Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Tyvärr, inga städer hittades

Det verkar inte som att vi kan erbjuda några destinationer som matchar din sökning. Ändra din sökning eller återkom vid ett annat tillfälle.

Med fjärrbuss till Danmark

Varför inte tillbringa nästa minisemester i Norden? Med FlixBus kan du resa billigt och bekvämt till Danmark.

Jylland och de omgivande öarna är definitivt värda en resa. Om sommaren bjuder sandstränderna vid de vidsträcka kustområdenna in till bad och segling. Inåt landet finner du ro och avkoppling i Danmarks unika skogar och landskap. Eller avnjut ett läckert smörrebröd framför den spännande arkitekturen i städer som Köpenhamn och Århus. Inte undra på att danskarna gång på gång rankas som de lyckligaste människorna i världen.

De fyra bästa anledningarna till att tillbringa semestern i Danmark

1 Århus är Europas kulturhuvudstad 2017

Aarhus ist Europas Kulturhauptstadt 2017

Vad finns det att se i Århus?

Hamnstaden Århus som ligger precis vid Kattegatt har utnämnts till årets kulturhuvudstad tillsammans med Pafos på Cypern. I Danmarks näst största stad finns alla slags museer och kulturinstitutioner som motiverar den här utnämningen, till exempel friluftsmuseet Den Gamle By, Moesgaard Museum och konstmuseet ARoS.
 

Vad är Moesgaard Museum?

På Moesgaard Museum finns en utställning med många fynd från stenåldern till vikingatiden. Dessutom kan man upptäcka flera byggnader uppförda i den arkitektoniska stil som användes under vikingatiden på området. Museet är öppet tisdag till lördag från kl. 10.00 till kl. 20.00 (på söndagar stänger det kl. 17.00) och inträdet för vuxna är 140 danska kronor. Under vissa helgdagar öppnar Moesgaard Museum även på måndagar. Museet är beläget söder om centrum i stadsdelen Højbjerg.

Vad kan man se i friluftsmuseet Den Gamle By?

På området hittar du fler än 75 historiska danska byggnader från 1500-talet till 1900-talet, varav de flesta är tillgängliga och inredda med tidsenliga möblemang eller fungerar som utställningslokaler. Dessutom finns det ett kvarter i 70-talsstil. Museet är öppet nästan hela året, om vädret tillåter, och har varierande öppettider och inträdespriser. Mer information hittar du på museets webbplats.

2. Tivoli i Köpenhamn

Freizeitpark Tivoli in Kopenhagen

Vad är Tivoli?

Tivoli är en välkänd nöjespark mitt i Köpenhamns innerstad, bara några meter från Rådhusplatsen. Här hittar du många berg- och dalbanor och åkattraktioner för alla smaker, till exempel, Rutschebanen från år 1914.

När har parken öppet och hur mycket kostar inträdet?

Under högsäsongen från början av april till slutet av september brukar man kunna komma in i parken för 110-120 danska kronor, men kostnaderna för alla attraktioner ingår inte. Parken har öppet till sent på kvällen, från söndag till torsdag mellan kl. 11.00 och 23.00, och på fredagar och lördagar kan man till och med stanna fram till midnatt.

3. Östersjösemester i Djursland

Ostseeurlaub in Djursland

Vad finns att upptäcka i Djursland?

Koppla av och ligg i solen. De flacka kusterna vid Kattegat passar perfekt för somriga badutflykter. Platser för rekreation och vackra landskap hittar du dessutom i nationalparken Mols Bjerge i södra änden av halvön.

Vad kan man göra i Djursland?

Du kan njuta av naturen på cykel, under en vandringstur eller en fisketur. Om du känner för en adrenalinkick kanske Djurs Sommerland i Nimtofte kan vara något för dig. Från maj till oktober kan du prova Danmarks största berg- och dalbanor här.

Vad finns det att se i nationalpartken Mols Bjerge?

Förutom kuperade fält och skogar finns det även en del attraktioner i parkområdet. Vid den västra delen av parken kan du besöka Kalø slott, en medeltida ruin från 1300-talet. Ruinen ligger på en ö som kan nås via en damm från fastlandet nära Rønde. Dessutom har du från berget Jernhatten vid Ebeltoft en fin utsikt över sydöstra Djursland.

4. Nyhavn i Köpenhamn

Nyhavn in Kopenhagen

Vad är Nyhavn?

Nyhavn är ett sevärt område i Köpenhamns hamn, i hjärtat av innerstaden. Kanalen med samma namn kantas av färgglada gavelhus och otaliga restauranger och pubar. Dessutom finns det många museifartyg att utforska på vattnet.

Vad ska jag vara beredd på?

För många turister är kanalen en integrerad del av Köpenhamnsbesöket. Gör dig alltså beredd på att du kommer att få sällskap vid kanalen, men det hör också till Nyhavns charm.

Hur kommer jag till hamnen?

Bara några minuters promenad från Nyhavn ligger tunnelbanestationen Kongens Nytorv. Från Rådhusplatsen kommer du till kanalen efter cirka 20 minuters promenad. Dessutom finns det flera busshållplatser i närheten.

Därför ska du resa med fjärrbuss till Danmark

Plats för ditt bagage

2 väskor ingår

Res till Skandinavien utan extra kostnader och slipp släpa på väskor. På de flesta bussar finns det även plats för cyklar!

Din hållplats

Hållplatser med centralt läge

Vi tar dig direkt till de populäraste semesterorterna i Skandinavien.

Gratis Wi-Fi med 4G-hastighet på våra FlixBussar.

Gratis trådlöst internet

Under din fjärrbussresa till Skandinavien har du tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet och eluttag.

Det finns FlixBus-biljetter från bara 45kr

Billiga biljetter

Spara pengar på din resa med buss till Skandinavien!

Spara på din resa med bussen till Danmark och lägg pengarna på smörrebröd i stället!