Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Om FlixBus

Om-FlixBus

Grön och smart mobilitet för att upptäcka världen

FlixBus är ett ungt reseföretag som sedan 2013 förändrat resandet för miljoner människor i Europa. Tack vare vår unika profil som uppstartsföretag inom teknik, internetföretag och klassiskt transportföretag har vi på kort tid skapat Europas största fjärrbussnät.

Tack vare enkel bokning och ett ständigt växande utbud ger vi miljoner resenärer möjlighet att upptäcka världen för en billig penning. Samtidigt uppfyller våra gröna bussar högsta komfort-, säkerhets- och miljöstandarder och erbjuder ett ekologiskt och bekvämt alternativ till individuell transport.

FlixBus Experience – vårt framgångskoncept

Vår framgång bygger på digitaliseringen av ett traditionellt transportmedel. Tack vare teknikinnovationer som ett trendsättande system för bokning och biljetter, FlixBus-appen, kostnadsfritt Wi-Fi ombord och GPS-livespårning av bussarna möjliggör vi ett nytt sätt att resa. Tack vare smart nätplanering och dynamisk prisstyrning kan vi alltid ge våra kunder det bästa erbjudandet. För detta satsar vi på nära samarbete med medelstora företag: Regionala busspartners, ofta familjeföretag med decennielång erfarenhet, ansvarar för den gröna FlixBus-parken. Innovation, uppstartsanda och ett starkt, internationellt märke möter på så sätt en tradition av kvalitet.

Från uppstart i Tyskland till Europas nummer 1

FlixBus grundades i München av tre unga företagare för att göra hållbart resande bekvämt och samtidigt prisvärt. Samtidigt började "MeinFernbus" köra från Berlin med gröna bussar genom Tyskland.

När järnvägsmonopolet avskaffades 2013 seglade de båda uppstartsföretagen upp som ledande leverantörer på fjärrbussmarknaden och hävdade sig mot internationella storkoncerner. Efter sammanslagningen av företagen i München och Berlin är vi klar marknadsledare i Tyskland.

Sedan 2015 har FlixBus även etablerat sig internationellt med fjärrbussnät i Frankrike, Italien, Österrike, Nederländerna och Kroatien och gränsöverskridande linjetrafik till Skandinavien, Spanien, England och Östeuropa. Idag kan resande utnyttja Europas största utbud av fjärrbussar.

Bakom det gröna bussbolaget finns för närvarande ett internationellt team bestående av knappt 1000 medarbetare på kontoren i Stockholm, Aarhus, München, Berlin, Paris, Milano, Zagreb, Amsterdam, Prag, Budapest, Los Angeles, Madrid och Bukarest samt flera tusen förare från våra partners i hela Europa. Varje enskild medarbetare bidrar till att FlixBus och grönt resande blir ännu bättre för varje dag. Har du rätt personlighet och samarbetsvilja och vill du erövra Europas bussmarknad med oss? Skicka in din ansökan till oss, vi har ett passande jobb för dig.

FlixFacts

FlixBus kunder
100 miljoner kunder sedan vi startade

100 miljoner resenärer har redan åkt med oss, 40 miljoner bara under 2017.

Europeiskt nätverk
2 000+ resmål i 29 länder

FlixBus knyter för närvarande ihop 2 000+ resmål i 29 länder och nästan dagligen tillkommer fler.

FlixBus förbindelser
350 000+ förbindelser per dag

Tack vare 350 000+ förbindelser per dag skapar vi anslutningar mellan Europas städer, i vissa fall med 2 turer i timmen.

Grundare

Andre-Schwämmlein-Founder

André Schwämmlein

André ansvarar för den internationella utbyggnaden och verksamheten. Redan 2009 diskuterade han tillsammans med Jochen och Daniel möjligheten till en liberaliserad marknad. Som vän av alternativa resekoncept har han ingen egen bil och cyklar till kontoret.

Jochen, Founder & Managing Director

Jochen Engert

Jochen ansvarar för områdena marknadsföring, försäljning och finans. Innan FlixBus grundades reste han tillsammans med André över hela världen som strategikonsult. Redan under sina studier organiserade han skidresor med buss till Alperna och fick därigenom sina första erfarenheter av branschen.

Daniel-Krauss-Founder

Daniel Krauss

Daniel är IT-chef och har hand om IT, mobiltelefoni och programvaruutveckling. Tillsammans med sin skolkamrat André grundade Daniel redan under sina studier ett framgångsrikt uppstartsföretag inom IT. Slutligen lämnade han sitt mångåriga jobb på Microsoft – och sin bil – för att bygga upp Europas största bussbolag.

Ytterligare företagsinformation