauerei. Här finns saffransbullar och pepparkakor, samt Luciatåg!

Julmarknader i Lübeck

Lübeck är en populär destination för just julmarknader. I Lübecks gamla stadsdel hittar du flertalet julmarknader, bl a vid St Jakobskyrkan och på marknadsplatsen vid rådhuset. Här kan du som alltid avnjuta god julmat och juldelikatesser, fynda julklappar, samtidigt som du värmer dig med lite Glühwein, som dricks ur den speciella julmarknadsmuggen med ny design varje år. Under juletider julpyntas hela Lübeck och det finns ett stort utbud av aktiviteter och underhållning som passar alla – stora som små.

Julmarknader i Hamburg

I den vackra hamnstaden Hamburg finner du flera magiska julmarknader och möjlighet till utmärkt julklappsshopping. Vid hamnen hittar du julpyntade skepp där du kan värma dig med en kopp kaffe, varm choklad eller kanske en Glühwein. Vid Rådhusplatsen hittar du den största och populäraste julmarknaden, som är känd för sin unika design och sin berömda leksaksgata Spielzeuggasse. Winterwald och Weisser Zauber är också besöksvärda marknader!

Julmarknader i Kiel

Från slutet av november till jul, förvandlas staden Kiel till en stämningsfull julvärld, där 4 julmarknader pryder staden. Alla marknaderna ligger gångavstånd från varandra. Besök den nordiskinspirerade julmarknaden på rådhustorget (Rathausplatz), där intressant nog en tomtenisse åker luftskepp draget av renar ovanför julmarknaden 3 gånger om dagen. Du kan annars hitta dina julklappar på den traditionella marknaden vid Holstenplatz, strosa på den centrala marknaden vid Asmus-Bremer-Platz eller smutta på en Glühwein på julmarknaden i den gamla stadsdelen belägen vid Sankt Nikolaikyrkan (St. Nikolai-Kirche).