Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Om Flix

Om-FlixBus

Vårt koncept: prisvärda och klimatsmarta resor för alla att upptäcka världen

Flix är ett globalt företag inom resebranschen som förändrat resandet för miljoner människor i Europa sedan 2013 genom sitt varumärke FlixBus. Som en unik kombination av tech-startup, e-handelsplattform och transportföretag, har FlixBus på kort tid skapat Europas största linjenät för busstrafik. I 2018 lanserades FlixTrain i Tyskland och därmed expanderade Flix även till tågindustrin.

Tack vare en enkel bokningsplattform (på webben och i appen) och ett ständigt växande utbud, ger Flix miljoner resenärer möjlighet att upptäcka världen för en billig peng. Samtidigt uppfyller våra gröna bussar och tåg högsta säkerhets- och miljöstandarder som därmed erbjuder ett miljövänligt, smidigt och bekvämt alternativ till privat transport.

Vår väg till framgång

Vår framgång bygger på digitaliseringen av traditionell busstransport. Med tekniska funktioner som vårt e-biljettsystem, FlixBus-appen, gratis Wi-Fi ombord, GPS live-spårning och ett automatiserat rapporteringssystem vid försening, fortsätter FlixBus att revolutionera bussresebranschen. Tack vare smart nätverksplanering och dynamisk prissättning ger vi våra kunder det bästa erbjudandet. Verksamheten bygger på nära samarbete med små och medelstora transportföretag, ofta familjeägda bolag med många års erfarenhet på marknaden. Våra partners ansvarar för den dagliga driften av den gröna FlixBus-flottan. För driften av vår tågverksamhet samarbetar vi med privata tågpartners i Europa. Genom dessa partners, möter Flixs innovation och startup-anda mångårig erfarenhet av en traditionell industri.

Från startup till marknadsledare i Europa

De tre grundarna av Flix hade visionen om att göra resandet med buss hållbart och bekvämt, utan att det skulle kosta för mycket. Idén om FlixBus föddes efter avregleringen av transportmarknaden i Tyskland 2013 och blev snart marknadsledare i landet.

I 2015 etablerade FlixBus sin verksamhet internationellt med inrikes busslinjer i Frankrike, Italien, Österrike, Nederländerna och Kroatien samt gränsöverskridande linjetrafik till Skandinavien, Spanien, England och Östeuropa. Idag erbjuder vi Europas största linjenät inom busstrafik, med både inrikestrafik och internationella resor. Bakom det gröna bolaget står ett internationellt team bestående av 3000+ kontorsanställda runt om i världen, och för att inte nämna våra tusentals samarbetspartners, busschaufförer, tågpersonal och stations-/buktikspersonal. Varje anställd bidrar till att verksamheten håller sitt löfte om bättre och grönare resor för alla!

Vill du hjälpa oss att nå nya höjder och göra resandet bättre för alla? Läs gärna mer om lediga jobb hos oss på vår karriärsida.

Flix-fakta

FlixBus kunder
Flera hundra miljoner kunder sedan vi startade

Flera hundra miljoner resenärer har redan åkt med oss, 62 miljoner bara under 2019.

Europeiskt nätverk
2 500+ resmål i 37 länder

FlixBus förbinder 2 500+ resmål i 37 länder och nätverket växer kontinuerligt

FlixBus förbindelser
400 000+ förbindelser varje dag

Vi förbinder 400 000+ städer varje dag, med avgångar upp till var 30:e minut.

Grundarna av Flix

Andre Schwämmlein

André ansvarar för den internationella verksamheten och expansionen till nya marknader. Redan 2009 diskuterade han möjligheten tillsammans med Jochen och Daniel om en liberaliserad marknad. Då han gillar alternativa resekoncept, har han ingen egen bil och cyklar till kontoret.

Jochen, Founder & Managing Director

Jochen Engert

Jochen ansvarar för utvecklingsstrategi och personalresurser. Innan FlixBus grundades reste han tillsammans med André över hela världen som strategikonsult. Redan under sina studier organiserade han skidresor med buss till Alperna och fick därigenom sina första erfarenheter av branschen.

Daniel Krauss

Daniel är IT-chef och har hand om IT, mobiltelefoni och programvaruutveckling. Tillsammans med André, grundade Daniel redan under sina studier ett framgångsrikt uppstartsföretag inom IT. Han lämnade sitt mångåriga jobb på Microsoft – och sin bil – för att bygga upp Europas största bussbolag.

Juridiskt om företaget