Buss från och till Odense

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Odense

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Odense Parkering Syd

Odense station (Dannebrogsgade)

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Odense: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

40

Antal busshållplatser

2

Land

Danmark

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Odense

Allmän information om Odense

Odense ligger på Fyn och är en vacker och kompakt stad med massor att göra och se. Staden har 175 000 invånare, den ena trevligare än den andra. Odense är en familjevänlig stad, och stadens inoficiella motto är: at leger er at leve (att leka är att leva). Odense har massor av parker och lekplatser och är det perfekta semestermålet för hela familjen. Givetvis kan du även åka till Odense tillsammans med dina vänner! Här finns något för varje åldersgrupp, oavsett om du vill skapa minnen för livet eller sjunka ner i stadens historia och kultur. FlixBus-hållplatsen är centralt belägen vilket gör det enkelt för dig att utforska den här kulturstaden.

Sevärdheter i Odense

En sak du inte får missa när du är i Odense är sagoskulpturerna. De kommer i många former och storlekar, som den ståndaktige tennsoldaten, sjöhästen och sjöbåten. Sagoskulpturerna står utställda i stadens många parker och vid vattendrag, och tillför en extra charm till den karismatiska staden. Det vore fel att besöka den här magiska staden utan att utforska Hans Christian Andersen” Trots allt så är han en otroligt känd sagoförfattare som fått ett enormt genomslag i hela Europa. Några av hans mest kända berättelser är Den lilla sjöjungfrun och Den fula ankungen. Odense är en vacker stad med fantastiskt spännande byggnader, kyrkor, ett gammalt fängelse och en hamn. Många av de sjuder av historia, och vi rekommenderar verkligen att du besöker dem under din bussresa till Fyn.

Odense : Kultur och historia

Odense har en fantastisk kultur och mång spännande museer: Museet Møntergården är definitivt värt ett besök. En utställning vi fick upp ögonen för var Fyn - Universums centrum. Gör en historisk färd och upptäck hur revolutioner och krig i Europa påverkade invånarna i Odense. Utställningen är otroligt lärorik för alla generationer och tillför nya kunskaper om vikingarna och Fyn. Den Fynske Landsby verkar utåt sett inte vara ett traditionellt museum, men det lilla friluftsmuseet som ligger beläget på landsbygden är något utöver det vanliga. Det här mästerverket sjuder av historia och här finns olika autentiska hus från olika historiska perioder. Dessutom får du ta del av historien på ett ännu mer levande sätt när skådespelare spelar upp livet som det tedde sig på 1800-talet. Museet bjuder på en lärorik och rolig dag för hela familjen. Det finns fantastiska landmärken i hela staden, och du riktigt känner historiens vingslag när du strosar genom staden.

Nattliv i Odense

Oavsett om du gillar jazz, folkmusik eller klubbmusik hittar du något som du gillar i Oslo. Bestäm träff med dina vänner på den kända nattklubben The Gym. Och kom ihåg att klä upp dig – här hittar du nämligen några av Danmarks bästa Djs. Om du inte vill dansa men ändå ha en härlig utekväll ska du du välja The Australian Bar. Här kan du ta en öl, spela biljard och mingla med stamgästerna. Om inget av det här tilltalar dig kan du besöka en bra restaurang och sedan avrunda kvällen med en teaterföreställning. Pampiga Odense teater har producerat fantastiska föreställningar ända sedan 1796, och fortsätter att roa sin publik med danska och utlämndska teaterklassiker, dansföreställningar och musikaler. Staden har något för alla, och vi hoppas så att du ska bli nöjd med din bussresa med FlixBus till Odense.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet