Stora nyheter - Swebus är nu FlixBus!

Vi är glada att meddela att Swebus nu är en del av FlixBus. Swebus mångåriga erfarenhet tillsammans med FlixBus avancerade teknologi kommer att förenkla resandet och förbättra reseupplevelsen för dig som resenär. En kundvänlig, prisvärd och toppmodern reseupplevelse helt enkelt!

Vad är FlixBus?

FlixBus grundades 2013 i Tyskland. Idag erbjuder företaget tillsammans med sina lokala små och medelstora busspartners det mest omfattande långdistansbussnätverket i Europa med 400 000 dagliga resor i 35 länder och lokala kontor i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Österrike, Kroatien, Italien, Polen, Tjeckien, Ungern, Spanien med flera.

Hur fungerar FlixBus affärsmodell?

FlixBus står för gröna, bekväma, budgetvänliga resor med hög standard för miljontals passagerare. Vårt team sköter nätverksplanering, kundtjänst, kvalitetsstyrning, marknadsföring och försäljning samt affärs- och teknikutveckling. Svenska busspartners, ofta familjeägda företag byggda på flera generationer av framgång, ansvarar för den dagliga driften och en grön bussflotta – alla med tonvikt på högsta komfort och säkerhet. Därigenom går innovation, startup-anda och ett starkt internationellt varumärke hand i hand med erfarenheten och kvaliteten från den lokala traditionella transportbranschen.
 

Vilka blir fördelarna för dig som resenär?

Du drar nytta av gröna och budgetvänliga resor med höga kvalitetsstandarder samt tillgång till Europas största långdistansbussnätverk. Vi kommer att erbjuda det prisvärda alternativet, utan att tumma på kvaliteten. Biljettköp i mobilen via FlixBus-appen, push-meddelanden i fall av försening, enkel ombokning upp till 15 minuter innan avresa, papperslös incheckning, kundvänlig service samt gratis Wi-Fi m.m. kommer att finnas tillgängliga på alla våra resor. Dessutom kan svenska resenärer använda samma bokningsplattform och planera sina resor även när de är utomlands på semester då FlixBus finns i 35 länder i Europa.
Om du är nyfiken om reseupplevelser med FlixBus kan läsa kundomdömen om FlixBus.se på TrustPilot– där kunder värderat FlixBus högst bland alla operatörer i Sverige.
Vilken färg blir bussarna? Swebus och FlixBus kommer inom snar framtid att påbörja ett varumärkessamarbete på bussens utsida. Mot slutet av 2018 kommer bussarna från Swebus att bli gröna. Detta eftersom vi vill ge enhetliga servicestandarder och reseupplevelser överallt i Europa.

 

Outnyttjade resor/rabattkoder?

Om du redan har en Swebus tillgodokod eller ombokningskod kan den även användas hos FlixBus fr.o.m 21/8. OBS: det kan ta upp till 3 dagar från att du har fått din kod från Swebus tills den blir aktiverad hos FlixBus.


Behöver du hjälp?

Om du har bokat din biljett på FlixBus hemsida och behöver hjälp med ett ärende, vänligen kontakta FlixBus kundtjänst.

Om du har bokat din biljett på Swebus hemsida och behöver hjälp med ett ärende, vänligen kontakta Swebus kundtjänst via e-post kundsupport@swebus.se. Swebus resvillkor hittar du här.