Buss från och till Stockholm

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Stockholm

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Stockholm men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Stockholm med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 2 busshållplatser i Stockholm. Det finns Stockholm (Cityterminalen), Liljeholmen (Stockholm) hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Stockholm! Beroende på var du reser ifrån, kan du få biljetter med FlixBus tillStockholm från 29,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillStockholm! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Stockholm under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Stockholm från så lite som 29,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Stockholm

Om Stockholm

Innan du börjar planera din resa till Stockholm behöver du förstå hur viktig fikan är för svensk kultur. Fika kan beskrivas som en mysig, lugn stund som tas under dagen för att njuta av andras närvaro eller njuta av frånvaron av distraktioner när man dricker kaffe och äter något sött. Svenskarna fikar varje dag, ibland till och med flera gånger om dagen. Stockholm är inte bara huvudstad utan också centrum för all slags fika. Det finns så många härliga ställen att avnjuta kaffe på, oavsett vilken budget du har. Låt oss titta närmare på några fantastiska fikaställen i Stockholm och roliga saker att njuta av runt omkring.

Intressata platser i Stockholm

Gamla stan

Om du googlar ”Stockholm” slår jag vad om att första bilden är på Gamla stan, som är centrum för turismen i Stockholm. Och med all rätt. Det är det bästa kvarteret att vistas i. Här finns många små krypin med kaféer och små butiker. Du kan avnjuta kladdkaka, som löst översätts till ”kladdig kaka”. Flera kaféer erbjuder flera olika typer av kladdkaka att välja mellan, med olika läckra toppings. När du befinner dig i ett café mitt i stan ska du inte förvänta dig att få sitta vid ett bord i timmar. Det är en ständig omsättning på kunder och särskilt i turistgrupper. Gamla stan är ett kvarter med spännande historia. Du kan börja dagen i Gamla stan med en gratis rundvandring för att få lite bakgrund till området. Gå runt och utforska kvarteret som många skådespelare, nobelpristagare och ABBA-medlemmar en gång kallade sitt hem.

I Gamla stan finns också ett av de bästa gratismuseerna, Kungliga Slottet. Det imponerande slottet är kungafamiljens officiella residens och ett av Europas största slott. Besökarna kan ta en rundtur i slottets lyxiga interiörer och se vaktombytesceremonin. I källaren på Kungliga Slottet ligger Livrustkammaren som är gratis för allmänheten. Här finns vanliga ”kungliga vapenföremål” (svärd, bröstharnesk osv.). Museet innehåller även en del kläder från kungafamiljen.

Kungsgatan

När du går genom Kungsgatan kan du ta dig tid att fönstershoppa och utforska några av de roliga vyer och ljud som Stockholm har att erbjuda. Kungsgatan och Drottninggatan är två av Stockholms största gator. Hittar du inte det du söker på dessa två gator finns det helt enkelt inte i Stockholm. Du kan njuta av att gå runt i några kända skandinaviska designerbutiker. Du kan ta en paus och välja mellan olika caféer som är intima och inbjudande. De kan lätt vara en bra plats att studera på eller träffa en gammal vän. Flera kaféer fokuserar på traditionella svenska bakverk som kanelbullar och saffransbullar. Kanelbullar och kaffe är ett klassiskt fikapar.

Fler sevärdheter i Stockholm

Letar du efter fler attraktioner att lägga till på din resplan? Då har du kommit rätt! Förutom de många ikoniska sevärdheterna som Gamla Stan och Kungsgatan har Stockholm många andra sevärdheter att erbjuda. Här är några fler saker att tänka på när du lägger till i din lista:

1.     Vasamuseet: I museet finns Vasa, ett krigsfartyg från 17:e århundradet som sjönk på sin jungfrufärd och bärgades över 300 år senare. Det är Skandinaviens mest besökta museum och ett måste för historieintresserade.

2.     Skansen: På detta friluftsmuseum med djurpark finns över 150 historiska byggnader och utställningar samt en mängd olika nordiska djur.

3.     ABBA The Museum: Museet är tillägnat den ikoniska svenska popgruppen ABBA och är ett måste för alla som älskar deras musik.

4.     Stockholms stadshus: I denna imponerande byggnad sitter stadens regering och här anordnas Nobelfesten varje år. Här har man en fantastisk utsikt över staden från tornet.

5.     Fotografiska: Museet är tillägnat modern fotografering och har ett roterande urval av utställningar från kända fotografer från hela världen.

6.     Djurgården: Den här öparken är ett populärt utflyktsmål för både invånare och turister med sina många promenadstråk, picknickområden och sevärdheter, inklusive ovan nämnda Skansen och Vasamuseet.

7.     Stockholms skärgård: Den fantastiska kedjan med över 30 000 öar sträcker sig från Stockholm till Östersjön och är ett populärt utflyktsmål för båtliv, fiske och vandring.

8.     Moderna museet: Museet är tillägnat modern och samtida konst och rymmer verk av konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dalí och Andy Warhol samt många svenska konstnärer.

9.     Storkyrkan: Denna vackra kyrka är Stockholms äldsta kyrka och känd för sin imponerande gotiska arkitektur, inklusive ett vackert målat undertak och den berömda statyn Sankt Göran och draken.


Det här är bara några av alla sevärdheter som Stockholm har att erbjuda, och det finns något för alla i den här pulserande staden.

Planera din resa till Stockholm

Om du planerar en resa till Stockholm och vill ha ett prisvärt, bekvämt och miljövänligt resealternativ, hoppa på en FlixBus-resa! Med överkomliga priser och täta avgångar är FlixBus ett utmärkt val för budgetmedvetna resenärer. Och med bekväma säten, gratis Wi-Fi och luftkonditionering ombord kan du koppla av och njuta av resan. Genom att välja buss framför bil eller flygplan bidrar du dessutom till att skydda miljön, eftersom bussresor minskar trafikrelaterade utsläpp och du kan hjälpa planeten genom att kompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett. Så varför inte göra nästa resa till Stockholm lite grönare och mer budgetvänlig genom att välja FlixBus?

Bussar till Stockholm

Hitta de billigaste bussresorna till Stockholm

För billiga biljetter till Stockholm finns inget bättre sätt att resa än med FlixBus. Det finns 115 resmål i Sweden och du kan även resa till många andra länder. Så oavsett var du reser ifrån, kan du ta dig till Stockholm. Det är bus(s)enkelt att köpa bussbiljett till Stockholm med FlixBus. Biljetter till Stockholm startar från 29,00 kr men lågprisbiljetterna är begränsade! Se till att alltid boka din biljett i god tid och välja mindre populära restider om möjligt. Glöm inte att ladda ner FlixBus-appen för att kunna fynda bästa priserna, hantera din bokning och få reseuppdateringar i realtid. Med appen reser du lättare, all information på samma ställe och inget papperstrassel: visa upp biljetten för föraren, sätt dig på din plats och luta dig tillbaka.

Därför är FlixBus till Stockholm ett bra val

Res till Stockholm med FlixBus, det blir inte enklare än så! Med 115 förbindelser med buss till Stockholm, kan du resa från både när och fjärran. Oavsett var du reser ifrån, är det enkelt att boka din resa till Stockholm. Boka din biljett hos våra biljettombud, ombord på bussen, på hemsidan eller i FlixBus-appen. Du kan välja din önskade betalningsmetod, t ex kort, Swish, Paypal eller Apple/Google Pay. Dessutom när du reser till Stockholm med FlixBus gör du ett klimatsmart val. Vi har som mål att bli 100 % klimatneutrala i framtiden och du kan hjälpa oss att uppnå det genom att klimatkompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett.

Ombordtjänster

Är du redo att boka din resa till Stockholm? Glöm inte att reservera din sittplats i förväg för att få den bästa reseupplevelsen! Beroende på vad som finns tillgängligt på just din resa, kan du välja mellan kategorierna Classic, Bordsplats, Panorama eller boka en extraplats bredvid för mer utrymme. Vi erbjuder också generöst med bagageplats, varje resenär får ta med ett handbagage och en resväska som ingår i biljetten. Sist men inte minst, luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi. Nä du behöver ladda din enhet har du uttag vid din plats och när nöden kallar finns toalett ombord.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet