Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Din kalender med röda dagar 2020

Kalender med postit-lappar och knappar med grön bakgrund

Röda dagar 2020 - så planerar du semestern!

Här har vi listat alla viktiga datum för helgdagar och röda dagar 2020 samt tipsar om hur du kan maximera dina semesterdagar och få ut det mesta av ledigheten.

Ledighet betyder dessutom möjlighet att resa! Hitta passande destinationer inför kommande långhelger och längre ledigheter.

Påsken 2020

Liten påskhare i en korg, med målade ägg, gräs och växtlighet i bakgrunden

Röda dagar: 10/4 långfredagen, 13/4 annandag påsk 
Förkortad arbetstid: 9/4 skärtorsdagen (2 timmar)

Maximera påskhelgen: ta 4 dagar ledigt och få 10-dagars ledighet! 

Påsken är en härlig tid när våren äntligen börjar visa sina första tecken och vi pryder påskris med fjädrar, dricker påskmust, klär ut oss till påskkärringar och fyller påskägg med vårt favoritgodis.

Här hittar du även några restips under påsken! Vi har för närvarande inga resor till Blåkulla, men vi jobbar på det...

Skidåkare som svänger i skidbacken

Påsk i fjällen

Vad passar bättre än att spendera påskledigheten i skidbacken? Bo mysigt, ät god mat och ha en skön påsk med familjen! Läs mer om skidorter i svenska fjällen.

Boka resa till fjällen!

Göteborg stad i solnedgången med en blå spårvagn i förgrunden.

Åk på sparesa över påsken

Om du känner för att ta en skön och slapp spaweekend, tycker vi att du istället tar bussen till ett spahotell! Luta dig tillbaka och njut av värmen i bastun eller jacuzzin, mys runt i badrock, unna dig en behandling och ät god mat. Kom tillbaka till vardagen som ny!

The Steam Hotel

Boka resa till Västerås!

Elite Hotel Marina

Boka resa till Stockholm!

Gothia Towers

Boka resa till Göteborg!

Valborgsmässoafton och första maj 2020

Majbrasa med folk och två svenska flaggor

Röda dagar: 1/5 första maj
Förkortad arbetstid: 30/4 valborgsmässoafton (2 timmar)

Maxa valborgshelgen: ta ledigt den 30/4 och få en skön 4-dagars helg. 

Som tur är infaller 1 maj en fredag i år, så att du automatiskt får en längre helg än vanligt. Om du funderar på att resa någonstans över helgen, ger vi här några tips på städer du kan fira valborg i.

I stort sett har alla större städer ett eget valborgsfirande på ett torg, i stadens park eller annan samlingsplats. T ex i Stockholm kan du fira valborg på Skansen och i Göteborg hålls firande till i Slottsskogen. 

Boka resa till Stockholm!

Boka resa till Göteborg!

För ungdomarna och speciellt studenterna passar universitetsstäderna Lund och Uppsala utmärkt för valborgsfirandet. Ta med dina vänner, åk på en weekendresa och fira valborg i en ny stad!

Boka resa till Lund!

Boka resa till Uppsala!

Kristi himmelsfärd 2020

Nyhavn kanalen med båtar, hus och en dansk flagga i förgrunden

Röd dag: 21/5 (Kristi Himmelsfärdsdag)
Klämdag: 22/5

Om du inte får klämdagen ledigt per automatik, tycker vi att du ska unna dig en långhelg och ta fredagen ledigt. 

Under långhelgen kan du passa på att åka lite längre bort med buss. Vi tipsar nedan om resor till städer i Danmark och Tyskland, där de också firar denna högtid med att vara lediga! 

Köpenhamn

Boka din bussresa till Köpenhamn över Kristi Himmelfärdshelgen, upplev gärna staden till fots eller med cykel. Gå på Tivoli nöjespark, strosa längs Nyhavn eller upplev staden som en lokalbo och gå till Christianhavn, där du kan promenera längs kullerstensgator och titta ut över båtlivet i kanalen. Du hittar även många mysiga caféer och restauranger, både på vattnet och på land. 

Boka resa till Köpenhamn!

Lübeck stad som visar vatten och byggnader med ett kyrktorn

Lübeck

Besök den lite mindre men charmiga och medeltida staden Lübeck! Staden är något större än Uppsala, och har lite liknande känsla. Staden är gåvänlig och passar utmärkt för en weekendresa. Det kryllar av trevliga caféer, restauranger och sommartid finns många uteserveringar. Dessutom ligger det bara ett stenkast från den vackra hamnstaden Hamburg och du kan kombinera din vistelse med att beta av båda städerna!

Boka resa till Lübeck!

Midsommar 2020

Jordgubbar, blommor och en svensk flagga på en bord med vit duk

Helgdag: 19/6 (midsommarafton)*
Förkortad arbetstid: 18/6 (halvdag i många kollektivavtal)

*ej röd i kalendern, men räknas i praktiken som helgdag

Maxa midsommarhelgen: Räcker inte 3-dagarshelgen? Förläng midsommarhelgen med ytterligare en dag genom att ta ledigt den 18/6 (om du inte redan får halvdag från din arbetsplats).

Midsommar är nog den viktigaste högtiden på året! Vi firar sommarsolståndet med att sätta midsommarkransar i håret, dansa kring midsommarstången, äta god mat tillsammans med familj och vänner, sjunga snapsvisor för full hals och ta fram barnet inom oss i stafettlekarna.

Röd dalahäst står på en sten med trävägg i bakgrunden

Fira traditionell midsommar i Dalarna

Midsommar firas alltid bäst i sällskap av familj och vänner, och tillsammans kan ni åka med FlixBus till Dalarna! Här vankas det traditionell midsommar med stor folkfest, speciellt runt om Siljansbygden, där du faktiskt hittar några av landets mest kända midsommarfiranden. Upplev midsommar med tradition, kultur, glädje, värme och musik i Dalarna. 

Boka resa till Leksand!

Boka resa till Mora!

Boka resa till Rättvik!

Allahelgona 2020

Pumpalyktor uppradade med olika utkarvade uttryck

Förkortad arbetstid: 30/10 allhelgonaafton (halvdag i många kollektivavtal)

Maxa allahelgonahelgen: Om du inte får förkortad arbetstid på fredagen, tycker vi att du ska ta ledigt den dagen för att unna dig en långhelg. 

När kylan kryper sig på, stiger semestersuget desto mer. Allhelgonahelgen är ju en sådan helg som passar bra för en resa. Det kan vara så enkelt som att åka på en weekendresa någonstans där du kanske inte varit förut, hitta på aktiviteter, shoppa eller lyxa till det med en spa. Alternativt utnyttjar du helgen till att resa till din favoritstad eller kanske dit din släkting eller vän bor, som du inte ser så ofta som du skulle vilja. 

Besök någon av följande städer, där du dessutom hittar spökvandringar (passande till Halloween!)

Boka resa till Stockholm!

Boka resa till Norrköping!

Boka resa till Malmö!

Jul och nyår 2020/2021

Händer formar ett hjärta i solnedgången i vinterlandskap

Röda dagar: 24/12* julafton, 25/12 juldagen, 26/12 annandag jul, 31/12* nyårsafton, 1/1 nyårsdagen, 6/1 trettondagen

*ej röda i kalendern, men räknas i praktiken som helgdag

Maxa julledigheten: för en lagom lång semester under jul, ta 6 dagar ledigt och få totalt 16 dagars semester. Eller om du känner att du behöver en riktigt lång julledighet, ta 8 dagar ledigt, så får du sammanlagt 19 dagar! 

Låt dig inspireras av våra sidor om julmarknader och nyårsdestinationer, samt skidorter du kan resa till med FlixBus!