Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Platsreservation

Platsreservation

Vill du sitta bredvid den du reser med? Eller vill du helt enkelt bara göra det lite bekvämare för dig på resan? Du kan välja att lägga till platsreservation under bokningsprocessen. Det finns olika sittkategorier att välja mellan:


Sittplatskategorier

Classic

Classic

  • Bestäm om du vill ha fönsterplats eller plats vid gången.
  • Sitt bredvid din resekompis!
Bord

Bordsplats

  • I våra dubbeldäckare hittar du bordsplats på nedre däck.
  • Perfekt för att spela kort, arbeta eller läsa under resan
Panorama

Panoramaplats

  • Panoramaplatsen är belägen längst fram i bussen.
  • Njut av bästa utsikten under resan!
Extraplats

Extraplats

  • Reservera platsen bredvid dig och
  • njut av lite extra bekvämlighet under resan.

Hur reserverar jag en sittplats?

Lägg till platsreservation

1. Om platsreservation finns tillgängligt på din önskade resa, kan du lägga till platsreservation under bokningsprocessen.

2. Du hittar det under “tillägg” när du går vidare i bokningsprocessen.

Platskarta

3. Du kan välja din sittplats och ser kategorierna på platskartan. Sittplatser markerade med X är ej reserverbara.

4. Avgiften för reserverad sittplats beror på kategori och resans längd. Du hittar vår prislista för platsreservation här.

5. Efter du lagt till sittplats fortsätter du till betalning i bokningen som vanligt. Din sittplats visas sedan på biljetten/bokningsbekräftelsen.

6. Du hittar sittplatsnumret i ögonhöjd vid handbagagehyllan, skrivet i mörkgrå färg.

Bilderna är endast en illustration. De faktiska avgifterna kan variera och beror på respektive resa.


Hur hittar jag min sittplats i bussen?

Beroende på busslinje kan du reservera sittplats i hela bussen eller i enskilda rader. På enstaka busslinjer är platsreservation ej tillgänglig.

Du hittar ditt sittplatsnummer på din biljett. På de bussar med reserverade sittplatser hittar du sittplatsnumren i ögonhöjd vid handbagagehyllan, skrivna i mörkgrå färg.

Om du inte har reserverat en sittplats men du ändå tilldelats en plats på din biljett, ber vi dig sätta dig på den platsen.

Om du inte har reserverat sittplats och det inte står någon sittplats på din biljett, kan du fritt välja en ledig plats med grön nummermarkering (=ej reserveringsbar). Om du föredrar en viss plats på bussen (t ex vid fönstret) och du inte har reserverat sittplats, rekommenderar vi att du anländer vid busshållplatsen i god tid. Resenärer med nedsatt rörlighet prioriteras självklart sittplats vid ombordstigning.


Lägga till, ändra och avboka platsreservation

Platsreservation kan endast göras under själva bokningsprocessen. För närvarande är det tyvärr inte möjligt att lägga till en platsreservation till bokningen i efterhand. Om du vill avboka din sittplats eller göra en ändring, klicka här.


Gruppbokningar

Reserverade sittplatser för gruppbokning tilldelas inte specifika personer i gruppen. Varje gruppmedlem kan välja en av de reserverade sittplatserna.