Julmarknader i Norge och Danmark

Julmarknad.

Julmarknader i Köpenhamn

Danmark och dess fina huvudstad bjuder på mycket gott under juletider. Från södra Sverige är Köpenhamn dessutom bara ett stenkast bort! Skäm bort dig själv med en dagstur eller weekendresa till Köpenhamn och passa på att gå på julmarknad!

Julmarknad på Tivoli

En av Köpenhamns populäraste julmarknader är utan tvekan på Tivoli, som har öppet redan från november fram till efter nyår, även under juldagarna! Här hittar du jul i alla hörn med snö på taken och rök i skorstenen, julstämningen är helt enkelt på topp med julgranar, julpynt, julbelysning och dofter av kanel. Strosa bland marknadsbodarna, åk karusell eller kolla in de andra attraktionerna som finns!

Pris: Se här för priser

Julmarknad på Højbro Plads

Julmarknaden på Højbro Plads ligger precis intill Strøget. Marknaden är dels tyskinspirerad och du kan avnjuta Glühwein och Currywurst, men det bjuds även på italienska och franska delikatesser och du hittar allt från kläder och hantverk till dansk julmat bland marknadsbodarna.

Pris: fri entré

Julmarknad i Oslo

Spikersuppa julmarknad ligger vid Karl Johans gate och bjuder på julmys och skoj för både stora och små! Du hittar marknadsbodar med juldelikatesser och de perfekta klapparna, dessutom finns det många aktiviteter som hör julen till, t ex julverkstad, där man kan bland annat få en tomteluva och knåda pepparkaksdeg. Du kan även åka skridskor på Norges populäraste isbana!

Pris: fri entré