Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 (0)850 513 750 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Buss från och till Stockholm

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, Wi-Fi och eluttag.

Komfort ombord

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, Wi-Fi och eluttag.

Vår service ombord
Välj bland fler än 1 700 resmål i 27 länder och upptäck Europa med FlixBus.

Stort bussnätverk

Välj bland fler än 2 500 resmål i 29 länder och upptäck Sverige och Europa med FlixBus

Till vårt nätverk
åra effektiva bussar har ett dokumenterat lågt koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.

Bussresa och miljö
Vi ser till att du reser bekvämt och anländer till ditt resmål i tid: 9 av 10 av våra bussar håller tidtabellen.

Kom fram i tid

Vi ser till att du får en behaglig resa och anländer till ditt resmål i tid: 9 av 10 av våra bussar håller tidtabellen.

Aktuell trafikinformation

Dina tidtabeller för Stockholm

Här hittar du tidtabell för sträckan
till
Destination
Avgångar
retur
Dagar Byten Avr. Restid Ank. Från
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Boka nu' §§
Restid: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Transfertid: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
via  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
via
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§
Pris på bussen: §§ formatPrice(getPriceAtBus) §§ Inte specificerat

Om du gillar konst, kanske en av dessa städer är något för dig:

Upptäck Stockholm med Johannes ögon

Johannes

Resande är en stor del av mitt liv. Min familj flyttade mycket under min uppväxt med följden att en stor del av min barndom spenderades utomlands i Asien och Afrika. Som vuxen har jag nu fått ett enormt intresse för olika kulturer, mat och olika länder. Den bästa typen av resa för mig är när man söker sig “off the beaten track”, bort från folkvimlet och verkligen försöker lära känna platsen man är på. Att våga ta risker leder ofta till positiva överraskningar och en och annan rolig historia.

Malmö, Sweden
27 år gammal
Off the beaten path

Att göra i Stockholm

Stockholm – Nordens Venedig

Stockholm är mer än bara Sveriges huvudstad. Sveriges största stad är en plats i ständig förändring, en som värnar om sitt yttre men som samtidigt beaktar sin oerhört rika historia. Med sina 14 öar, 57 broar, vackra kanaler, väl omhändertagna parker, kyrkor och slott är Stockholm slående vackert alla tider på året.

Medeltida gränder och majestätiska slott

Staden kan inte mäta sig med många andra storstäder i väst och öst när det gäller skyskrapor men misströsta inte för Stockholms silhuett är inte mindre pampig för det. Istället för enorma höghus kan staden stoltsera med bland annat Stadshuset som med sina 8 miljoner tegelstenar är imponerande både på långt och nära håll, likaså Tyska Kyrkans mäktiga torn i gamla stan och Kungliga Slottet som endast utgör en bråkdel av de arkitektoniska pärlor som finns strösslade längs med gatorna. Det finns ett par anledningar varför inte Stockholm bygger skyskrapor men huvudorsaken är att man helt enkelt drar sig för att bygga något som kan uppfattas som påträngande och därigenom stjäla fokus från den övriga stadsbilden. Ett besök i den välbevarade historiska kärnan Gamla Stan påminner inte sällan om miljöerna i sagoböcker och det är svårt att längta sig bort någon annanstans efter det. Staden må älska förändring men den är inte beredd att offra sin historia för det.

Trendernas stad

Ett återkommande ämne när man diskuterar stadens invånare är trender. Stockholm är trendernas stad. Oavsett hur ny eller obskyr trenden är finns det goda skäl att tro att den går att hitta här. Bara det faktum att staden röstades fram till en av världens främsta resmål för hipsters av ett resemagasin 2015 säger en hel del.

Stadsdelen Södermalm har blivit något av en föregångare när det gäller ekologisk mat, mode och konst och ingenstans är det lika uppenbart som i det kreativa kvarteret SoFo. Området är som en chokladask fylld med vintagebutiker, inredningsaffärer och konst.

Konst och historia

För den som är intresserad av konst och historia erbjuder staden mängder med museer och konstgallerier. Så pass många att det faktiskt kan vara svårt att välja ibland. En självklar punkt på listan för alla som besöker Stockholm bör dock vara Vasamuseet. Vasaskeppet är och förblir en av Sveriges häftigaste utställningar och lockar till sig över en miljon besökare varje år. För konstälskare är Moderna museet en utmärkt startpunkt med verk av Salvador Dali, Picasso och Meret Oppenheim. En annan rekommendation om för konstälskare är att strosa längs Hornsgatan på söder och spana in alla hippa gallerier som kantar vägen.

Mat och dryck

Som ofta när det gäller trendiga platser betyder det att maten står i fokus och här är inte Stockholm något undantag. Priserna är högre än på många andra håll i landet men utbudet av matställen med enastående kvalitet är desto högre. Förutom kronjuvelerna Oaxen Krog, Frantzen, Gastrologik och Esperanto som alla erbjuder något utöver det vanliga finns det mängder med restauranger som inte får dig att svettas när du sträcker dig efter notan. Nomad föregår med gott exempel och erbjuder bra svensk husmanskost mitt i stan till schyssta priser. För den som suktar efter asiatiska smaker finns Ai Ramen på Söder och Waipo på Drottninggatan. Det roligaste sättet att avnjuta Stockholm är att helt enkelt testa sig fram. Fikakulturen är sprudlande och det går ingen nöd på den som vill avnjuta en rykande kopp kaffe och en frasig macka. Varför inte kombinera ett besök på det vackra stadsbiblioteket vid Odenplan med en mättande lunch på välbesökta Cafe Pascal?

Sevärdheter för alla

Om man tycker om djur, att vara utomhus eller bara vill se lite allt möjligt, är Skansen en given succé för såväl stora som små. Sällskap med småbarn kan dessutom delta i en mysig tradition genom att skänka bort sina nappar till parkens söta små kattungar. Mitt emot Skansen finns Gröna Lund för den som vill överge svensk historia till förmån för g-krafter och adrenalinkickar, konserter eller mysigare åkattraktioner.

För den som fnyser åt dessa välbesökta platser där man tvingas samsas med mängder av andra besökare, finns det något udda VVS-museet i Bromma där besökare kan få uppleva toaletter i alla dess former.

Trots att det kan vara lockande att hålla sig inomhus finns det få saker som Stockholmare älskar mer än sina många grönområden. När solen skiner kan det ibland kännas som att varenda person inom en tio kilometers radie befinner sig utomhus. Djurgården är lika omtyckt av lokalborna som av turister och på sommaren är det fullt av familjer som har picknick i gräset, strosar längs vattnet och spelar frisbee. Även de mindre parkerna som Tantolunden och Humlegården är populära gröna oaser mitt i innerstan. Om en resa med tunnelbanan inte framstår som alltför skrämmande kan man bege sig till Stockholms Skogskyrkogård, en av landets absolut mest otroliga kyrkogårdar och viloplatsen för Greta Garbo. År 1994 upptogs Skogskyrkogården på UNESCOS lista över världsarv. Med båt går det dessutom utmärkt att utforska Stockholms skärgård med sina tusentals natursköna öar.

Stockholm välkomnar dig med öppna armar

Det händer alltid något i staden. Festivaler, utställningar, mässor, konferenser och internationella evenemang avlöser varandra. Stockholm erbjuder en unik stadspuls som utgörs av en sedvanlig mängd vardagsstress, högt tempo men också en genuin värme och en stor nyfikenhet för nya upplevelser och perspektiv. När det förfärliga terrordådet ägde rum på Drottninggatan 2017 stod staden stark. Boende slöt samman och öppnade sina dörrar och välkomnade främlingar i behov av mat och husrum.

Stockholm är en stad som ska upplevas. Tack vare en välbyggd infrastruktur är det dessutom enklare än många andra storstäder. Du har tunnelbana, buss och till och med båt till ditt förfogande så köp ett pendelkort, plocka fram kartan och börja! Boka din resa med FlixBus nu och ge dig av!

Dina busshållplatser i Stockholm

I Stockholm finns det 14 busshållplatser.
Bussbiljett från 39 kr
Antal anslutningar från Stockholm 142
Antal busshållplatser i Stockholm 14
Land Sverige