Åk till Oktoberfest!

Oktoberfest - Fira i landet av öl

Oktoberfest i Tyskland firas inte bara i München, men alla öl-älskare kan också fira det i andra stora städer som Berlin eller Hamburg.

Oktoberfest i Berlin kommer att äga rum från fredag ​​den 22 september till den 7 oktober 2018. Det äger rum i Kurt-Schumacher-Damm i ett stort tält där du inte bara hittar öl men också typisk bayersk mat, som kringla och grillad kyckling. Officiell hemsida

Oktoberfest i Hamburg firas i Fish Auction Hall i Altona. Du kan besöka Hamburgs Oktoberfest med den ursprungliga Dirndln och Lederhosen. Oktoberfesten i Hamburg håller i tre helger: den 22-23, 29-30, 6-7 oktober 2018! Du kommer att uppleva Oktoberfest atmosfären med de riktiga bayerska delikatesserna, med musik och naturligtvis läcker öl. På alla sex kvällar från 6:00 till 1:00, kommer Altonas fiskehall att vara rätt plats för att säga "Prost!" (Skål).


Den mest berömda Oktoberfesten hittar du i München!  

Datum för Oktoberfest

Oktoberfest 2018 äger rum den 22 september till den 7 oktober.

Var äger Oktoberfest rum?

Oktoberfest äger rum på Theresienwiese i München

Oktoberfest ölpriser

De officiella ölpriserna för 2018 varierar beroende på tält, men de ligger mellan 10 och 11 euro.

Hur tar du dig dit?

Busscentralen ligger på bara 5 minuters gångavstånd från platsen för Oktoberfest.  Du behöver bara följa bron söderut (Hackerbrücke) och gå rakt fram.  Eller så kan du följa efter folkmassan, eftersom alla går i samma riktning.

Om du inte vill gå - varför inte åka med kollektivtrafik?  Du kan ta tunnelbanan och gå av vid Theresienwiese eller vi Poccistrasse.

Vad du behöver veta om kvinnors klänningar: hur man knyter förklädet av en Dirndl

Du pratar inte tyska? Här är vad du behöver veta: