Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Tyvärr, inga städer hittades

Det verkar inte som att vi kan erbjuda några destinationer som matchar din sökning. Ändra din sökning eller återkom vid ett annat tillfälle.

FESTIVALER

Sommar = SOL, BAD och FESTIVALER. Eller? 
Här nedan listar vi de populäraste festivalerna i Sverige och även några andra i Europa. Och du, självklart kan FlixBus ta dig dit.
 

FESTIVALER I SVERIGE

Summerburst

Flix-destination: Göteborg & Stockholm

Summerburst är en festival som riktar in sig främst på elektronisk musik och danspop. Festivalen är nu inne på sin sjunde sommar i Stockholm och sjätte i Göteborg och har växt i popularitet med åren. FlixBus har många förbindelser till storstäderna, boka resan nu! 

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.summerburst.se/

Sweden Rock Festival

Flix-destination: Bromölla

Sweden Rock Festival är internationellt erkänd och har genom åren flyttat runt på olika platser i Blekinge län, men håller sedan 1998 till i Norje utanför Sölvesborg, ett stenkast från Bromölla, där FlixBus stannar! Festivalen passar både stora som små, så länge du känner kärlek till hårdrocksmusik! 

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.swedenrock.com/
 

Stockholmsveckan

Flix-destination: Oskarshamn, Västervik eller Stockholm

Stockholmsveckan Visby: Vecka 29 är något speciellt i sig, över en natt förvandlas den annars så lugna idyllen Visby till en dunkande och sprudlande festival! FlixBus kan tyvärr inte simma över till Gotland, men du kan faktiskt rätt så enkelt ta färjan över från Oskarshamn eller Västervik där FlixBus stannar, alternativt ta pendeltåget från Stockholm City till Nynäshamn, där färjan också går från.  

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.stockholmsveckan.com/​​​​
 

Peace and love

Flix-destination: Borlänge

Festivalen som står för jämlikhet och miljötänk! Det gillar vi. Här finns allt från små till stora då musiken är väldigt varierad. FlixBus har bl a resor till Borlänge från Stockholm!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): http://andlove.se/

 Ta till Oyafestivalen med FlixBus

Öland Roots festival

Flix-destination: Kalmar 

Reggaefestivalen Öland Roots hålls 16e året i rad och sägs vara Sveriges… mysigaste festival? För barn under 12 i sällskap av målsman samt för 60-plusare är inträde gratis. FlixBus åker till Kalmar som ligger ett stenkast, ok en bro kallad Ölandsbron, från festivalen. Du kan ta lokalbussen eller tåg vidare till Stora Frö från Kalmar.

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): http://www.olandroots.com/

Brännbollsyran

Flix-destination: Umeå

Brännbollsyran är en musikfestival där 20-30 000 spelare och fans följer VM-cupen i brännboll varje år på Mariehamsängarna i staden. Festivalen slår år efter år publikrekord och lockar både lokalbor som folk utifrån. DJ-stjärnan Martin Garrix är t ex bokad till Brännbollsyran 2020. FlixBus tar dig ända upp till Umeå från t ex Stockholm!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.brannbollsyran.com/
 

Vi som älskar 90-talet

Flix-destination: Stockholm, Göteborg

Om du vill få nostalgikänslor från 90-talets musikanda, är detta festivalen för dig! Festivalen hålls i två städer olika datum, och vilken tur att FlixBus stannar i dessa. 

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): http://90talet.party/
 

Way out west

Flix-destination: Göteborg

Den här festivalen är för dig som gillar ett stort utbud av musik och artister, kända som okända och kanske lite konst och filmvisningar? Dessutom har festivalen ett tydligt miljötänk, vilket vi på FlixBus uppskattar!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.wayoutwest.se/
 

Ta till Distortion Festivalen med FlixBus

Uppsala Reggae Festival

Flix-destination: Uppsala

Gillar du reggae? Grymt, för detta är nordens första och största reggaefestival! Du kan ta dig till Uppsala från flera orter i Sverige, boka din resa nu!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): http://www.uppsalareggaefestival.com/

Malmöfestivalen

Flix-destination: Malmö

Festivalen har funnits varje år sedan 1985, och gör den därmed till Sveriges äldsta stadsfestival. Under dessa dagar fylls staden av förväntningar, mat, aktiviteter, artister och härligt folk! Festivalen är gratis och alla är välkomna. Låter det bra? Åk FlixBus till Malmö och gå på festival! 

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.malmofestivalen.se/
 

Live at heart

Flix-destination: Örebro

Live at heart får hela stan att gunga när den sätter igång. Här hittar du med största sannolikhet några nya favoritartister du aldrig hört talas om tidigare. Festivalen är just till för osignade artister att få kliva ut i rampljuset och visa sin musik. Förutom musikfestival så anordnas även filmfestival, workshops och seminarier med olika teman kopplat branscherna.

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): http://liveatheart.se/music_overview
 

Gefle Metal Festival

Flix-destination: Gävle

Är du metalmusiktypen? Då är Gefle Metal Festival något för dig - och som namnet antyder är det fokus på metal, t ex thrash, black, death. Se till att boka din festivalbiljett och bussbiljett nu!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.geflemetalfestival.se/information/

 

FESTIVALER UTOMLANDS

Visste du att du kan åka med FlixBus inte bara inom Sverige utan också utanför?Vi erbjuder resor inom Skandinavien och vidare ner i Europa. Valet är ditt! Och om det är på tok för långt med buss, kan du ta bussen till flygplatsen!
 

Festivaler i Skandinavien:

Ta till Roskilde Festivalen med FlixBus

Roskildefestivalen

Flix-destination: Köpenhamn

Den stora Roskildefestivalen har funnits sedan 1971 och är känd även långt bortom vårt lilla grannland. Hit kommer många kända artister och du kan vänta dig en riktig fest! Om du dessutom befinner dig i Danmark så har vi direktresor till Roskilde och till festivalen från städer på Fyn och Jylland!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.roskilde-festival.dk/en/

Øyafestivalen

Flix-destination: Oslo

Den här pop- och rockfestivalen arrangeras varje år i Oslo sedan 1999. Festivalen har ingen åldersgräns och du kan njuta av en blandning av lite alla möjliga artister!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://oyafestivalen.no/
 

Övriga europeiska länder:

Lollapalooza 2019

Lollapalooza

Flix-destination: Berlin (Olympiastadion & Olympiapark Berlin) och Stockholm

Lollapalooza är festivalen i Berlin där 70 000 biljetter säljs slut till musikfans som vill njuta av några av de bästa konserterna världen har att erbjuda. Men du, om det kliar i musikfingrarna innan september så kommer ju faktiskt Lollapalooza även till Stockholm! Från fredagen den 26 juni till söndagen den 28 juni, tar musikfestivalen plats på Gärdet.

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.lollapalooza.com/

Tomorrowland

Flix-destination: Antwerpen

Tomorrowland är en av de mest världsberömda och omtalade festivalerna som pågått sedan 2005. Festivalen är helt klart en av de största som finns… och de ser till att styra upp med en riktig fest! Här finns många kända artister med bl a elektronisk dansmusik! FlixBus stannar i Antwerpen och från Sverige kan du hitta förbindelser med byten i Tyskland för att ta dig dit!

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.tomorrowland.com/global/
 

Primavera sound

Flix-destination: Barcelona

Känner du för att bussluffa i Europa, kanske ända ner till Spanien? Eller tar du helt enkelt bara FlixBus till flygplatsen för vidare färd? Om du nu känner för att gå på en stor musikfestival i Barcelona, är detta något för dig! En stor blandning av artister och musik väntar…

För mer information om festivalen (pris, åldersgräns, artister m. m.): https://www.primaverasound.com/