Buss från och till Gävle

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Gävle

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Gävle Bro (bensinstation E4)

Gävle Bro Norr

Gävle Bro Syd

Tillbaka till alla destinationer

Utforska kartan
Gävle: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

41

Antal busshållplatser

3

Land

Sverige

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Gävle

Allmän information om Gävle

Gävle är en mysig stad, belägen cirka 17 mil norr om den svenska huvudstaden. Staden är ungefär 600 år gammal och omnämns ofta i historieböckerna. Med närheten till Östersjön är det också en naturnära stad där du om sommaren kan bada och sola och om vintern uppleva de stora isarna under en skridskotur på havet. Staden erbjuder också Gävle stadsfest som återkommer varje år med mängder av spännande artister och upplevelser, liksom spännande karuseller för barnen och härlig shopping.

Sevärdheter i Gävle

Utöver dessa saker finns det i Gävle också massor av historia, intressant arkitektur och en hel del konstupplevelser. Sommartid finns även Furuviksparken som är ett populärt nöjesområde liksom en djurpark strax utanför centrum. Perfekt för såväl vuxna som barn som älskar att ha roligt tillsammans. På väg in i staden kan du med fördel stanna i Gävle bro, vare sig du anländer med buss eller annat färdmedel, så att du är helt redo att ta dig an allt som Gävle har att erbjuda när du anländer till centrum. Här finns allt du kan tänka dig inom mat och dryck, liksom möjligheter att sitta ned en stund om du önskar vila.

Gävle : Kultur och historia

Söker du efter sevärdheter i Gävle kommer du inte att bli besviken. Staden har en lång historia som stundtals är både skräckinjagande och spännande. Här finner du exempelvis Gasklockorna Gävle, som den 25 december 1893 för första gången levererade gas till gävleborna från sitt nya gasverk. Bakom gasverket stod arkitekt Ferdinand Boberg som kom att påverka gävlebornas liv under lång tid framöver tack vare sitt gasverk. Idag går det utmärkt att besöka landmärket i staden och få ta del av dess långa och intressanta historia. Du kan boka en guidad tur eller välja att gå runt på denna historiska plats ensam.

Glöm heller inte att ta del av de gratis sevärdheter som finns i staden. En promenad utmed ån är ett måste för den som vill ha natur och trevlig arkitektur i ett. Allt på promenadavstånd från de mest centrala delarna av staden.

För dig som föredrar musik är Gävle konserthus ett måste under ditt besök i staden. Här kan du njuta av såväl klassiska verk som spännande musikkvällar med moderna artister. Konserthuset är en naturlig samlingsplats för alla som på något vis vill njuta av allt som musiken har att erbjuda, oavsett ålder och intressen. Med ett besök här kommer du garanterat att känna dig nöjd med din kväll under dina dagar i Gävle.

Nattliv i Gävle

Självklart kan Gävle även erbjuda dig god mat och dryck när du är där. Att hitta god mat att äta i Gävle är inte särskilt svårt, mycket tack vare de många krogar som öppnats på senare år. För att hitta en bra restaurang i Gävle kan du med fördel bege dig till de centrala delarna av staden. I närheten av stadens nattliv finner du fantastiska restauranger liksom härlig fisk och traditionell, sent på natten-pizza eller hamburgare. Allt beroende på vad du känner för att äta just där och då. Tänk dock på att det kan vara bra att boka bord i förväg på de mer populära restaurangerna under helgkvällar.

För några mer unika upplevelser kan du dagtid bege dig till exempelvis Forsbacka värdshus där du kan njuta av god mat i fantastiska omgivningar. Väl värt resan dit. Tycker du att mat är en central del av att resa och besöka nya städer kommer du inte att bli besviken under din tid i Gävle. Här finns allt du kan tänka dig i matväg och en unik känsla för lokala mat- och råvaror som används på bästa sätt i varje måltid.

Intressant och värt att veta om Gävle

Gävle har sexhundra år på nacken och när du promenerar genom gamla stan i Gävle förstår du snabbt att detta är en stad med en färgstark berättelse. Här ser du vacker och intressant arkitektur som på många sätt speglar den svenska historien i stort och kan om du bokar en guidad tur få veta mer om vilka som bodde i byggnaderna tidigare.

Vill du veta mer om hur Gävle formats till den stad det är idag, kan du också lära dig mer på Gävle fängelsemuseum som har en hel del intressanta fakta och historia att ta del av. Museet är relativt nyligen uppdaterat och det är väl värt ett besök om du befinner dig i staden.

Självklart kan du inte heller lämna Gävle utan att ha lärt dig mer om Gävlebockens historia. Detta är trots allt ett återkommande kapitel runt juletid i Sverige idag. Gävlebocken är en gigantisk halmbock som inför varje jul byggs upp på torget i Gävle. Tyvärr har den också varje år systematiskt bränts ned av människor som vill vandalisera den. Det finns idag en stor säkerhetsapparat runt Gävlebocken för att försöka att stoppa detta från att hända igen.

Omgivningarna kring Gävle

Letar du efter second hand-butiker i Gävle? Bege dig då in i området öster om högskolan och in emot centrum. Söker du kläder till ett riktigt bra pris, men ändå i bra kvalitet, är detta med andra ord någonting för dig.

Gävle shopping är i allmänhet något som har mycket att erbjuda och butiker i Gävle hittar du självklart först och främst på gågatan som tar dig genom centrum. Här finns allt från stora svenska kedjor till lokala butiker som erbjuder kläder du inte hittar någon annanstans i landet.

Föredrar du istället gallerior kan du med fördel ta dig till Gallerian Nitan eller Flanör där du kan shoppa loss i mängder av butiker under ett och samma tak. Här finner du också bra matställen om du vill ta en paus i din shopping för dagen.

Att shoppa i Gävle är kul och du bör heller inte glömma att handla med dig något hem från en av de många skulptörer eller lokala konstnärer som är verksamma i staden. Då har du ett minne du kan behålla för livet, och kan drömma dig tillbaka till din resa när helst du önskar det.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet