Bussresor under Covid-19 pandemin

Buss som kör på vägen i farten med texten "travel safely" högst upp till vänster

Bussresor under Covid-19 pandemin

Innan din resa, se gärna till att läsa om de senaste uppdateringarna gällande reserestriktioner och krav. Det är ditt ansvar att hålla dig uppdaterad om vilka regler som gäller i landet du reser i och landet du reser till, läs mer på reopen.europa.eu. Observera att du kan nekas ombordstigning om gällande resekrav inte uppfylls.

Mer information hittar du även på Folkhälsomyndighetens samt Utrikesdepartementets hemsidor.

Inreserestriktioner i Skandinavien:

Sverige, Norge och Danmark har tagit bort inreserestriktioner men det kan fortfarande förekomma restriktioner i andra länder. Läs mer om inresa i Skandinavien för respektive land här:

Det senaste året har varit en utmaning för oss alla, men vi gör allt vi kan för att ta dig till din destination, tryggt och säkert. Vi ber dig läsa om våra säkerhetsåtgärder, samt följa våra hygienriktlinjer inför din resa med oss. Du hittar även svar på vanliga frågor på vår dedikerade Covid-19 frågesida.

Säkerheten för dig som passagerare, våra förare, partners och anställda är av största vikt för oss. Det är även viktigt att du som passagerare följer gällande säkerhetsåtgärder och riktlinjer för att göra resan för dig och dina medpassagerare så trygg som möjligt. 

  • Res endast om du känner dig helt frisk. Nys/hosta i en näsduk eller i armvecket.
  • Följ riktlinjer och krav från lokala myndigheter både i det landet du befinner dig i samt i destinationslandet. Om du reser över gränsen till ett annat land är det ditt ansvar att ha med dig alla nödvändiga handlingar och resedokument
  • För resor utanför Sverige kan krav på munskydd gälla. Läs mer här för info om vilka regler som gäller.
  • Tänk på att hålla avstånd där det är möjligt.
  • Använd gärna handsprit under resans gång.
Gröna papper med frågetecken och ett utropstecken i mitten

Hur vet jag om min resa kommer äga rum?

Om det skulle ske några ändringar gällande din resa eller som din resa skulle bli inställd, kommer vi att meddela dig via SMS eller e-post samt ge dig alternativa transportmöjligheter, ombokning eller information om återbetalning. Se därför till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade och korrekta. 

Hur kan jag begära återbetalning?

Om din resa har blivit inställd, kommer vi att informera dig via e-post om en alternativ resa eller hur du kan begära återbetalning via vår självbetjäningsplattform, utan att behöva ta kontakt med kundtjänst. Om du inte har möjlighet att genomföra din resa av personliga skäl, kan du avboka din resa här i enlighet med våra bokningsvillkor.