Ta bussen till flygplatsen

Ta bussen till flygplatsen, från endast 39 kr!

Resa med FlixBus har sina fördelar; du får tillgång till ett brett linjenätverk över hela Europa och du bidrar dessutom till miljön när du reser i våra moderna, gröna bussar. Bussarna är utrustade med toalett, luftkonditionering, gratis Wi-Fi och eluttag. Om du däremot planerar att resa lite längre bort från vårt avlånga land (längre ner i Europa eller andra kontinenter!), så kan det vara smidigare att flyga. Tyvärr kan vi inte göra våra bussar lika snabba som flygplan, vi kan heller inte sätta vingar på dem, men vi har istället löst det genom att erbjuda bussförbindelser till ett flertal flygplatser! Vi har förbindelser till 29 flygplatser i Europa och väl där kan du åka i princip överallt i världen!  Med våra lågprisbiljetter kan du ta dig smidigt till flygplatsen och glömma stress om dyra parkeringskostnader.

Bagage ingår dessutom i biljetten. Visste du att flygbolagen har 237 miljoner tomma säten varje år? Det låter som en anledning att resa lite mer! Allt du behöver göra är att boka din biljett på vår webbplats eller i appen, hoppa ombord på bussen som tar dig till flygplatsen och låta äventyret börja. 

Flygplatser i Skandinavien

FlixBus har flera avgångar dagligen till Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter samt grannländerna Oslo Gardermoen och Köpenhamn Kastrup. Börja semestern med FlixBus, boka din flygbuss till flygplatsen!

FlixBus stannar utanför Arlanda flygplats

Stockholm - Arlanda flygplats

Med 26 miljoner passagerare och 180 nationella och internationella destinationer så är Arlanda Sveriges mest trafikerade flygplats. Flygplatsen ligger mellan Uppsala och Stockholm och du kan ta dig dit från båda städerna på ca 45 minuter. Du kan även åka från flera andra städer i Sverige (även från Oslo i Norge) till Arlanda flygplats. Arlanda erbjuder ett stort utbud av shopping, mat och dryck. Om du dessutom har extra mycket tid tills flyget går och du vill se flygplan landa och lyfta på riktigt nära håll, åk då till utsiktsplatsen vid Halmsjön. Ta SL-buss 583, Märsta-Arlanda och fortsätt förbi terminalerna och gå av vid hållplats "Skogsvägen/Östra Hangarvägen" som ligger strax nedanför kullen och är busslinjens ändhållplats (ca 10 minuters färd).

Tjej vid flygbussen

FlixBus - din nya flygplatstransfer

Res med buss från Stockholm City till Arlanda från endast 39 kr!

FlixBus har nu ännu fler avgångar mellan Stockholm City och Arlanda flygplats! Var 30:e minut kan du ta bussen till Arlanda, dessutom kan du betala med Swish ombord OCH din biljett är öppen, dvs den gäller även för avgångar 12 timmar före och 12 timmar efter bokad avgång! Visst låter det nästan för bra för att vara sant?

Man står och ser på avgångsskärmarna på en flygplats

Göteborg - Landvetter flygplats

Göteborg Landvetter flygplats är västra Sveriges internationella flygplats med 90 direktlinjer ut i världen. Utöver direktlinjerna finns även många charterdestinationer. Totalt reser närmare 7 miljoner passagerare till eller från flygplatsen varje år. FlixBus tar dig från Göteborg till Landvetter flygplats på ca en halvtimme. Du kan även resa från andra städer i Sverige till och från flygplatsen med FlixBus. Både innan och efter säkerhetskontrollen finns matställen där du kan välja lättare fika eller äta något matigare inför resan. Landvetter erbjuder också shopping, om du känner för att strosa i butiker eller taxfreen.   

Oslo - Gardermoen flygplats

Gardermoen flygplats (norska: Oslo lufthavn, Gardermoen) är Oslos internationella flygplats som ligger omkring 48 km norr om Oslo och du kan ta dig dit från Oslo bussterminal med Flybussen, som är FlixBus samarbetspartner (med anslutning till/från städer i Sverige!). Flygplatsen trafikerade drygt 27 miljoner passagerare i 2017 och är därmed nordens näst största flygplats. Gardermoen erbjuder ett stort utbud av shopping och har dessutom Europas största taxfreebutik! I och med att Norge inte är med i EU får man sälja taxfree-varor vid alla internationella flygningar inklusive till ankommande resenärer, hur bra är inte det? Om du är hungrig finns det många matställen på flygplatsen eller om du har extra mycket tid och vill lyxa till det lite, kan du ta en hotellunch på Radisson Blue som ligger bredvid flygplatsen.   

Nyhavn kanalen med båtar, hus och en dansk flagga i förgrunden

Köpenhamn - Kastrup flygplats

Med 275 nationella och internationella flyglinjer och 29 miljoner passagerare årligen klassificeras Kastrup till nordens största flygplats. Du kan ta dig enkelt till Kastrup från södra Sverige, exempelvis 20 minuters resa med FlixBus från Malmö. Glöm inte att titta ut genom fönstret när du åker över den vackra och maffiga Öresundsbron!På flygplatsen finns en mängd barer, caféer, restauranger och snabbmatställen att tillgå, både innan och efter säkerhetskontrollen. Du har även ett brett urval av butiker med kläder, elektronik, heminredning, presentartiklar och bokaffärer. Om du dessutom har lite för mycket tid innan flyget går, kan du ta tunnelbanan 10 minuter till akvariehuset Den Blå Planet eller till strandpromenaden Amager som ligger nära flygplatsen och är värda ett besök.

Paris - Charles de Gaulle flygplats

Charles de Gaulle är en stor flygplats som trafikerar 70 miljoner passagerare årligen. Det kan dock vara svårt att ta sig runt på flygplatsen på grund av alla terminaler och att dessa ligger långt ifrån varandra där man får åka buss emellan. Du kan därför räkna med att det tar längre tid genom säkerhetskontrollen och att komma fram till gaten och vi rekommenderar att du är där i god tid. Du kan däremot vara säker på att det finns ett stort utbud av restauranger, barer, affärer och småbutiker som erbjuder allt möjligt. Många stora märken (Dior, Prada och Hermés t ex) har också sina butiker på flygplatsen. Tänk dock på att majoriteten av restauranger och affärer ligger innan säkerhetskontrollen, så kolla runt först innan du går igenom. Du hittar till och med Multimedia center runt om på flygplatsen där du kan använda stationära datorer. Det finns till och med Playstation, där man får spela helt gratis!

Flygplatser i Berlin:

När du söker efter resor till och från Berlin så finns det stopp på båda flygplatserna: Schönefeld och Tegel. Det kommer inom snart framtid att öppna en tredje ännu större flygplats i Berlin (Brandenburg), som så småningom kommer ta över majoriteten av flygtrafiken. Men tills dess gäller fortfarande dessa två flygplatser. 

Tegel flygplats är den största och den viktigaste internationella flygplatsen i staden, med 33 miljoner passagerare i 2017. Den är belägen 8 kilometer från stadskärnan och du kan ta dig lätt till Tegel flygplats från flera städer i Tyskland och även städer i omkringliggande länder. Flygplatsen erbjuder många butiker innan du går igenom säkerhetskontrollen, däremot finns det inte lika mycket att välja på efter du gått igenom, förutom vissa taxfree och några små affärer. I matväg hittar du mestadels snabbmatställen och tyska konditorier, som ofta har goda färska smörgåsar och varma mackor. 

Schönefeld flygplats är mindre och ligger 18 km från stadskärnan. Tanken är att den här flygplatsen så småningom kommer att ersättas av den kommande tredje, men ännu är flygplatsen i drift. Precis som Tegel kan du ta dig hit från flera städer i och utanför Tyskland. Från Schönefeld flyger lågprisflygbolag som t ex EasyJet och Ryanair. I och med att flygplatsen är mindre är det lättare att hitta då allt är nära, men av den anledningen har flygplatsen inte ett stort utbud av restauranger och butiker för shopping. Du hittar dock det nödvändiga som taxfree, småbutiker och enklare matställen. 

Frankfurt flygplats

I Frankfurt finns en huvudflygplats och en mindre flygplats längre bort från stan. FlixBus stannar vid båda flygplatserna! 

Frankfurt Hahns flygplats är en flygplats belägen ca 2 timmar från Frankfurt i delstaten Rheinland-Pfalz. Flygplatsen är mestadels för charter- och lågprisflygbolag och trafikerar ca 3 miljoner passagerare årligen. På flygplatsen finns taxfree, matställen och affärer, men på grund av flygplatsens storlek är utbudet ganska begränsat.

Frankfurt flygplats är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i Europa, med 311 destinationer och runt 65 miljoner passagerare. Du kan därför räkna med att hitta många olika flygdestinationer till alla möjliga delar i världen. Flygplatsen ligger ca 12 km från Frankfurts centrum och FlixBus tar dig till Frankfurt flygplats från flera olika städer i och utanför Tyskland. Terminal 1 är störst, men de andra terminalerna erbjuder mycket de också. Det finns allt från de obligatoriska tax-free-affärerna, brett utbud av shopping, ja till hårsalong och kapell för vigsel! Du kanske glömde skicka vykort till någon? Inga problem, du kan självklart posta ditt vykort på flygplatsen. 

Populära förbindelser till Frankfurt flygplats

Stuttgart ↔ Frankfurt München ↔ Frankfurt Köln ↔ Frankfurt

Barcelona-El Prats flygplats

Barcelona-El Prat ligger ca 14 km från Barcelonas centrum och är en stor internationell flygplats som trafikerar 47 miljoner passagerare årligen. Barcelona har destinationer ut i Europa och andra kontinenter och du kan i princip ta dig vartsomhelst! Dessutom är Barcelona i sig en destination väl värd ett besök. FlixBus tar dig till El Prats flygplats från flera orter över gränsen i Frankrike. I 2009 bygges flygplatsen ut och nu finns Terminal 1 som ny stor terminal, och gamla terminalen är istället uppdelad i terminal 2A, 2B och 2C, där lågprisflygbolagen generellt håller till. FlixBus stannar vid Terminal 2C och för att ta sig till Terminal 1 kan du hoppa på terminalbussen (gratis shuttle). Det finns ett brett urval av affärer och matställen i båda terminalerna, så du kan slå dig ner för en matbit eller kanske hitta presenter till nära och kära (inklusive dig själv).