Skidorter i svenska fjällen

Snötäckta berg, skidbacke och en röd skylt

Skidorter i svenska fjällen

Du kan enkelt resa med FlixBus till skidorter i Sverige, här har vi listat några populära skidorter i fjällen!

Händer formar ett hjärta i solnedgången i vinterlandskap

Funäsdalen & Funäsfjällen

Funäsdalen är en by i svenska fjällen nära den norska gränsen och är en utmärkt utgångspunkt för vinteraktiviteter. Med 136 nedfarter, varav 60 toppar som sträcker sig över 1000 meter, så är Funäsdalen ett utmärkt resmål för den som gillar utförsåkning.

För den som föredrar att hålla sig på planmark, finns dessutom 300 km längdspår samt 610 km skoterleder. I Funäsdalen hittar du även olika typer av boende; hotell, lägenheter, vandrarhem eller stugor, det finns helt enkelt något för alla.

Tänndalen

Tänndalen tillhör Funäsfjällan och ligger bara en kvart bort med lokalbussen, så om du ändå skulle vilja utforska fler skidanläggningar när du befinner dig i Funäsdalen, kan du ta lokalbussen dit över dagen, eller kanske för att bo över en natt. Se bara till att kolla tidtabellen när sista lokalbussen går tillbaka!

Skidåkare som svänger i skidbacken

Vemdalen

För den som vill starta skidsäsongen tidigt så är Vemdalen ett passande alternativ, då det sägs vara snögaranti redan från november månad. I Vemdalen finns tre olika skidsystem att välja mellan: Vemdalsskalet, Björnrike samt Klövsjö/Storhogna. Mellan dessa tre system finns det 58 st nedfarter och 35 st liftar samt alternativ till längdskidåkning med spåralternativ från 1 km upp till 10 km. Gällande boende så finns det gott om valmöjligheter; hotell, stugor, lägenheter, vandrarhem samt camping.

skidbacke sett nedifrån med blå himmel vid toppen

Romme Alpin

Känner du för att ta en resa upp norrut men inte så långt? Då kan du resa till Borlänge, därifrån går lokalbussen till Romme Alpin, som faktiskt är Sveriges största alpina skidanläggning utanför fjällen. Här kan du välja mellan 33 nedfarter (40 inklusive genomfarter)!

Du hittar hotell beläget precis vid backen, eller annars har du Borlänge nära till hands där du hittar olika typer av boende och har då fördelen att bo i en stad på din skidsemester.