Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Platsreservation

Platsreservation

Vill du göra din resa ännu bekvämare? Du kan nu reservera din favoritplats under bokningsprocessen genom att välja en ledig plats i önskad kategori. Platsreservation finns tillgänglig på nästan alla linjer i vårt nätverk. 

Reser du ihop med en vän eller en familjmedlem? Då kan du redan nu se till att ni får sitta tillsammans.

Luta dig tillbaka och njut av utsikten under resan på en av våra panoramaplatser med extra benutrymme. Även vid våra bordsplatser reser du nu bekvämt och med gott om benutrymme.

Res bekvämt och utan stress helt enkelt, reservera sittplats för resan!
 

Sittplatskategorier

För din FlixBus-resa kan du välja mellan tre olika kategorier:

Panorama
Panorama:
Njut av utsikten från våra panoramaplatser
Bord
Bord:
Hög komfort vid bordsplats i våra dubbeldäckare
Classic
Classic:
Valfri sittplats vid gång eller fönster
Platsreservation

Hur reserverar jag en sittplats? 

Platsreservation visas (om tillgängligt för din resa) efter att du valt önskad avgång på vår webbplats eller i appen och gått vidare i bokningen till passagerarinformation och betalning. Även hos resebyråer och Flix-butiker går det att reservera en sittplats.

Beroende på busslinje kan du reservera sittplats i hela bussen eller i enskilda rader. På enstaka busslinjer är platsreservation ej tillgänglig.  

Avgiften för att reservera sittplats beror på typ av vald sittplats och hur lång resan är. Du hittar prislista för sittplatsreservation här.

Lägga till, ändra och avboka sittplatsreservation:

Platsreservation kan endast göras under själva bokningsprocessen. För närvarande är det tyvärr inte möjligt att lägga till en platsreservation till bokningen i efterhand. Om du vill avboka din sittplats eller göra en ändring, klicka här.

Gruppbokningar:

Reserverade sittplatser för gruppbokning tilldelas inte specifika personer i gruppen. Varje gruppmedlem kan välja en av de reserverade sittplatserna.

Hur hittar jag min sittplats i bussen?

Du hittar ditt sittplatsnummer på din biljett. På de bussar med reserverade sittplatser hittar du sittplatsnumren i ögonhöjd vid handbagagehyllan, skrivna i mörkgrå färg.
Om du inte har reserverat en sittplats men du ändå tilldelats en plats på din biljett, ber vi dig sätta dig på den platsen. 

Om du inte har reserverat sittplats och det inte står någon sittplats på din biljett, kan du fritt välja en ledig plats med grön nummermarkering (=ej reserveringsbar). Om du föredrar en viss plats på bussen (t ex vid fönstret) och du inte har reserverat sittplats, rekommenderar vi att du anländer vid busshållplatsen i god tid. Resenärer med funktionsnedsättning prioriteras självklart sittplats vid ombordstigning.