Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Julmarknader i Sverige

Mor och dotter kollar på gosedjur vid marknadsbod

Julmarknader i Sverige

När dagarna blir kortare och luften kallare, är det återigen dags för julmarknader. Om du kanske känner för en weekendresa nu i november eller december, passa då på att gå på julmarknad! 

Hitta klassiska och traditionella julmarknader med stämningsfull julbelysning, där du kan avnjuta julmat så det står härliga till. Här har vi listat de populäraste julmarknaderna i Sverige, som du självklart kan resa till med FlixBus! 

Julmarknader i Stockholm:

Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan bland julbodar, julgran och färgglada fasader.

I Sveriges huvudstad finner du självklart ett stort utbud av blandade julmarknader. Du kan resa med FlixBus från många städer i Sverige, så varför inte ta en dagstur eller weekendresa till Stockholm och gå på julmarknad?

Res med buss till Stockholm

Julmarknader i Gamla Stan

I Gamla Stan hålls varje år julmarknad på mysiga Stortorget. Detta är en tradition som har pågått sedan 1837 (förutom ett uppehåll 1907-1914), som därmed gör marknaden till den äldsta inte bara i Stockholm, utan även i Sverige! Om du inte har varit här än är det hög tid att besöka den här stämningsfulla marknaden.

Pris: fri entré

Julmarknad på Skansen

En annan gammal klassiker i Stockholm är självklart julmarknaden på Skansen. Bland marknadsbodarna på marknaden infinner sig den riktiga julstämningen bland juldekorationer, godsaker, julmat och varma drycker. Här kan du dessutom ta dig en titt i stugorna och se hantverkarna arbeta i sina verkstäder, där du även kan julpyssla! Lämpar sig bra för både vuxna som barn.

Pris: vuxen 170 kr, student/pensionär 150 kr, barn 60 kr

Julmarknad på Drottningholms slott

Är du kanske sugen på en julmarknad borta från stan men dit du kan ta dig lätt med lokaltrafiken? Ute på Drottningholm hålls varje år en traditionsenlig och stämningsfull julmarknad på slottsgården. Under två dagar andra helgen i advent kan du njuta av god mat och dryck, samt möta skickliga hantverkare och se och köpa deras verk. Slottet är dessutom öppet och du kan även vandra i paradvåningarna eller gå på en guidad visning. 

Pris: fri entré

Julmarknader i Göteborg:

Julmarknad med julbelysning, karusell och marknadsbodar på Liseberg.

Här hittar du allt från hemmastickade raggsockor till honung och juldelikatesser. Med FlixBus kan du enkelt resa till Göteborg från flera håll i vårt avlånga land. Gå på julmarknad i Göteborg! 

Res med buss till Göteborg

Julmarknad på Liseberg

Sverige största julmarknad hittar du på Liseberg, men den är inte bara stor utan även riktigt vacker och mysig! Bland miljontals juleljus kan du gå på klappjakt bland julmarknadens bodar, eller varför inte åka karusell eller gosa med kaniner i Kaninlandet? Liseberg erbjuder mycket skoj med en riktig julstämning. En julmarknad på Liseberg får du helt enkelt inte missa! 

Pris: från 115 kr (barn under 110 cm går in gratis)

Julmarknad i Haga

Haga är Göteborgs äldsta stadsdel och under juletider vankas det julmarknad! Bland marknadsstånd och julpyntade gator hittar du allt vad som hör julen till. Glöm inte att stanna till för en fika på någon av de många caféerna där du kan avnjuta nybakta lussebullar, pepparkakor och god glögg.

Pris: Fri entré

Julmarknader i Malmö

Julprylar och dekoration i marknadsbod.

Res med buss till Malmö

Julmarknad på Gustav Adolfs torg

På Gustav Adolfs torg och längs Södra Tullgatan och ut på Davidhallsbron hittar du ett brett program med inte bara de traditionella marknadsstånden, utan även uppträdanden, bl a körsång!

Pris: Fri entré

Julmarknad i Sankt Gertrud

Välkommen på julmarknad i St Gertrud. Här hittar du handgjorda julprydnader och andra julklappar. På Patisserie David hittar du god mat och vin chaud (fransk glögg) och på Malmö nya bokbinderi kan du hitta unika pappersjulklappar!

Pris: fri entré

Julmarknad i Örebro

Jultomten sitter framför eldspisen

Besök Wadköping julmarknad och upplev gammaldags julkänsla! Ät god julmat, hitta de unika julklapparna och träffa tomten. Smutta på en glögg och strosa omkring på marknaden i julbelysningen, blir det mysigare än så här?

Pris: Fri entré

Res med buss till Örebro

Julmarknad i Linköping

Kom och besök den stämningsfulla julmarknaden i Gamla Linköping! Här pågår julstök i våra julpyntade museihem och utställningar, där gammaldags jultraditioner visas. Det finns hantverk och julmat i marknadsbodarna och det bjuds även på körsång, dans kring granen och andra aktiviteter för både barn och vuxna.

Pris: fri entré

Res med buss till Linköping

Julmarknad i Östersund

Snötäckt mark på Jamtli julmarknad med häst och släde, julbodar och karusell.

Jamtli julmarknad

Troligtvis en av Europas mysigaste julmarknader som lockar ca 20 000 besökare varje år från när och fjärran. Få en genuin julmarknadskänsla med de gamla fina husen där julbelysningen lyser upp snön i mörkret. Ät god mat, pyssla, lyssna på körsång, träffa Jamtlis egen tomte, åk hundspann, häst och släde och mycket mer!

Pris: Dagsbiljett: 100 kr, tredagarsbiljett: 150 kr. Fri entré för barn/ungdomar upp till 18 år

Res med buss till Malmö

Julmarknad i Kosta

Upplev en magisk julmarknad i Kosta! Här infinner sig julstämningen bland juleljus, ståtlig julgran, fyllda marknadsbodar och gemenskap. Året julmarknad invigs av Gry Forsell kl 17:00 den 9 nov. Res med buss till Kosta och upplev julmys!

Pris: Vuxen 90 kr Barn 60 kr

Res med buss till Kosta