Buss till Stockholm

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. Upp till 20% rabatt på alla resor inom Sverige.
Läs mer

FlixBus Airport Shuttles är här!

Boka din resa med vår shuttle buss mellan Arlanda flygplats till Stockholm, Örebro eller Västerås.
Läs mer

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Stockholm

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för din resa till Stockholm. Visa upp din digitala biljett för chauffören vid ombordstigning, antingen QR-koden från bekräftelsen på mail eller din appbiljett.
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder när du köper din biljett till Stockholm; kortbetalning, Swish, PayPal och Google/Apple Pay. N/A Om problem skulle uppstå vid betalning hänvisar vi till vår hjälpsida för betalning.
Det är enkelt att resa med din cykel till Stockholm med FlixBus! De flesta av våra bussar är utrustade med cykelhållare baktill, alternativt särskilda skydd i bagageutrymmet för att säkerställa att din cykel transporteras säkert under resan. För mer detaljer kring cykeltransport, kolla in vår guide här. Du hittar också priser för cykeltransport här.
Beroende på din avgångsplats brukar Boka i god tid eller välj att resa på vardagar till Stockholm för att hitta biljettpriser från 69,00 kr med FlixBus. Det är både bekvämt och smidigt att resa med buss och med FlixBus hittar du billiga alternativ till Stockholm.
Det finns 2 busshållplatser i Stockholm. Du hittar deras position på kartan här på sidan.
Det är enkelt och smidigt att köpa bussbiljett till Stockholm med FlixBus. Boka online på vår hemsida eller i FlixBus-appen för smidig biljettbokning och hantering.
Upplev komfort ombord våra bussar till Stockholm med bekvämligheter som extra benutrymme, laddningsuttag vid din plats, toalett och gratis Wi-Fi.
FlixBus säkerställer tillgängligheten för samtliga passagerare som reser till Stockholm, inklusive personer med nedsatt rörlighet, assistansdjur och gravida. Läs mer om våra tjänster och faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet här.
Resenärer under 15 år får rabatterat biljettpris när de reser till Stockholm. Vi räknar ut det bästa priset av tillgängliga priser och rabatter. Läs mer här om vår policy för resor med barn. Barnvagnar får medtas kostnadsfritt vid förbokning.
Du behöver inte oroa dig för att behöva packa lätt när du reser till Stockholm med FlixBus! I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Extra bagage eller specialbagage är också möjligt att boka, läs mer om det här.

Saker att göra i Stockholm

Om Stockholm

Innan du börjar planera din resa till Stockholm behöver du förstå hur viktig fikan är för svensk kultur. Fika kan beskrivas som en mysig, lugn stund som tas under dagen för att njuta av andras närvaro eller njuta av frånvaron av distraktioner när man dricker kaffe och äter något sött. Svenskarna fikar varje dag, ibland till och med flera gånger om dagen. Stockholm är inte bara huvudstad utan också centrum för all slags fika. Det finns så många härliga ställen att avnjuta kaffe på, oavsett vilken budget du har. Låt oss titta närmare på några fantastiska fikaställen i Stockholm och roliga saker att njuta av runt omkring.

Intressata platser i Stockholm

Gamla stan

Om du googlar ”Stockholm” slår jag vad om att första bilden är på Gamla stan, som är centrum för turismen i Stockholm. Och med all rätt. Det är det bästa kvarteret att vistas i. Här finns många små krypin med kaféer och små butiker. Du kan avnjuta kladdkaka, som löst översätts till ”kladdig kaka”. Flera kaféer erbjuder flera olika typer av kladdkaka att välja mellan, med olika läckra toppings. När du befinner dig i ett café mitt i stan ska du inte förvänta dig att få sitta vid ett bord i timmar. Det är en ständig omsättning på kunder och särskilt i turistgrupper. Gamla stan är ett kvarter med spännande historia. Du kan börja dagen i Gamla stan med en gratis rundvandring för att få lite bakgrund till området. Gå runt och utforska kvarteret som många skådespelare, nobelpristagare och ABBA-medlemmar en gång kallade sitt hem.

I Gamla stan finns också ett av de bästa gratismuseerna, Kungliga Slottet. Det imponerande slottet är kungafamiljens officiella residens och ett av Europas största slott. Besökarna kan ta en rundtur i slottets lyxiga interiörer och se vaktombytesceremonin. I källaren på Kungliga Slottet ligger Livrustkammaren som är gratis för allmänheten. Här finns vanliga ”kungliga vapenföremål” (svärd, bröstharnesk osv.). Museet innehåller även en del kläder från kungafamiljen.

Kungsgatan

När du går genom Kungsgatan kan du ta dig tid att fönstershoppa och utforska några av de roliga vyer och ljud som Stockholm har att erbjuda. Kungsgatan och Drottninggatan är två av Stockholms största gator. Hittar du inte det du söker på dessa två gator finns det helt enkelt inte i Stockholm. Du kan njuta av att gå runt i några kända skandinaviska designerbutiker. Du kan ta en paus och välja mellan olika caféer som är intima och inbjudande. De kan lätt vara en bra plats att studera på eller träffa en gammal vän. Flera kaféer fokuserar på traditionella svenska bakverk som kanelbullar och saffransbullar. Kanelbullar och kaffe är ett klassiskt fikapar.

Fler sevärdheter i Stockholm

Letar du efter fler attraktioner att lägga till på din resplan? Då har du kommit rätt! Förutom de många ikoniska sevärdheterna som Gamla Stan och Kungsgatan har Stockholm många andra sevärdheter att erbjuda. Här är några fler saker att tänka på när du lägger till i din lista:

1.     Vasamuseet: I museet finns Vasa, ett krigsfartyg från 17:e århundradet som sjönk på sin jungfrufärd och bärgades över 300 år senare. Det är Skandinaviens mest besökta museum och ett måste för historieintresserade.

2.     Skansen: På detta friluftsmuseum med djurpark finns över 150 historiska byggnader och utställningar samt en mängd olika nordiska djur.

3.     ABBA The Museum: Museet är tillägnat den ikoniska svenska popgruppen ABBA och är ett måste för alla som älskar deras musik.

4.     Stockholms stadshus: I denna imponerande byggnad sitter stadens regering och här anordnas Nobelfesten varje år. Här har man en fantastisk utsikt över staden från tornet.

5.     Fotografiska: Museet är tillägnat modern fotografering och har ett roterande urval av utställningar från kända fotografer från hela världen.

6.     Djurgården: Den här öparken är ett populärt utflyktsmål för både invånare och turister med sina många promenadstråk, picknickområden och sevärdheter, inklusive ovan nämnda Skansen och Vasamuseet.

7.     Stockholms skärgård: Den fantastiska kedjan med över 30 000 öar sträcker sig från Stockholm till Östersjön och är ett populärt utflyktsmål för båtliv, fiske och vandring.

8.     Moderna museet: Museet är tillägnat modern och samtida konst och rymmer verk av konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dalí och Andy Warhol samt många svenska konstnärer.

9.     Storkyrkan: Denna vackra kyrka är Stockholms äldsta kyrka och känd för sin imponerande gotiska arkitektur, inklusive ett vackert målat undertak och den berömda statyn Sankt Göran och draken.


Det här är bara några av alla sevärdheter som Stockholm har att erbjuda, och det finns något för alla i den här pulserande staden.

Planera din resa till Stockholm

Om du planerar en resa till Stockholm och vill ha ett prisvärt, bekvämt och miljövänligt resealternativ, hoppa på en FlixBus-resa! Med överkomliga priser och täta avgångar är FlixBus ett utmärkt val för budgetmedvetna resenärer. Och med bekväma säten, gratis Wi-Fi och luftkonditionering ombord kan du koppla av och njuta av resan. Genom att välja buss framför bil eller flygplan bidrar du dessutom till att skydda miljön, eftersom bussresor minskar trafikrelaterade utsläpp och du kan hjälpa planeten genom att kompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett. Så varför inte göra nästa resa till Stockholm lite grönare och mer budgetvänlig genom att välja FlixBus?

Upptäck resemöjligheter för Stockholm

Upptäck prisvärda bussresor till och från Stockholm

Är du på jakt efter budgetvänliga resor med buss till och från Stockholm? Då har du hittat helt rätt! Hitta förbindelser från Stockholm med biljetter från endast 69,00 kr. Planera i tid för att spara mer. Det finns 2 hållplatser utspridda i Stockholm för att underlätta starten på ditt reseäventyr. Upptäck Stockholm via våra olika hållplatser – det finns 2 hållplatser i Stockholm som du enkelt kommer åt . Du har möjligheten att resa från 106 olika städer. Ta dig en titt på FlixBus linjenät för att hitta fler förbindelser nära dig!

Varför välja att resa med FlixBus till och från Stockholm?

FlixBus ger dig en oslagbar kombination av prisvärda och bekväma resor till och från Stockholm. Res bekvämt med gratis Wi-Fi och laddningsuttag vid din plats. Du kan dessutom uppgradera din reseupplevelse genom att reservera önskad sittplats under bokningen. I din biljett ingår både ett handbagage och en stor resväska. Jämfört med att åka bil eller flyga är kollektivt resande med buss faktiskt ett av de klimatsmartaste sätten att resa på. Du har även möjlighet att bidra till din miljöpåverkan genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Boka din bussbiljett från Stockholm

Det är bus(s)enkelt att köpa biljett med FlixBus. Du kan välja att boka din biljett online eller i FlixBus-appen med några få klick. Du erbjuds flera olika betalningsmetoder: kort, Swish, PayPal, Google Pay och Apple Pay. N/A.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet