Res med FlixBus till skidorter i Alperna

Skidor i snön med snötäckta berg och blå himmel

Skidorter i Alperna

Längtar du lite mer utmanande backar täckta av pudersnö och riktigt härlig after-ski? Eftersom bussresa hela vägen ner till Alperna kan bli lite väl långväga (men det går det med!), föreslår vi att du istället tar FlixBus till flygplatsen, därifrån flyger du till en stad nära belägen en skidort, och tar FlixBus sista biten. Med FlixBus reser du bekvämt, smidigt och dessutom till en billig peng. Här nedan listar vi populära skidorter i både Österrike och Italien som du kan resa till med FlixBus!

Skidorter i Österrike

Res med buss till Alperna i Österrike! Här har vi listat några härliga skidorter och hur du tar dig dit från Sverige.

Stad med torn och snötäckta berg i bakgrunden

Innsbruck

Res med FlixBus till Alpernas huvudstad! Till skillnad från många andra skidorter så är Innsbruck en storstad, här hittar du allt om intressant historia, rikt kulturliv, nöjesliv, shopping och dessutom sju riktigt bra skidanläggningar nära till hands. Inte nog med det så finns många andra skidorter lättillgängliga från Innsbruck, så du även kan åka till andra orter, t ex vid tyska gränsen: Garmisch Partenkirchen och Mittenwald eller i Sydtirolen: Vipiteno eller Brixen/Bressanone.

Från Sverige: Res med FlixBus till din flygplats i Sverige och flyg direkt till Innsbruck. Eller res från Sverige via Hamburg ända ner till Innsbruck med FlixBus!

Bergstoppar och blå himmel med strålande sol

Schladming

Schladming kanske inte är så känd i Sverige, men har faktiskt blivit utvald till att vara en av de bästa skidorterna i Österrike! Schladming är en charmig liten by som ligger 750 m. ö .h men där skidtopparna sträcker sig upp till 2700 m! Du hittar 270 km pistad yta och 47 liftar, du hittar allt från lugna familjebackar, lite mer avancerade röda backar till riktigt utmanande svarta backar! 

Något du inte får missa är den 7 km långa kälkbacken! Riktigt roligt, både för stora och små. Utöver detta finns även isklättring, äventyrsbad och gott utbud av afterski. Utöver detta hittar du även ”Skijöring” som innebär att du åker skidor efter hundsläp eller häst - lite som vattenskidor fast på snö!

Från Sverige: Flyg till Salzburg och därifrån går FlixBus vidare till Schladming.

Vit kyrka vid sidan av skidbacke och skog

Seefeld

Även Seefeld är en känd skidort i Tirolen i Österrike, endast en halvtimme från Innsbruck som nämnt ovan. I Seefeld finns totalt 21 liftar med tillgång till 18 nedfarter, där högsta pisten är på 2100 m höjd. Utöver utförsåkning så finns det även hela 250 m skidspår för den som gillar längdskidåkning. 

Precis som från Innsbruck har du tillgång till skidorterna Garmisch Partenkirchen och Mittenwald i Tyskland.

Från Sverige: Flyg till Innsbruck och därifrån lokaltrafik 30 min till Seefeld, alternativt kombinera vistelsen med att besöka storstaden München och därifrån åka FlixBus vidare till Seefeld. 

Skidorter i Italien

Res till kulturrika Italien och upplev de italienska Alperna! Här har vi samlat några riktiga godbitar så att du kan njuta av härlig skidsemester i Italien!

Från Sverige kan du ta FlixBus till flygplatsen och därifrån resa vidare till din önskade destination, varifrån FlixBus går till skidbacken. Enkelt, smidigt och billigt!

Skidliftar med berg i bakgrunden

Aostadalen (Valle d’Aosta)

Aostadalen är en region i Italien med tre stora bergsområden: Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso National Park. Det betyder att här hittar du flertalet skidanläggningar, hela 23 st skidorter! 

Pila

Pila ligger en gondolfärd från staden Aosta där FlixBus stannar, få en vacker utsikt över dalen medan du åker till skidanläggningen! Pila har 15 liftar och 36 pister totalt. Högsta pisten finns på 2752 m och längsta pisten är 6 km. 

 

Courmayeur

Ta dig till skidområdet belägen på solsidan av Mont Blanc-berget: Courmayeur! Du når skidområdet enkelt med lift direkt från stadens centrum. Här hittar du över 100km pistade nedfarter i olika svårighetsgrader, det är även paradiset för riktigt bra off-pist och heliski (dvs du åker upp med helikopter och sedan skidor ner). Om du köper flerdagars liftkort i Courmayeur så gäller även liftkortet för andra skidsystem tillhörande Aostadalen, t ex Pila som nämnt ovan!*

*Läs mer om liftkort och giltighet här

Från Sverige: närmsta flygplats till både Pila och Courmayeur är antingen Genève i Schweiz eller Turin i Italien, som båda ligger 2-3 timmars bussfärd därifrån. 

Hitta bussförbindelser från Genéve

... eller se vilka förbindelser som finns från Turin

Snötäckt gran i solnedgång i vinterlandskap

Cortina d’Ampezzo

Om du letar efter en riktigt stor och lyxig skidort i Dolomiterna, med 1220 kilometer pist i 12 dalar, så är Cortina svaret! Cortina är en av de viktigaste och mest kända skidorterna i Italien, och om du är ett James Bond-fan så kanske du känner till att filmen ”Ur dödlig synvinkel” spelades in här. Skidsystemet består av 3 områden med sammanlagt 100 pister och 47 liftar, där liftkortet gäller för alla.

Från Sverige: närmsta flygplats är Venedig, varifrån du enkelt kan ta FlixBus hela vägen till skidbacken! Bussresan tar ca 2 timmar.