Buss från och till Oslo

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Oslo

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Oslo

Allmän information om Oslo

Den norska huvudstaden sjuder av liv. Staden är centrum för landets ekonomi och politik, och har 1,7 miljoner invånare. Transportsystemet gör det enkelt att ta sig runt i Oslo. Och om du går vilse kan du bara fråga en vänlig lokalinvånare som säkert gärna hjälper dig att hitta rätt igen. Här nedan kan du läsa mer om vad vi rekommenderar att du gör när du har hoppat av FlixBus-bussen i Oslo!

Sevärdheter i Oslo

På sommaren görs den bästa sightseeingen med båt! Båtservice erbjuder turer som varar i allt från 1,5 timmar till 7 timmar! Hoppa på och av som du vill för att se det bästa Oslo har att erbjuda. Och det finns inget bättre än att kryssa runt under den blå himlen. När du är tillbaka på torra land kan du strosa runt vid Aker Brygge. I hamnområdet finns det många charmiga restauranger och butiker. Mixen av gamla skeppsvarv och modern arkitektur tillför ett spännande inslag till Oslo. Tøyens vackra botaniska trädgård är perfekt för naturälskaren. På sommaren öppnar friluftsbadet Frognerbadet, som är väldigt populärt bland lokalinvånarna. Här hittar du två 50-metersbassänger, vattenrutschbanor och trampoliner i olympisk klass.

Oslo : Kultur och historia

År 2000 firade Oslo 1000-årsjubileum. Om du vill lära dig mer om den norska kulturen förr i tiden ska du besöka Historiska museet. Här hittar du detaljerade berättelser om norrmännens vl och ve i utställningar som visar allt från Stenåldersföremål till vikinga- och medeltida vapen och antikviteter. Vikingaskeppsmuseet är ett annat museum du inte ska missa. Vikingarna är mest kända för sin vilda framfart över Europa, men faktum är att de var experter på att bygga fartyg, utforska och skapa olika hantverk. Vikingarna har haft en viktig betydelse för den skandinaviska historien, och det här museet har lyckats fånga livet som det såg ut på den tiden. Om du föredrar kultur och konst ska du besöka Oslos operahus. Kolla gärna vilka föreställningar som ges redan innan du hoppas på bussen till Oslo. Klä upp dig och njut av en kväll på operan.

Nattliv i Oslo

Om du gillar fisk- och skaldjur har du kommit till helt rätt ställe! Tjuvholmen Sjømagasin är en välrenommerad fiskrestaurang som ligger vid vattnet. Välj ut din hummer från det lilla akvariet vid ingången och luta dig tillbaka medan kocken tillagar en innovativ och spännande måltid. Efter middagen kanske du vill spana in Oslos barer och nattklubbar. Vi rekommenderar baren Factory där en DJ spelar varje helg. Om du är ute efter en lugn drinkkväll ska du gå till Perla. Perla ligger bara några gator bort från nattklubbsområdet och bra musik och fantastisk personal utgör den perfekta starten på din Oslo-kväll. När det gäller nattklubbar föredrar vi Blå. Här spelar indie-, rock- och jazzgrupper nästan varje helg, innan en DJ tar över. En härlig blandning av turister och lokalinvånare gör stället till den perfekta utgångspunkten! Och ha det nu så kul, du kan sova på bussen hem nästa dag.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet