Bagage på FlixBus

Självklart har varje FlixBus tillräcklig med plats för ditt bagage. För att din resa ska bli så bekväm och säker som möjligt ber vi dig att läsa igenom följande punkter:

I biljetten ingår utan extra kostnad:

  • ett handbagage (max 42 × 30 × 18 cm, max 7 kg)​
  • två resväskor (max 67 × 50 × 27 cm, sammanlagt max 30 kg)

Av säkerhetsskäl är det viktigt att du placerar ditt handbagage på bagagehyllan ovanför sätet, så att nödutgångarna inte spärras. Märk ditt bagage med namn och adress så att det inte sker några förväxlingar. Våra chaufförer hjälper dig gärna att lasta in ditt bagage i bagageutrymmet.

Extra bagage

I mån av plats kan du ta med ytterligare ett kolli. Måtten får inte överstiga de tillåtna måtten för resväska och vikten får vara maximalt 15 kg.
Detta extra kolli kostar 45kr och måste anmälas och bekräftas efter bokningen, men tidigast 48 timmar innan bussens avfärd, per telefon till kundservice: +46 850513750*. Du har inte någon allmän rätt att ta med fler än två resväskor på resan.

Specialbagage

Ett bagagekolli som är större än en resväska räknas som specialbaggage (t.ex. skidor och musikinstrument). Specialbagaget kan registreras tidigast 48 timmar före avgångstid via telefon hos vår kundtjänstteam: ( +46 850513750*). Specialbagaget får inte ha en storlek på mer än 290 cm (= längden + 2× bredden + 2× tjockleken i cm) och vikten får inte överskrida 30 kg.
Varje resenär får bara ta med ett specialbagage och du har ingen generell rätt att ta med det. Ett kolli kostar 79kr. För att undvika skador på ditt och andras bagage ber vi dig inför resan att packa ditt specialbagage i en lämplig transportlåda eller väska.

Cyklar

På många av FlixBus-bussarna kan du också ta med dig en cykel (i standardstorlek och utan extrautrustning, max 25 kg) mot en avgift på 79kr. När du bokar anger du antal resenärer och antal cyklar (max en cykel per passagerare).
Om du inte kan boka in din cykel på resan kan du eventuellt ta med den i en cykeltransportväska. Den räknas då som specialbagage och ska anmälas i förväg per telefon till kundservice (se ovan).

Om du vill ta reda på om du kan ta med elcykel ber vi dig kontakta vår kundservice:  +46 850513750*.

Barnvagnar/rullstolar/gånghjälpmedel

I vissa bussar kan barnvagnar, rullstolar, rollatorer och andra gånghjälpmedel transporteras utan extra kostnad.
Rullstolar och rollatorer måste anmälas per telefon till oss senast 36 timmar före avfärd: ( +46 850513750*). Tänk på att de av säkerhetsskäl bara får tas med om de är hopfällbara och inte eldrivna.
Barnvagnar räknas som specialbagage och måste anmälas till oss per telefon tidigast 48 timmar före avfärd: ( +46 850513750*).

Musikinstrument

Musikinstrument som inte överskrider måtten för handbagage (42 × 30 × 18 cm, max 7 kg) kan du utan kostnad ta med i stället för ditt handbagage i passagerarutrymmet. Notera att du endast kan ta med antingen ett handbagag eller ett musikinstrument i passagerarutrymmet.

Musikinstrument som är större än normalt handbagage (42 × 30 × 18 cm, max 7 kg) räknas som specialbagage och måste transporteras i lämplig förpackning (instrumentväska) i bussens bagageutrymme. Vi rekommenderar transport i en hård väska. Specialbagage kostar 79kr att ta med, och du måste anmäla och bekräfta det efter bokningen, men tidigast 48 timmar innan bussens avfärd, per telefon till kundservice: +46 850513750*.
Musikinstrument med väska som är större än 135 × 48 × 35 cm (t.ex. en kontrabas) kan inte tas med på resan.

Har du glömt kvar bagage?

Anmäl ditt saknade bagage hos vår hittegodsavdelning. Vi hjälper dig så fort vi kan.

*(Obs! Samtalskostnaderna för fast telefoni samt mobiltelefon avgörs av  varje enskild leverantörs priser.)