Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Tyvärr, inga städer hittades

Det verkar inte som att vi kan erbjuda några destinationer som matchar din sökning. Ändra din sökning eller återkom vid ett annat tillfälle.


Julmarknader att besöka i Sverige 2018

Lust att strosa runt på en julmarknad i en ny stad?
Kanske smutta på en glögg eller en varm choklad?
Unna dig något själv eller fynda julklappar medan du handlar
Varför inte avsluta med en matbit eller en strut brända mandlar?

Dags för julmarknadstider, denna mysiga men kyliga tid på året när du kan njuta av glögg, delikatesser, god julmat och strosa runt bland marknadsbodarna i den stämningsfulla julbelysningen. Det finns många städer med julmarknader, både i Sverige och ute i Europa. Vilken tur att FlixBus enkelt kan ta dig till julmarknaden! 

Julmarknader i Sverige:

Julmarknad i Stockholm:

Mysig julmarknad i gamla stan i Stockholm

I Sveriges huvudstad finner du självklart ett stort utbud av blandade julmarknader. Du kan resa med FlixBus från många städer i Sverige, så varför inte ta en dagstur till Stockholm och gå på julmarknad? Här nedan finner du ett litet smakprov på några olika marknader. 

Julmarknad i Gamla stan 

I Gamla stan hålls varje år en julmarknad på mysiga Stortorget. Julmarknaden på Stortorget har hållits varje år sedan 1837 (förutom ett uppehåll 1907-1914) som därmed gör marknaden till den äldsta inte bara i Stockholm, utan även i Sverige! Om du inte har varit här än är det hög tid att besöka den här stämningsfulla marknaden.
När? 24:e nov - 23:e dec
Pris: fri entré

Julmarknad på Skansen

En annan gammal klassiker i Stockholm är självklart julmarknaden på Skansen. Här kan du inte bara strosa runt på en marknad utan även ta en titt i stugorna och se hantverkarna arbeta i sina verkstäder och du kan själv julpyssla! Bland marknadsbodarna på marknaden infinner sig den riktiga julstämningen bland juldekorationer, godsaker, julmat och varma drycker. Men du, glöm inte att dansa runt julgranen när du ändå är här. Lämpar sig bra för både vuxna som barn. 
När? 24 nov - 16 dec
Pris: vuxen 160 kr, student/pensionär 140 kr, barn 60 kr

Julmarknad på Drottningholms slott 

Är du kanske sugen på en julmarknad borta från stan men dit du kan ta dig lätt med lokaltrafiken? Ute på Drottningholm hålls varje år en traditionsenlig och stämningsfull julmarknad på slottsgården. Under två dagar andra helgen i advent kan du njuta av god mat och dryck, samt möta skickliga hantverkare och se och köpa deras verk. Slottet är dessutom öppet och du kan även vandra i paradvåningarna eller gå på en guidad visning. 
När? 9 - 10 dec
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Stockholm

Boka nu!

Julmarknad i Göteborg:

Julmarknaden på Liseberg upplyst av julbelysning

Gå på julmarknad i Göteborg! Här hittar du allt från hemmastickade raggsockor till honung och juldelikatesser. Med FlixBus kan du enkelt resa till Göteborg från flera håll i vårt avlånga land. 

Julmarknad på Liseberg

Sverige största julmarknad hittar du på Liseberg, men den är inte bara stor utan riktigt vacker och mysig! Bland miljontals juleljus kan du gå på klappjakt bland julmarknadens bodar, eller varför inte åka karusell eller gosa med kaniner i Kaninlandet? Liseberg erbjuder mycket skoj med en riktig julstämning. En julmarknad på Liseberg får du helt enkelt inte missa! 
När? 16 nov – 30 dec 
Pris: från 110 kr (barn under 110 cm går in gratis)

Julmarknad i Haga

Haga är Göteborgs äldsta stadsdel och under juletider vankas det julmarknad! Bland marknadsstånd och julpyntade gator hittar du allt vad som hör julen till. Glöm inte att stanna till för en fika på någon av de många caféerna där du kan avnjuta lussebullar, pepparkakor och glögg. 
När? 24 nov – 16 december (helger)
Pris: Fri entré

Julmarknad på Gunnebo slott

För en mysig traditionell julupplevelse bör du ta dig till Gunnebo slott. Här finner du självklart marknadsbodar med lokalt hantverk men också de västsvenska delikatesserna, både inomhus och utomhus. Vid lantgårn bor Tomtemor i sin lilla röda stuga, där du kan avnjuta äkta tomtegröt.  
När? 26 nov - 4 dec (helger)
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Göteborg

Boka nu!

Julmarknad i Malmö:

Jultomten sitter framför eldspisen

I vår tredje största stad i Skåne hittar du julmarknader att gå på, och du visst kan du ta FlixBus till Malmö om du råkar vara i en annan stad!

Julmarknad på Gustav Adolfs torg

På Gustav Adolfs torg hittar du ett brett program med inte bara de traditionella marknadsstånden, utan även uppträdanden, bl a körsång och akrobatik! Du kan annars värma dig i dometältet mitt på torget, där du kan ta en julfika. För barnen finns det många barnaktiviteter, däribland ponnyridning. 
När? 25 nov - 23 dec (helger)
Pris: Fri entré

Julmarknad på Malmö Slott

På Malmö slott vankas det stämningsfull julmarknad! Här bjuds det på hantverk och försäljning av juldelikatesser. Barnen får hälsa på tomtefar, lyssna på sagor och julpyssla. Du kanske vill lyssna på körsång, dansa runt granen eller ta en ridtur på en islandshäst?
När? 2 dec
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Malmö

Boka nu!

Julmarknader i Uppsala:

Även den här mysiga staden har många julmarknader att erbjuda. Upplev staden samtidigt som du myser runt på julmarknader!

Julmarknad på Uppsala Slott

Den mest populära är julmarknaden på Uppsala Slott, som hålls i konstmuseet och har fri entré under marknadsdagarna. Här får ni uppleva julstämning i en vacker miljö. På plan tre hittar ni cafét som serverar goda juldelikatesser. 
När? 1 - 2 dec
Pris: fri entré

Julmarknad i Gamla Uppsala

Du kan också ta dig utanför stan till den forntida delen av staden. Julmarknaden i Gamla Uppsala hålls på Kaplansgården. Denna traditionella och mysiga marknad bjuder på hemslöjd, lotterier, julmat, bakverk och allt som julen hör till. 
När? 9 dec kl 11-16
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Uppsala

Boka nu!

Julmarknad i Västerås:

Den årliga julmarknaden i Västerås City bjuder inte bara på det traditionella, utan även tivoli och isbana! I marknadsstånden hittar du allt vad julen hör till och lite till. Du kan även åka häst och vagn till kyrkbacken och tillbaka, samt hälsa på tomtemor och tomtefar. 
När? 25 nov
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Västerås

Boka nu!

Julmarknad i Örebro:

Wadköpings julmarknad:

Kom och känn julstämningen på Wadköpings julmarknad i Örebro! Ät god julmat, hitta de unika julklapparna och träffa tomten. Smutta på en glögg och strosa omkring på marknaden i julbelysningen, blir det mysigare än så här?
När? 25 nov - 16 dec (söndagar) 
Pris: Fri entré

Se populära förbindelser till Örebro

  Boka nu!

Julmarknad i Linköping:

Kom och besök den stämningsfulla julmarknaden i Gamla Linköping! Här pågår julstök i våra julpyntade museihem och utställningar, där gammaldags jultraditioner visas. Det finns hantverk och julmat i marknadsbodarna och det bjuds även på körsång, dans kring granen och andra aktiviteter för både barn och vuxna. 
När? 1-9 dec (helger)
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Linköping

  Boka nu!

Julmarknader i våra grannländer:

Julmarknad i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn upplyst av fin julbelysning

FlixBus tar dig självklart till Köpenhamn, och från södra Sverige är detta bara ett stenkast bort! Skäm bort dig själv med en dagstur eller weekendresa till mysiga Köpenhamn och passa på att gå på julmarknad!

Julmarknad på Tivoli

En av Köpenhamns populäraste julmarknader är utan tvekan på Tivoli, den har öppet redan från november fram till nyår, även under juldagarna! Här hittar du jul i alla hörn med snö på taken och rök i skorstenen, julstämningen är helt enkelt på topp med julgranar, julpynt, julbelysning och dofter av kanel. Strosa bland julbodarna, åk karusell eller kolla in de andra attraktionerna som finns! 
När? 17 nov – 31 dec
Pris: Se här för priser

Julmarknad på Højbro Plads

Julmarknaden på Højbro Plads ligger precis intill Strøget. Marknaden är dels tyskinspirerad och du kan avnjuta Glühwein och Currywurst, men det bjuds även på italienska och franska delikatesser och du hittar allt från kläder och hantverk till dansk julmat bland marknadsbodarna. 
När? 16 nov- 22 dec
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Köpenhamn

  Boka nu!

Julmarknad i Oslo

En apelsin med anis i

Har du kanske lust att ta en tur till Oslo och gå på julmarknad för en dag? Varför inte! Här kan du verkligen ’kosa’ dig för en dag, strosa runt på julmarknad och dricka glögg. 

Jul i vinterland - Spikersuppa julmarknad

Julmarknaden håller till i Spikersuppa vid Karl Johans gate och bjuder på julmys och skoj för både stora och små! Du hittar marknadsbodar med juldelikatesser och de perfekta klapparna, dessutom finns det många aktiviteter som hör julen till, bl a isbana och karusell! 
När? 17 nov -23 dec
Pris: fri entré

Se populära förbindelser till Oslo

Boka nu!

Här hittar du även julmarknader i övriga Europa