§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Säkerhet på bussen

Med bussarna från FlixBus kommer du säkert och tillförlitligt till målet

Med bussarna från FlixBus kommer du säkert och tillförlitligt till målet

Bussen är det säkraste transportmedlet på vägen. Enligt den tyska statistikbyrån är buss det säkraste sättet att resa i fjärrtrafik. Med FlixBus kommer du alltså alltid säkert till målet. Säkerhet kommer först hos oss: Våra gröna bussar uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och våra chaufförer är utbildade enligt de senaste metoderna. Låt dig övertygas av det säkraste transportmedlet för din resa i en buss från FlixBus. Vårt linjenät ger dig en överblick över våra Europatäckande bussförbindelser.

Vi satsar på de nyaste säkerhetsfunktionerna ombord och för våra chaufförer utbildning

Säkerhet i bussen är standard hos FlixBus, även vad gäller tekniska innovationer. Våra bussar har de senaste elektroniska assistanssystemen som bidrar till ökad säkerhet. ESP, nödbromsassistans, avåkningsvarnare, automatisk avståndsreglering, ljussensor, konturlampor och mycket mer är självklart hos FlixBus och höjer säkerheten på din bussresa. Även TÜV bekräftar fjärrbussarnas säkerhet. Självklart besiktigas din FlixBus regelbundet, för att se till att säkerheten uppfyller alla standarder.

 
Chaufförerna från FlixBus kör dig säkert till målet

Chaufförerna från FlixBus kör dig säkert till målet - dag och natt

Med våra chaufförer kommer du säkert fram. Alla FlixBus-chaufförer har bästa utbildning och genomgår regelbundet fortbildningskurser som förbereder dem för alla situationer som kan uppstå i trafiken. Med fastställda pauser från körning och pauser för vila ser vi till att din busschaufför alltid är koncentrerad vid ratten. Med hjälp av GPS-spårning kan vi alltid se kör- och vilotider och plats för våra bussar. Nattbussar från FlixBus har två chaufförer och regelbundet förarbyte. De chaufförer som kör dessa turer har dessutom särskild utbildning för att köra nattlinjer. Ibland tar resan därför lite längre tid, men säkerheten kommer ändå alltid först.

Spänn fast dig så kör vi!

Spänn fast dig så kör vi!

Du kan också bidra till en säkrare resa. I bussen gäller bältesplikt. Spänn bältet i FlixBussen så kan resan börja. Små passagerare ska för sin säkerhets skull även sitta fastspända i en passande barnstol. Så se till att både du och ditt barn (i en passande barnstol) alltid är fastspända under bussresan.Låt dig övertygas om säkerheten på bussen och boka en biljett hos FlixBus i dag. Din säkerhet har högsta prioritet för oss – med FlixBus reser du säkert.