Buss från och till Köpenhamn

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Köpenhamn

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Köpenhamn

Allmän information om Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks coola, kreativa och ibland opolerade huvudstad. Och visst är det precis det som vi svenskar faller pladask för!

Med ett energiskt nattliv, en liberal bryggeriverksamhet och en fantastisk matkultur tar staden upp kampen med Stockholm om vem som slutligen ska få krönas “Skandinaviens huvudstad.” Med stora sevärdheter som Christiania, Tivoli och Ströget har Köpenhamn lockat till sig blickar från miljontals turister världen över.

Sevärdheter i Köpenhamn

Hur ska man då bära sig åt för att ta sig runt och uppleva allt? Med en cykel såklart! Det finns nog få städer som är så förknippade med cyklar som Köpenhamn. Det är en stad där det ibland kan kännas som att precis alla cyklar. Till och med Bill Clinton blev erbjuden en stadscykel i gåva vid hans besök 1997. Det är helt enkelt ett väldigt bra sätt att smälta bland invånarna. Det finns ett enormt nätverk av cykelbanor som sträcker sig över samtliga stadsdelar och Köpenhamn är turligt nog en väldigt platt stad utan stora backar som man måste kämpa sig uppför. Om du som besökare vill få tag på en cykel finns det hundratals platser att välja mellan. En väldigt praktisk lösning är att hyra cykel genom bycyklen. Du lånar en cykel från en av deras dockningsstationer och lämnar tillbaka den vid en annan. Fördelen är att du får en elektrisk cykel utrustad med GPS samt att du endast betalar för tiden som du faktiskt cyklar. För mer information om var och hur du får tag i en cykel är det enklas att besöka deras hemsida: bycyklen.dk/en/.

Köpenhamn : Kultur och historia

Det är svårt att prata om Köpenhamn utan att tidigt avhandla Ködbyen, ett levande exempel på dansk kreativitet. Ködbyen är indelad i tre delar som låter lite som en Western-film med Clint Eastwood: den bruna, den vita och den gråa. Områdena har fått sina namn utifrån färgerna på byggnaderna. Det funktionella slakthusområdet som fyllts av industribyggnader med intetsägande fasader och tråkiga asfalterade ytor har idag förvandlats till ett paradis för matälskare. Istället för att riva de byggnader, som trots sitt ibland tråkiga utseende, har ett enormt kulturellt värde har man proppat dem fulla med restauranger, barer, affärer, konstgallerier och nattliv. Den ljuva kontrasten mellan det som en gång var ett så kallat "meat packing district" och de moderna och högkvalitativa restauranger som slagit upp dörrarna är ett exempel på sann Köpenhamns-anda. För den som inte vet var man kan börja rekommendera War Pigs för ölentusiaster, Ködbyens äldsta restaurang Pate Pate, Kødbyens Fiskebar eller Nose 2 tail.

Nattliv i Köpenhamn

Man kan ibland känna sig lite bortskämd när man vill äta gott i Köpenhamn. Staden har fler Guide de Michelin stjärnor än någon annan skandinavisk stad. Om man däremot är hungrig men känner att plånboken väger lite lätt har Copenhagen Street Food länge varit ett bra alternativ. Ute på Papiröen trängdes dussintals food trucks med mikrobryggerier och barer i en gammal fabrikslokal. Dessvärre stänger Copenhagen Street Food dörrarna till området i december redan nu finns långt gångna planer på att flytta verksamheten till nya lokaler så håll utkik!

Intressant och värt att veta om Köpenhamn

Förutom fina sevärdheter har staden även gjort sig ett namn inom designvärlden. Illums, Georg Jensen, Hay house, Normann med flera är bara några få av de som kan stoltsera med de skapelser som har gjort det lilla landet i norra Europa till en maktfaktor när det gäller inredning. Om man söker mer omfattande kunskap kring dansk design och dess historia så är Designmuseum Denmark en ypperlig utgångspunkt. Är du dessutom student eller under 26 år är inträdet gratis och en välkommen besparing i en stad som tenderar att bli lite dyr i längden.

Omgivningarna kring Köpenhamn

För den nyfikna finns det förutom redan väldigt kända områden som Nyhavn och Christiania otaliga fler spännande platser att se och uppleva. Köpenhamn är en stad med flera ansikten och varje stadsdel har en säregen känsla.

Frederiksberg är vida känt som Köpenhamns “snobbiga” stadsdel men här finns otroligt mycket mer än så. Det är en av de lugnaste platserna i Köpenhamn och området innehåller många av stadens finaste parker. Här kan man spendera dagen med att droppa in och ut ur småbutiker. Det kryllar dessutom av alternativ för de som gillar goda ting. Små bagerier och utsökta restauranger tävlar om kundernas uppmärksamhet, något man gör med bravur!

För de som söker något annorlunda, eller kanske rentav raka motsatsen, finns Nörrebro. Köpenhamns multikulturella studenthäng. Här trängs billiga kebabhak och mysiga cafeer med lyxiga restauranger och trendiga barer. Strosa längs de konstgjorda dammarna en solig dag, köp en ljuvlig sallad på omtyckta Smag eller varför inte testa sig igenom ölsortimentet på Nörrebro Brygghus. Här finns något för alla oavsett om du söker en gastronomisk upplevelse eller en billig öl i trevligt sällskap.

Köpenhamns förmåga att blanda alla olika personligheter som huserar här är det som gör staden så unikt. Det finns så otroligt mycket att se i denna vackra stad så på med hjälmen och börja trampa!

Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet