Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Om FlixBus

Om-FlixBus

Vår vision till smart mobilitet 

FlixBus är ett ungt bussföretag som sedan 2013 förändrat resandet för miljoner människor i Europa. Som en unik kombination av tech-startup, e-handelsplattform och transportföretag, har vi på kort tid skapat Europas största linjenät för busstrafik.

Tack vare en enkel bokningsplattform (på webben och i appen) och ett ständigt växande utbud, ger vi miljoner resenärer möjlighet att upptäcka världen för en billig peng. Samtidigt uppfyller våra gröna bussar högsta komfort-, säkerhets- och miljöstandarder och erbjuder ett miljövänligt och bekvämt alternativ till annan transport.

Vårt koncept till framgång

Vår framgång bygger på digitaliseringen av ett traditionellt transportmedel. Tack vare teknikinnovationer som ett trendsättande system för bokning och biljetter, FlixBus-appen, gratis Wi-Fi ombord, underhållningsportal och GPS live-spårning av bussarna, möjliggör vi ett modernt sätt att resa. Tack vare smart nätplanering och dynamisk prissättning kan vi alltid ge våra kunder det bästa erbjudandet. För detta satsar vi på nära samarbete med medelstora företag: lokala busspartners, ofta familjeföretag med många års erfarenhet, ansvarar för den dagliga driften av den gröna FlixBus-flottan. Innovation, uppstartsanda och ett starkt, internationellt märke möter på så sätt en tradition av kvalitet.

Från uppstart till marknadsledande bussföretag

Idén om FlixBus föddes efter avregleringen av den tyska transportmarknaden 2013. De tre grundarna av FlixBus hade idén om att göra resandet med buss hållbart och bekvämt, utan att det skulle kosta för mycket. Samtidigt började MeinFernbus sin verksamhet på marknaden. Efter sammanslagningen av de båda företagen i München och Berlin, blev FlixBus klar marknadsledare i Tyskland.

Sedan 2015 har FlixBus även etablerat sig internationellt med busslinjer i Frankrike, Italien, Österrike, Nederländerna och Kroatien och gränsöverskridande linjetrafik till Skandinavien, Spanien, England och Östeuropa.

Idag täcker vårt linjenät 2 500+ resmål i 36 länder i Europa och i USA, med 400 000+ resor dagligen är vi därmed marknadsledande bussföretag i Europa!

Ett kontinuerligt växande team

Bakom det gröna bussbolaget finns för närvarande ett internationellt team bestående av över 1000 medarbetare på kontor i 18 städer i Europa och i USA, samt tusentals busspartners, chaufförer och stationspersonal. Varje enskild medarbetare bidrar till att verksamheten håller sitt löfte om bättre och grönare mobilitet för alla!

Vill du hoppa ombord och jobba hos oss? Här hittar du öppna jobbpositioner på alla våra kontor (notera att sidan är på engelska).

FlixFacts

FlixBus kunder
100 miljoner kunder sedan vi startade

100 miljoner resenärer har redan åkt med oss, 40 miljoner bara under 2017.

Europeiskt nätverk
2 500+ resmål i 36 länder

FlixBus knyter för närvarande ihop 2 500+ resmål i 36 länder och nästan dagligen tillkommer fler.

FlixBus förbindelser
400 000+ förbindelser per dag

Tack vare 400 000+ resor per dag skapar vi förbindelser mellan Europas städer, flera gånger per dag.

Grundare

Andre-Schwämmlein-Founder

André Schwämmlein

André ansvarar för den internationella expansionen och verksamheten. Redan 2009 diskuterade han möjligheten tillsammans med Jochen och Daniel om en liberaliserad marknad. Då han gillar alternativa resekoncept, har han ingen egen bil och cyklar till kontoret.

Jochen, Founder & Managing Director

Jochen Engert

Jochen ansvarar för marknadsföring, försäljning och finans. Innan FlixBus grundades reste han tillsammans med André över hela världen som strategikonsult. Redan under sina studier organiserade han skidresor med buss till Alperna och fick därigenom sina första erfarenheter av branschen.

Daniel-Krauss-Founder

Daniel Krauss

Daniel är IT-chef och har hand om IT, mobiltelefoni och programvaruutveckling. Tillsammans med sin skolkamrat André, grundade Daniel redan under sina studier ett framgångsrikt uppstartsföretag inom IT. Slutligen lämnade han sitt mångåriga jobb på Microsoft – och sin bil – för att bygga upp Europas största bussbolag.

Juridiskt om företaget