Låt FlixBus ta dig till hamnen

Planerar du en kryssningsresa från en annan stad?

Från Sverige erbjuds det en mängd härliga resmål med antingen kryssning eller färja för alla sorters resesällskap. Vad sägs om en weekend från Stockholm över Östersjön för att upptäcka Finland eller Baltikum, eller varför inte ta färjan över från Helsingborg för att utforska mysiga Helsingör? Med FlixBus reser man enkelt och bekvämt till sin hamndestination och man slipper tänka på bilen och parkeringskostnader.

FlixBus kör till några av Sveriges populäraste städer för vidare avfärd till havs och tar en smidigt till sin destination. Om man redan har bokat en kryssning eller om man fortfarande letar efter tips och inspiration så kan man enkelt hitta all information man behöver om sin bussresa till sitt äventyr till havs här. FlixBus erbjuder bussresor till följande svenska hamnstäder:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Helsingborg

Stockholms hamnar

Allmän information 

En av de bästa anledningarna till att resa till eller från Stockholm till havs är den härliga utsikt som landskapet erbjuder. Fartyget kryssar lugnt och metodiskt fram genom hjärtat av Stockholms skärgård innan det når det öppna havet, vilket i sig är en upplevelse. Stockholm är väl anslutet till sjöfarterna i Östersjön och är anledningen till varför runt 300 kryssningar stannar till just här varje år. 

Vilka kryssningar avgår från Stockholm?

Kryssningar lägger till i Stockholm antingen vid den centrala piren Stadsgården, inte är långt från Gamla stan, eller vid Gärdet, där du har både Värtahamnen och Frihamnen. Utöver dessa finns det även mindre kajer där båtar avgår ifrån, då oftast middagskryssningar eller andra kortare båtturer. Det finns många olika rederier som har Stockholm som destination så som Birka Cruises, Viking Line, Tallink Silja, AIDA Cruises, Norwegian Cruise Line och många fler. 

Vilka destinationer kan man åka till från Stockholm?

Det finns många kryssningsdestinationer från Stockholm; Helsingfors, Gotland, Tallinn, Riga eller Gdansk är bara några exempel.

Hur tar jag mig till hamnterminalen från FlixBus-hållplatsen?

FlixBus stannar vid Cityterminalen i Stockholm. Till hamnterminalen Stadsgården tar man sig enklast med tunnelbana till Slussen, som ligger precis i anslutning till Stadsgården. Till Frihamnen går buss 1 från Kungsbron och till Värtahamnen tar man tunnelbanan till Gärdet och därifrån är det ca en kvarts gångväg.  

Göteborgs hamnar

Allmän information

Göteborgs hamn är Nordens största hamn och har ett ypperligt läge mellan Köpenhamn och Oslo. Läget är även en av anledningarna till varför det har blivit en populär destination för många kryssningsfartyg. Hamnen är dessutom i drift året om då den aldrig blir istäckt.  

Vilka kryssningar avgår från Göteborg?

Göteborgs hamn har flera kajer med terminaler där kryssningar och färjor lägger till. Den mest centrala kajen är Amerikaterminalen, men det avgår även kryssningar och färjor från Arendalsterminalen och Skandiahamnen lite längre ut, samt några mindre kajer för färjor i stan. I och med det centrala läget utgår många rederier från Göteborg så som AIDA Cruises. TUI, Marella Cruises, Fred Olsen med fler. 

Vilka destinationer kan jag åka till från Göteborg?

Från Göteborg kan man ta sig till närliggande öar, t ex den pittoreska och mysiga ön Marstrand, men också till våra grannländers huvudstäder; Köpenhamn och Oslo. Det går även längre sträckor till exempelvis Amsterdam, Southampton eller Edinburgh.

Hur tar jag mig till hamnterminalen från FlixBus-hållplatsen?

FlixBus stannar vid Göteborg C (Nils Ericson Terminalen) och därifrån tar du spårvagnen till Amerikaterminalen, hållplats Stigbergstorget. För resa till Arendalsterminalen eller Skandiahamnen tar du buss eller spårvagn till Göteborg Eketrägatan eller Sörredsvägen och därifrån buss 32, som går till båda terminalerna. 

Malmö hamn

Allmän information

Att det samarbetas mycket över gränserna i Öresundområdet är ingen nyhet och det syns även gällande sjöfarterna då Köpenhamns och Malmö hamn gemensamt ägs av CMP, Copenhagen Malmö Port AB. Öresundsregionen är den största regionen i Skandinavien med hänsyn till befolkning och är även ett av världens mest trafikerade sund. 

Vilka kryssningar avgår från Malmö?

Den del av Malmö hamn som används för kryssningar och färjor är Frihamnen. Olika rederier som lägger till här är t ex European Cruise Service och SDK Shipping AB.

Vilka destinationer kan jag åka till från Malmö?

Exempel på olika kryssningsdestinationer från Malmö är Rönne, Rostock, Gdansk och Tyne. 

Hur tar jag mig till hamnterminalen från FlixBus-hållplatsen?

FlixBus stannar vid Malmö Centralstation på Norra Vallgatan och Frihamnen ligger strax norr om stationen vilket är en kort promenad där ifrån.

Helsingborgs hamn

General information

Likt Malmö hamn är även Helsingborgs hamn beläget i det trafiktäta Öresund och är bara ett stenkast ifrån den danska staden Helsingör. Eftersom Helsingborg och Helsingör ligger så pass nära är det en populär sträcka med ca 8 miljoner resande över sundet varje år.

Vilka destinationer kan jag åka till från Helsingborg?

Från Helsingborg kan man enkelt resa över sundet till Helsingör för en dagsutflykt eller längre. Färjan går ofta, ibland tre till fyra gånger i timmen och den går året om. Dessutom kan man under sommarhalvåret ta färjan till den mysiga ön Ven. 

Hur tar jag mig till hamnterminalen från FlixBus-hållplatsen?

FlixBus stannar på Järnvägsgatan vid Helsingborg C vilket är bara någon minuts promenad till kajen där färjan till Helsingör och Ven avgår. 

Varför bussen är det ideala sättet att resa till ditt nästa äventyr till havs:

Res till hamnen med FlixBus

Slipp stressa med parkering och dyra parkeringsavgifter. Ta bussen till hamnen och kliv ombord på båten i lugn och ro.

Nattbuss

Boka din biljett enkelt och smidigt i appen eller på webben. Ju tidigare du bokar, desto billigare blir det!

Hållplatser i närheten

Våra busshållplatser befinner sig antingen nära hamnen i de flesta hamnstäder eller så kan du ta dig från hållplatsen till hamnen enkelt med lokaltrafiken.

Gratis Wi-Fi

På väg till ditt äventyr till havs, kan du luta dig tillbaka och utnyttja vårt gratis Wi-Fi och underhållningsportal ombord på bussen.