Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Fira nyår med FlixBus!

The best European destinations for New Year's party

Precis som varje år, tar året slut och ett nytt år följer! Ett nytt år med nya äventyr, utmaningar, upplevelser och lärdomar

Kanske känner du för att åka bort över nyår och fira någon helt annanstans? Ta med dina vänner och res till en ny ort där ni tillsammans kan äta god mat, titta på fyrverkerier i alla dess färger och former, medan ni skålar in det nya året tillsammans!

Res till en ny eller bekant stad i Sverige, eller åk vidare med buss till någon annan europeisk stad. FlixBus tar dig dit! 

Roliga nyårstraditioner i världen:

Färgglada fyrverkerier på svart himmel

Danmark:

När klockan slår tolv på dagen på nyårsafton, har danskarna (iaf i Köpenhamn) att hoppa i kanalen och bada, brr! När klockan sedan slår midnatt ska man hoppa in i det nya året, oftast från ett bord, en stol osv. 3,2,1 GODT NYTÅR!

Grekland:

På nyårsdagen hänger grekerna en lök på dörren som symbol för god hälsa, fertilitet och långt liv.

Ryssland: 

Ryssarna har en tradition att skriva upp sina önskningar för det kommande året på ett papper, sedan bränner de pappret och blandar askan med Champagne - som dricks upp! Nazdorovje!

Spanien:

På nyårsafton i Spanien ska man äta 12 druvor och önska sig 12 saker när klockan slår midnatt.

Sydamerika/världen:

I flera länder i världen (speciellt i Sydamerika) har de en tradition av att bära röda underkläder som ska ge dem lycka i kärlek för det kommande året, eller gula/gyllene underkläder för ett rikt år.

Ungern:

I Ungern har de en tradition att man inte får äta fisk på nyårsdagen, för fisken kan simma iväg med lyckan!

Flera europeiska länder:

I flera länder i Europa har de en tradition att äta linser på nyårsdagen, där linserna ska symbolisera pengar (mynt) och att man får ett rikt år.

Visste du att…
Förr trodde man mycket på övernaturliga krafter och att de var som starkast just kring årsskiftet. För att förhindra att de togs med till nästa år och bringade olycka, skulle man smälla för att få bort dem. Då gjordes det med bössa, som senare blev till smällare och raketer – som idag är vackra och färgglada fyrverkerier! 

Fira nyår i Stockholm

Åk till huvudstaden och fira nyår med vännerna! Lyxa till det med lyxig nyårsmiddag på restaurang, se fyrverkerier och avsluta sedan med en sprakande nyårsfest på någon av de många nattklubbarna i Stockholm. 

I år kommer Stockholm Stad att avfyra raketerna från en båt ute på vattnet som därmed kommer synas som bäst från Skeppsbron och Skeppsholmen, men även från Slottsbacken, Strömkajen, Skansen och Slussen.

Ta dig annars upp på Skinnarviksberget, Vanadislunden eller Observatorielunden och se de färgglada sprakande fyrverkerierna från höjden!

Vi har många busslinjer från flera håll i landet som går till Stockholm. Boka din bussresa till Stockholm till nyårsfirandet!

Boka resa till Stockholm

Fira nyår i Göteborg

I Göteborg hittar du självfallet riktigt bra nyårsfirande, vare sig du vill fira med vänner hemma, gå ut och festa på någon av nattklubbarna, eller slå på stort och beställa ett nyårspaket med hotell, supé och hela faderuttan!

För den som är tokig i fyrverkerier så börjar nyårsfirandet tidigt i Göteborg! Redan kl 17 avfyrar Göteborgs-Postens sin årliga fyrverkerishow från Kvillekajen, perfekt innan nyårsmiddagen. Du ser fyrverkerierna som bäst antingen från kajen på andra sidan vid Göteborgsoperan, från Göta älvbron eller på höjden från Ramberget eller Masthuggskyrkan.

Boka resa till Göteborg

Fira nyår i Malmö

Res till södra Sverige och fira nyår i Sveriges tredje största stad, Malmö! I år har den officiella fyrverkerishowen flyttat från Operan till Norra hamnen. 

FlixBus stannar vid Norra Vallgatan, varifrån du enkelt kan gå upp riktning Västra Hamnen. Här kan du se årets färgsprakande show, som utlovats bli mer spektakulär än andra år!

Boka resa till Malmö

Fira nyår i fjällen

Ett riktigt härligt och mysigt nyårsfirande får du såklart i fjällen! Kombinera uppfriskande skidåkning på dagen med mys framför en sprakande brasa på kvällen! Om du spenderar nyår i fjällen finns många nyårspaket att välja mellan. Njut av god mat, disco och fyrverkerier i trevligt umgänge helt enkelt. Läs mer om vilka skidanläggningar du kan resa med FlixBus här.

Eller funderar du kanske på att åka lite längre bort mot de höga fjällen och bästa skidbackarna? Fira nyår i Alperna! Hitta din Alperna-destination här

Boka resa till fjällen

Fira nyår i Köpenhamn

Om du vill anamma den danska traditionen och bokstavligen hoppa in i det nya året, varför inte ta en tur till Köpenhamn? I Köpenhamn är det livligt ute på stan på nyårsafton. Här är det tradition att se drottningens nyårstal på TV kl 18:00 och sedan kan festen officiellt inledas! I Köpenhamn hittar du många barer, klubbar och restauranger - så att du kan ta det som passar dig!

En annan tradition i grannlandet är att vid tolvslaget äta kranskaka (kransekage)! Utöver kakätande, så kan du självfallet gå ut och se fyrverkerierna spraka. Normalt brukar folk samlas på Rådhusplatsen där rådhusklockorna slår in det nya året samtidigt som fyrverkerierna avfyras. Dronning Louises Bro på Nørrebro eller Tivoli är också kända platser att samlas på.

Boka resa till Köpenhamn