Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Tyvärr, inga städer hittades

Det verkar inte som att vi kan erbjuda några destinationer som matchar din sökning. Ändra din sökning eller återkom vid ett annat tillfälle.

Sommaren har äntligen nått Skandinavien. Och med den massor av musikfestivaler! Spana in vår guide til de bästa festivalerna i Skandinavien och välj vilken av dem du och dina vänner vill besöka.

 Distortion: 30/05/2018 → 03/06/2018
 Roskilde Festival: 30/06/2018 → 07/07/2018
Summerburst Stockholm: 15/06/2018 → 16/06/2018
④ Oyafestivalen: 07/08/2018 → 11/08/2018
⑤ Way Out West: 09/08/2018 → 11/08/2018
 

Distortion Festivalen 2018

Ta till Distortion Festivalen med FlixBus

Distortion-festivalen beskrivs bäst som en veckas välorganiserat kaos. Varför? Helt enkelt därför att varenda musikgren som finns får plats på Distortion och för att de olika spelningarna äger rum på muséer, bakgårdar, gator och till och med i trädgårdar. Denna vackra mix av olika musikgrenar, platser och människor gör musikalen till ett perfekt exempel på organiserat kaos. Distortion är en unik festival bestående av gatufester på dagen och klubbar på natten. Distortion Ø party anordnas fredag och lördag och är festivalens höjdpunkter. Om du inte kan vara där hela veckan ska du åtminstone se till att du inte missar just det!

Datum för Distortion 2018
Distortion är en veckolång gatusommarfestival som pågår mellan den 30 maj och den 3 juni 2018. Och glöm inte att komma tillbaka nästa år så att du har koll på festivalen 2019!
Eftersom Distortion är en gatufestival anordnas den på flera platser samtidigt, så håll koll på var festen är:

30/5: Street Party på Nørrebro på dagen (gatorna runt Nørrebrogade och Sankt Hans Torv). Vad gäller kvällarna så kommer mer info om alla platser senare.
31/5 : Street Party på Vesterbro på dagen (gatorna runt Istedgade och Sønder Boulevard).
1/6 - 3/6: Distortion Ø på Refshaleøen (Refshalevej 197, 1432 Köpenhamn) på dagen och kvällen och på många andra platser.
4/6: Hygge på dagen.

Så tar du dig till Distortion-Festivalen med buss
Distortion äger rum varje år i Köpenhamn. FlixBus har rutter mellan Köpenhamn och de största tyska städerna, så boka en billig bussbiljett och res till Köpenhamn.

Distortion 2018 artister
Artisterna vid Distortion-festivalen har fortfarande inte avslöjats fullt ut  men vi kan redan nu meddela att Maceo Plex, Mura Masa, Riff Raff och Tale of Us kommer att uppträda. Det bästa med Distortion-gatufestivalen är att du kan lyssna på alla sorters musik med alla sorters artister. Helt enkelt ett välorganiserat kaos med några av världens bästa artister – både nya och etablerade.  Du hittar uppdaterad information om artisterna på festivalens webbplats: http://www.cphdistortion.dk/artists/
 

Roskilde Festivalen 2018

Ta till Roskilde Festivalen med FlixBus

Roskildefestivalen anordnades första gången 1971 och förebilden var den amerikanska Woodstock-festivalen och danska Thylejret. Idag är den norra Europas största musikfestival. Varje sommar drar festivalen över 100 000 besökare från hela världen. Den orangea signaturscenen köptes en gång in från England och användes av The Rolling Stones på deras Europaturné 1976. Sedan 1978 har den varit ett fast inslag på Roskildefestivalen och kommer förmodligen att stå där även den här sommaren, 40 år senare. 
Roskildefestivalen är en välgörenhetsfestival där vinsten går till barn och unga människor och stödjer humanitärt och kulturellt arbete. 

Roskildefestivalen i siffror:
  • Roskildefestivalsområdet är lika stort som 350 fotbollsplaner 
  • Medelåldern på besökarna är 24 år
  • 50 % är kvinnor, 50 % är män
  • Det tar cirka 2 veckor för 120 personer att montera den orange scenen. Det tar 4 dagar att ta ner den igen.

Datum för Roskildefestivalen
I år pågår festivalen mellan den 30juni  och den 7 juli och FlixBus släpper av dig precis vid den östra/västra/södra ingången. 

Roskilde stad
Om du behöver ta en paus från festivalen kan du strosa runt i Roskilde. Roskilde är en gammal historisk stad som framför allt är känd för sin domkyrka och sitt vikingaskeppsmuseum.  Om du känner för att turista runt i Roskilde ska du besöka domkyrkan och sedan gå i 10 minuter till vikingaskeppsmuseet. Avrunda med en glass i hamnen. 
På gågatan hittar du roliga små butiker, större butikskedjor och restauranger med olika sorters mat. I stan hittar du all mat och utrustning du behöver inför festivalen. Om det ösregnar kan du bege dig till shoppingcentrat  Ros Torv och bara hänga runt eller gå på bio. 
Om det är varmt och härligt kan du ta ett svalkande dopp i Roskildefjorden och om solen inte vill visa sig väntar Roskildebadet. 

Hållbarhet på Roskildefestivalen
Under årens lopp har Roskildefestivalen blivit allt mer hållbar. Under senare år har Roskildefestivalen byggt nya och alternativa campingområden som Clean Out Loud och Silent and Clean. Precis som namnen antyder måste de som campar i de här områdena se till så att de lämnar allt snyggt och rent efter sig när de lämnar festivalen. Dessutom fokuserar festivalen mycket på ekologisk mat, förnybar energi och återvinning. 
År 2017 var 90 % av all mat som serverades på Roskildefestivalen ekologisk. Festivalen satte ett mål om att reducera växthusgasutsläppen med 3 % varje år mellan 2016 och 2019 och generera ny produktion av förnybar energi motsvarande samma mängd förbrukar energi under samma tid. 

Artister på Roskildefestivalen
Årets artister består av Eminem, Bruno Mars, Dua Lipa, Gorillaz, Sigma och många fler! Du hittar alla artister här: https://www.roskilde-festival.dk/music/2018

 

Summerburst Stockholm 2018

 Ta till Summerburst musikfestival med FlixBus

I år är det åttonde gången som denna fantastiska festival anordnas! Med världens största pop- och dansstjärnor på scen. Summerburst lockar varje år till sig besökare från hela världen och är en av Europas största festivaler! 

Summerburst-festivalen 2018 - datum
Årets utgåva av Summerburst äger rum den 15-16 juni.  

Så tar du dig till festivalen med buss
Plats för festivalen är Stockholm. FlixBus är det billigaste och mest bekväma sättet att ta sig till festivalen. Vår buss tar dig direkt till Stockholm. Vid Centralstationens busscentral tar du sedan en buss som tar dig till festivalområdet. 

Summerburst-festivalen 2018 artister
På det här årets Summerburst-festival kommer du att kunna se artister som: Diplo, Martin Garrix, Moguai, Solardo, Vintage Culture och många fler. Här hittar du alla artister: http://summerburst.se/stockholm/artister/
 

Oyafestivalen 2018

 Ta till Oyafestivalen med FlixBus

Oyafestivalen är en årlig musikfestival som anordnas i Oslo. Festivalen anordnades första gången 1999. Sedan dess har Oyafestivalen blivit ett av de största eventen av sitt slag i Norge. Förutom fantastisk musik hittar du miljövänlig och ekologisk mat från lokala leverantörer. Du kan även köpa ekologiskt kaffe, öl och vin på plats. 

Oyafestivalen 2018 – datum
Det här året anordnas Oyafestivalen i Oslo mellan den 7 och den 11 augusti. 

Så tar du dig till festivalen med buss
Om du undrar hur du ska ta dig till Oslo har vi den perfekta lösningen. FlixBus' busshållplats ligger i centrala Oslo och dit kommer du med en av våra många FlixBus-bussar som reser över hela Europa. 

Oyafestivalen 2018 artister
På festivalen kommer du att kunna se artister som: Arctic Monkeys, Jenny Lewis, Cezinando, Young Dreams, Lykke Li, Kendrick Lamar och många fler. Här hittar du alla artister: https://oyafestivalen.no/en/artists/
 

Way Out West 2018

 Ta till Way Out West musikfestival med FlixBus


Way Out west är en tre dagar lång musikfestival i Göteborg och den anordnades första gången 2007. Festivalplats är vackra Slottskogen mitt i stan. Way Out West är ett måste för alla som älskar electro, rock och hip-hop. Way Out West har fyra scener: Flamingo (den största av tre utomhusscener), Azelea och Linne (två mindre utomhusscener) och Dungen (inomhusscen). Det speciella med den här festivalen är att det inte går att bo på området (efter konserterna hänger alla på barer och klubbar i centrum). Dessutom serveras endast vegetariska rätter på området.  

Way Out West – datum
Årets upplaga går av stapeln mellan den 9 och den 11 augusti 2018. 

Way Out West 2018 artister
Årets största dragplåster består bland annat av: Arctic Monkeys, Peggy Gou, Noname, Lena Willikens, Bonobo och många fler. Du hittar alla artister på Way Out Wests webbplats: http://www.wayoutwest.se/en/line-up/