Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagage på FlixBus

Självklart har varje FlixBus tillräckligt med plats för ditt bagage. För att din resa ska bli så bekväm och säker som möjligt ber vi dig att läsa igenom följande punkter:

I biljetten ingår utan extra kostnad:

  • 1 handbagage (max 42 × 30 × 18 cm, max 7 kg)​
  • 1 vanligt bagage (max. 80 × 50 × 30 cm, måttavvikelser tillåtna förutsatt att alla sidor tillsammans inte överskrider mer än 160 cm, max. 20 kg)

Av säkerhetsskäl är det viktigt att du placerar ditt handbagage på bagagehyllan ovanför sätet, så att nödutgångarna inte spärras. Märk ditt bagage med namn och adress så att det inte sker några förväxlingar. Våra chaufförer hjälper dig gärna att lasta in ditt bagage i bagageutrymmet.

Extra bagage

Mått och vikt för ett extrabagage får inte överstiga begränsningarna för ett resebagage. En avgift tas ut för denna tjänst. Avgiften för ett extrabagage beror på när och hur du lägger till det i bokningen.  Extrabagage kan antingen läggas till under bokningsprocessen (online) eller via telefon efter bokningen. Om du lägger till ett extrabagage på telefon via kundtjänst, betalar du avgiften för bagaget direkt till busschauffören. Generellt kan vi inte garantera att det finns tillräckligt med utrymme för transport av mer än ett bagage per person ombord.

Specialbagage

Du måste betala en avgift för bagage som är större än ditt resebagage. Bagaget för inte överstiga begränsningarna 240 cm (höjd + bredd + djup) eller vikt på 30 kg. Vidare måste specialbagage läggas till under bokningen (förutsatt att detta är möjligt för resan) eller efter bokningen via kundtjänst på telefon, tidigast 48 timmar före avresa*. Endast ett specialbagage per person får medtas ombord. Vi kan inte garantera att det finns utrymme för specialbagage.  Specialbagage inkluderar t ex skidor och musikinstrument (vi rekommenderar att du transporterar dessa i hårda fodral/väskor). Speciella regler gäller för transport av cyklar eller ortopedisk hjälputrustning. Vissa föremål kan inte transporteras.

Ytterligare information om bagagebestämmelserna och otillåtna föremål hittar du i våra allmänna villkor.

Cyklar

På många av våra bussllinjer kan du ta med din cykel av standardstorlek och utan överbyggnad (max 20 kg) ombord. Du kan lägga till din cykel på resan under bokningsprocessen för en extra avgift. Du lägger till antal cyklar i bokningen i samma fält som passagerarantal.
 
Transporten sker på cykelhållare. I vissa fall är transport endast möjlig i lämplig väska i bagageutrymmet (t ex hopfällbar cykel). I dessa fall måste du ringa kundtjänst i förväg och anmäla cykeltransporten (se regler om specialbagage)

Elcyklar, pedelec, tandem och trehjulingar kan inte transporteras på i cykelhållaren.

Barnvagnar/rullstolar/gånghjälpmedel

I vissa bussar kan barnvagnar, rullstolar, rollatorer och andra gånghjälpmedel transporteras utan extra kostnad.
Rullstolar och rollatorer måste anmälas per telefon till oss senast 36 timmar före avfärd*. Tänk på att de av säkerhetsskäl bara får tas med om de är hopfällbara och inte eldrivna.
Barnvagnar räknas som specialbagage och måste anmälas till oss per telefon tidigast 48 timmar före avfärd*.

Musikinstrument

Musikinstrument som inte överstiger vikt och mått för handbagage (42x30x18 cm, max 7 kg), kan tas ombord i passagerarutrymmet utan extra kostnad, istället för ett vanligt handbagage. Oavsett om det är ditt handbagage eller musikinstrument, tar du med det i passagerarutrymmet.

Musikinstrument som är större än handbagagets tillåtna mått och vikt (42x30x18 cm, max 7 kg) räknas som specialbagage och måste läggas i bagageutrymmet i ett passande transportfodral. Vi rekommenderar ett hårt fodral för att undvika skador. För varje specialbagage tillkommer en extra avgift i bokningen. Specialbagaget ska anmälas tidigast 48 timmar före avgångstid via kundtjänst på telefon: +46 850513750

Musikinstrument och väskor som överstiger 135x48x35 cm får ej medföras (exempelvis kontrabas).

Har du glömt kvar bagage?

Anmäl ditt saknade bagage hos vår hittegodsavdelning. Vi hjälper dig så fort vi kan.

*Obs! Samtalskostnaderna för fast telefoni samt mobiltelefon avgörs av varje enskild leverantörs priser.