§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagage på FlixBus

Självklart har varje FlixBus tillräckligt med plats för ditt bagage. För att din resa ska bli så bekväm och säker som möjligt ber vi dig att läsa igenom följande punkter:

I biljetten ingår utan extra kostnad:

  • 1 handbagage (max 42 × 30 × 18 cm, max 7 kg)​
  • 1 vanligt bagage (max. 80 × 50 × 30 cm, måttavvikelser tillåtna förutsatt att alla sidor tillsammans inte överskrider mer än 160 cm, max. 20 kg)

Av säkerhetsskäl är det viktigt att du placerar ditt handbagage på bagagehyllan ovanför sätet, så att nödutgångarna inte spärras. Märk ditt bagage med namn och adress så att det inte sker några förväxlingar. Våra chaufförer hjälper dig gärna att lasta in ditt bagage i bagageutrymmet.

Extra bagage

Du kan ta med dig ett extrabagage om det finns plats på bussen. Samma mått gäller som för resväskor, under förutsättning att kollits totala mått inte överskrider 160 cm. Under beställningsprocessen kan du boka till ett extra kolli för 49 kr. Om du bestämmer dig för att ta med extrabagage efter genomförd bokning – kontakta vår kundtjänst för att kontrollera tillgängligheten på bussen. Ditt extrabagage registreras vid mån av plats. I sådant fall betalar du istället 98 kr direkt på bussen. Vi kan vanligtvis inte garantera transport av mer än ett resebagage.

Specialbagage

För ett kolli som är större än bagaget tar vi ut en avgift på 99 kr. Kollit får ha ett totalmått (höjd i cm + bredd i cm + djup i cm) på maximalt 240 cm och en vikt på högst 30 kg. Dessutom måste specialbagaget antingen (om detta är möjligt för den aktuella resan) anmälas under eller efter bokningen, dock tidigast 48 timmar innan bussen avgår, till vår kundtjänst per telefon*. Endast ett specialbagage får medtas per person, men detta garanteras inte. Som specialbagage räknas exempelvis skidor och musikinstrument (som bör transporteras i ett hårt fodral). För cyklar och ortopediska hjälpmedel gäller särskilda bestämmelser. Vissa föremål får inte medföras på resan.

Ytterligare information om bagagebestämmelserna och otillåtna föremål hittar du i våra allmänna villkor.

Cyklar

På många av FlixBus-bussarna kan du också ta med dig en cykel (i standardstorlek och utan extrautrustning, max 25 kg) mot en avgift på 89 kr. När du bokar anger du antal resenärer och antal cyklar (max en cykel per passagerare).
Om du inte kan boka in din cykel på resan kan du eventuellt ta med den i en cykeltransportväska. Den räknas då som specialbagage och ska anmälas i förväg per telefon till kundservice (se ovan).

Elcyklar, pedelec-cyklar, tandemcyklar och trehjulingar kan ej transporteras.

Barnvagnar/rullstolar/gånghjälpmedel

I vissa bussar kan barnvagnar, rullstolar, rollatorer och andra gånghjälpmedel transporteras utan extra kostnad.
Rullstolar och rollatorer måste anmälas per telefon till oss senast 36 timmar före avfärd*. Tänk på att de av säkerhetsskäl bara får tas med om de är hopfällbara och inte eldrivna.
Barnvagnar räknas som specialbagage och måste anmälas till oss per telefon tidigast 48 timmar före avfärd*.

Musikinstrument

Musikinstrument som inte överskrider måtten för handbagage (42 × 30 × 18 cm, max 7 kg) kan du utan kostnad ta med i stället för ditt handbagage i passagerarutrymmet. Notera att du endast kan ta med antingen ett handbagage eller ett musikinstrument i passagerarutrymmet.

Musikinstrument som är större än normalt handbagage (42 × 30 × 18 cm, max 7 kg) räknas som specialbagage och måste transporteras i lämplig instrumentväska i bussens bagageutrymme. Vi rekommenderar transport i en hård väska. Specialbagage kostar 99 kr att ta med, och du måste anmäla och bekräfta det efter bokningen, men tidigast 48 timmar innan bussens avfärd, per telefon till kundservice*.
Musikinstrument med väska som är större än 135 × 48 × 35 cm (t.ex. en kontrabas) kan inte tas med på resan.

Har du glömt kvar bagage?

Anmäl ditt saknade bagage hos vår hittegodsavdelning. Vi hjälper dig så fort vi kan.

*Obs! Samtalskostnaderna för fast telefoni samt mobiltelefon avgörs av varje enskild leverantörs priser.