Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Tyvärr, inga städer hittades

Det verkar inte som att vi kan erbjuda några destinationer som matchar din sökning. Ändra din sökning eller återkom vid ett annat tillfälle.

Med fjärrbuss till Norge

Norge är känt som ett av världens vackraste länder, och det är inte svårt att förstå varför. Västkusten präglas av imponerande fjordar som är kända långt utanför det nordeuropeiska kungarikets gränser. Dessa naturens underverk kan du utforska på närmare håll antingen till fots, med cykel eller med kajak. Dessutom väntar Norges vackra skogar och bergslandskap. Med FlixBus kan du resa billigt och bekvämt till intressanta resmål i Norge.

Här finns även goda möjligheter till skid- och snowboardåkning. I det för Norge typiska bergslandskapet vimlar det av skidåkningsmöjligheter. Eller kolla in backhoppningsproffsen på Holmenkollen vid en av världens mest kända skidåkningsplatser. Dessutom behöver du inte ens lämna huvudstaden Oslo.
 

De fyra bästa anledningarna till att tillbringa semestern i Oslo

1. Frognerparken med Vigeland-skulpturer

Frognerpark in Oslo

Varför får jag inte missa den?

Den största parken i stadens centrum är ett trevligt utflyktsmål för varma sommardagar. Förutom 150 olika sorters rosor hittar du här fler än 200 skulpturer av bildhuggaren Gustav Vigeland. De ibland ganska absurda skulpturerna visar människor i olika poser och åldrar. Förutom de många skulpturerna i parken finns ett museum med andra verk av skulptören beläget alldels i närheten av Frognerparken. Gården Frogner är också sevärd; den har inrymt Oslos stadsmuseum (Bymuseum) i över 100 år.

När har stadsmuseet öppet?

Oslos stadsmuseum ger dig från tisdag till söndag (dagligen mellan 11:00 och 16:00) möjlighet att titta på bilder och utställningar om norsk kultur. Inträdet är fritt och det finns en ljudguide på flera språk

Hur kommer jag till parken?

Framför parken stannar spårvagnslinje 12 och flera busslinjer. Övrigt: I reseguiden står det kanske ”Vigelandpark”, men skulpturerna är en del av Frognerparken. Fråga bara norrmämmen efter Frognerparken så hjälper de dig vidare.

2. Halvön Bygdøy och dess många museer

Halbinsel Bygdøy westlich von Oslo

Vilka museer finns det på halvön?

Den som intresserad av sjöfart och nautik kommer att uppskatta Bygdøy. På Frammuseet kan man besöka det tidigare forskningsfartyget Fram och få inblick i polarforskningen, på Kon-Tiki-museet kan man få se flotten med samma namn, som Thor Heyerdahl seglade med över Stilla havet. Ännu fler fartygsmodeller hittar du i Vikingskiphuset och sjöfartsmuseet.

Finns det bara museer här?

Inte alls! På sommaren passar Bygdøy också bra för cykling och vandring. I Huk på den södra spetsen av halvön finns också en badstrand, men se upp så att du inte hamnar i nudistområdet av misstag!

Hur kommer jag enklast till Bygdøy?

Med lokalbuss 30 kommer du till centrum från Bygdøy på cirka 20 minuter. Under de varmare månaderna (mars till oktober) rekommenderar vi att du tar färjan från hamnen i centrum. Efter drygt 15 minuter är du framme vid målet – en fantastiskt utsikt får du på köpet.

3. Nya operan vid hamnen

Neue Oper in Oslo

Varför får jag inte missa den?

Ett besök på operan är kanske inte något för alla. Du får dock ändå inte missa Oslos operahus, med dess egendomliga arkitektur. Tack vare det direkta läget vid hamnen och det snett vinklade marmortaket verkar operan stiga som ett isberg ur vattnet. Taket är fritt tillgängligt och ger en unik utsikt över fjorden. Dessutom kan du få en titt bakom kulisserna under en 50 minuter lång guidad tur.

När kan jag ta en guidad tur?

50-minuters guidade turer på engelska äger rum varje dag mellan söndag och fredag klockan 13:00. På lördagar börjar guidningen redan klockan 12. Priset är 100 norska kronor för alla över 16 år (barn betalar 60 kronor). Aktuell information finns på operans webbplats.

Var ligger operan i Oslo?

Direkt vid Oslofjorden i stadsdelen Bjørvika, ca 10 minuter från Oslos katedral.
Adress: Kirsten Flagstads Plass 1.

4. Skidhopp i Holmenkollen

Skisprungschanze Holmenkollen in Oslo

Är det värt ett besök även på sommaren?

Ja, absolut. Även utan snö är utsikten från hoppstarten mer än imponerande och mellan mars och oktober har du möjlighet att få känna på skidhopparnas adrenalinkick via en zipline. Dessutom kan du besöka skidmuseet.

När är skidmuseet öppet?

Museet har öppet dagligen. Från juni till augusti kan du få information om skidåkning mellan 09:00 och 20:00. Under de övriga månaderna öppnar museet klockan 10:00 and stänger vid 16 eller 17. Mer information hittar du på museets hemsida.

Var ligger Holmenkollen?

Ungefär sju kilometer nordväst om Oslos centrum. Hit kan man bland annat ta sig med tunnelbanan.

Därför ska du resa med fjärrbuss till Norge

Plats för ditt bagage

2 väskor ingår

Res till Skandinavien utan extra kostnader och slipp släpa på väskor. På de flesta bussar finns det även plats för cyklar!

Din hållplats

Hållplatser med centralt läge

Vi tar dig direkt till de populäraste semesterorterna i Skandinavien.

Gratis Wi-Fi med 4G-hastighet på våra FlixBussar.

Gratis trådlöst internet

Under din fjärrbussresa till Skandinavien har du tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet och eluttag.

Det finns FlixBus-biljetter från bara 45kr

Billiga biljetter

Spara pengar på din resa med buss till Skandinavien!