Res inom Sverige med buss!

FlixBus tar dig smidigt till många olika platser i Sverige, dessutom gör du ett miljövänligt val genom att välja våra gröna bussar!
Det finns många vackra platser i vårt avlånga land; stränder, bergsområden, spännande storstäder, pittoreska småstäder och ute på landsbygden i skogarna bland älgar och troll…
Det kryllar även av ställen i Sverige som lämpar sig perfekt för att fångas på bild och passar därmed utmärkt till ditt instragramflöde 😉. Här nedan har vi samlat några ställen som både är trevliga att besöka, samt instagramvänliga!
… och du, glöm inte följa oss på instagram!

Vår vackra huvudstad i hjärtat av skärgården. Även om det är en storstad, finns här många fina pärlor och sevärdheter i naturen, det är en perfekt stad att gå runt i och du kommer att upptäcka många vackra platser som förgyller din vistelse. FlixBus stannar vid Cityterminalen, centralt och smidigt att ta sig till fots eller med lokaltrafiken vidare till de instagramvänliga platserna!
 

#Stadshuset

Stadshuset ligger precis vid vattnet och lyser upp tillvaron med tre kronor-tornet. Vackert alla årstider, mitt på dagen eller när solen står lågt.
 

#Gamlastan

En klassiker om du befinner dig i Stockholm är ju att besöka den gamla stadsdelen, Gamla Stan (väldigt logiskt namn). Strosa runt bland de mysiga gågatorna, gå i affärer, ta en fika och glöm inte att gå genom Mårten Trotzigs gränd (om du inte har klaustrofobi) och stortorget! Bland de färgglada husen på Stortorget kan du få till den perfekta bilden för Instagram! Kanske känner du för att besöka Nobelmuseet också, när du ändå är där.


#Stockholmtunnelbana

Något du inte får missa när du är i Stockholm är den underjordiska delen… låter lite creepy kanske. Men vi menar såklart tunnelbanan! I Stockholm finns flera konstnärliga tunnelbanestationer, som är värda ett besök.

Göteborg, Sveriges näst största stad, västkustens pärla! Här hittar du många intressanta platser som passar utmärkt i instagramflödet. Varför inte ta några bilder och hashtagga #FlixBus och platsen? FlixBus stannar vid Nils Ericson Terminalen, centralt och smidigt att ta sig till fots eller med lokaltrafiken vidare till de instagramvänliga platserna!


#Liseberg

Liseberg är Sveriges största nöjespark! Här hittar du något för alla, både stora som små. Under sommartid kan du bl a njuta av glass, åkattraktioner och konserter. Under vintertid hålls även julmarknad där varma drycker serveras i julbelysning. Ta med familj eller vänner och besök Liseberg med FlixBus!


#Göteborgsskärgård

Sverige är fullt av vackra skärgårdar, även från Göteborg kan du upptäcka den vackra skärgården på västkusten, eller som vissa vill kalla det: bästkusten. Ca 45 km norr om Göteborg ligger #Marstrand, en av västkustens pärlor! Dit kan du ta dig med bil, lokaltrafik eller med båt.


#Oscarfredrikskyrka

Inte långt från Göteborg C står Oscar Fredriks kyrka, en ståtlig och vacker byggnad både invändigt som utvändigt. De turkosa detaljerna på byggnaden lyser upp fasaden och framhäver den vackra arkitekturen. Ta en promenad i stan förbi kyrkan, eller gå in för att få ännu en arkitektursupplevelse!

Självklart kan du ta dig med FlixBus till vår storstad i södra Sverige. FlixBus stannar i centrala Malmö, varifrån du enkelt kan ta dig till många platser till fots eller med lokaltrafiken, eller varför inte ta en kort tur över till Danmark över dagen och besöka #Nyhavn?


#Turningtorso

Den högsta byggnaden i Sverige, jajamensan, det är Turning Torso, en fantastisk byggnad som vrider sig uppåt i en slående arkitektur. Se bara den här överblicken över stadsdelen och den fantastiska skyskrapan.


#Öresundsbron

Antingen är du ett fan av serien #Bron och bara MÅSTE ha en bild på bron, eller så känner du helt enkelt bara för att ta en tur över till grannlandet Danmark när du ändå befinner dig i Malmö! Bron är definitivt material för ditt instagramflöde.

Ta en resa med FlixBus längs Smålandskusten och besök kuststaden Kalmar, en av Sveriges äldsta städer, där du finner en mängd historiska minnesmärken. Dessutom går #Ölandsbron från Kalmar, inget besök i Kalmar är komplett utan att ha beundrat Ölandsbron med sina 155 spann! På bara en knapp timme kan du ta dig till #Öland. Se bara lugnet och stillheten som bilden speglar.


#kalmarslott

Om du befinner dig i Kalmar, glöm då inte att besöka det forntida och makalöst vackra slottet. Denna gigantiska fästning som speglar sig i vattnet lämpar sig utmärkt på bild!

En idag modern universitetsstad med lång historia, Uppsala är definitivt värt ett besök och staden kan erbjuda många vackra och historiska platser.


#Uppsaladomkyrka

Uppsala domkyrka är en populär byggnad att besöka i Uppsala, både utanpå och inuti är arkitekturen slående vacker. FlixBus stannar inte långt ifrån och du kan lätt ta dig dit till fots eller med lokaltrafiken.

Om du redan befinner dig i södra Sverige, är Lund en pittoresk universitetsstad värd ett besök. Här kan du strosa bland de mysiga gatorna och färgglada husfasaderna, besöka botaniska trädgården eller ta en fika!


#Lundsdomkyrka

Lunds domkyrka är en ball arkitektur som gör sig utmärkt på bild. Byggnaden ligger dessutom inte långt från Centralstationen, där FlixBus stannar!

FlixBus kör dig även till nordligare breddgrader, där skogen och bergen breder ut sig över landskapet och norrskenet dansar på himlen. Upplev naturen, ta FlixBus till skidbacken på vinterhalvåret, eller upptäck nya städer längs Norrlandskusten.


#högakustenbron

Den ståtliga Högakustenbron, eller Vedabron som den också kallas, är en hängbro över Ångermanälven mellan Kramfors och Härnösands kommuner i Ådalen. För resor uppåt i landet, korsar FlixBus just den bron på väg mot Sandöverken. Var redo med kameran på resan!