Buss till Amsterdam

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med bekväma säten, Wi-Fi och eluttag
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. Upp till 20% rabatt på alla resor inom Sverige.
Läs mer

FlixBus Airport Shuttles är här!

Boka din resa med vår shuttle buss mellan Arlanda flygplats till Stockholm, Örebro eller Västerås.
Läs mer

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Amsterdam

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Upplev komfort ombord våra bussar till Amsterdam med bekvämligheter som extra benutrymme, laddningsuttag vid din plats, toalett och gratis Wi-Fi.
Det är enkelt att resa med din cykel till Amsterdam med FlixBus! De flesta av våra bussar är utrustade med cykelhållare baktill, alternativt särskilda skydd i bagageutrymmet för att säkerställa att din cykel transporteras säkert under resan. För mer detaljer kring cykeltransport, kolla in vår guide här. Du hittar också priser för cykeltransport här.
Du behöver inte oroa dig för att behöva packa lätt när du reser till Amsterdam med FlixBus! I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Extra bagage eller specialbagage är också möjligt att boka, läs mer om det här.
Resenärer under 15 år får rabatterat biljettpris när de reser till Amsterdam. Vi räknar ut det bästa priset av tillgängliga priser och rabatter. Läs mer här om vår policy för resor med barn. Barnvagnar får medtas kostnadsfritt vid förbokning.
FlixBus säkerställer tillgängligheten för samtliga passagerare som reser till Amsterdam, inklusive personer med nedsatt rörlighet, assistansdjur och gravida. Läs mer om våra tjänster och faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet här.
Det är enkelt och smidigt att köpa bussbiljett till Amsterdam med FlixBus. Boka online på vår hemsida eller i FlixBus-appen för smidig biljettbokning och hantering.
Det finns 6 busshållplatser i Amsterdam. Du hittar deras position på kartan här på sidan.
Beroende på din avgångsplats brukar Boka i god tid eller välj att resa på vardagar till Amsterdam för att hitta biljettpriser från 39,00 kr med FlixBus. Det är både bekvämt och smidigt att resa med buss och med FlixBus hittar du billiga alternativ till Amsterdam.
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för din resa till Amsterdam. Visa upp din digitala biljett för chauffören vid ombordstigning, antingen QR-koden från bekräftelsen på mail eller din appbiljett.
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder när du köper din biljett till Amsterdam; kortbetalning, Swish, PayPal och Google/Apple Pay. N/A Om problem skulle uppstå vid betalning hänvisar vi till vår hjälpsida för betalning.

Saker att göra i Amsterdam

Allmän information om Amsterdam

Amsterdam är en unik stad med en internationell och avslappnande atmosfär med något som passar alla typer av bussresenärer. Staden som kanske är mest känd för sitt rika nattliv erbjuder också många kulturella sevärdheter och mycket goda möjligheter till shopping. I Nederländernas huvudstad kan du bland annat utforska världens största Van Gogh-samling och njuta av en båttur i stadens kända kanaler. Du kan även upptäcka Amsterdam på cykel och passa på att ta en paus i en av de typiska nederländska pubarna. Det finns många anledningar till att boka en bussresa till Amsterdam!

Sevärdheter i Amsterdam

Ett besök i Anne Franks hus är en historisk upplevelse som inte bör missas. Där får du chansen att se de hemliga utrymmen som beskrivs i hennes dagbok. För våra forskar- och teknikintresserade bussresenärer rekommenderar vi NEMO Science Center. Byggnadens imponerande arkitektur, annorlunda design och dess stora takterass erbjuder både stora och små en fantastisk miljö att utforska vetenskapens värld i. När din buss anländer i Amsterdam kan du även besöka raka motsatsen till det moderna NEMO, nämligen stadens äldsta byggnad: "Oude Kerk”. Den gamla kyrkan byggdes på 1200-talet i det idag berömda red-light district. En annan berömd sevärdhet är det kungliga palatset i Amsterdam som inte längre används av den nederländska kungafamiljen men som ändå lockar många besökare. Det varierande utbudet på upplevelser i Amsterdam gör staden till en av de populäraste detsinationerna i Europa.

Amsterdam : Kultur och historia

Amsterdam har utvecklats från en fiskeby till en etablerad storstad. Idag är det en av Europas viktigaste handelsstäder och även en känd kulturmetropol. Stadens många museum erbjuder en mängd mästerverk vilket visar den spektakulära konst som den nederländska stormaktstiden bidrog till. Du kan bland annat beskåda världens största samling av Vincent Van Goghs målningar i museet uppkallat efter hans namn. Om du tar bussen till Amsterdam för en kort resa borde du definitivt besöka ”Rikjsmuseum” – Nederländernas nationalmuseum som har en samling på över en miljon konstverk.

Nattliv i Amsterdam

Många internationellt kända DJ:s kommer från Nederländerna så det är inte så konstigt att många tar bussen till Amsterdam för dess nattliv. En av de bästa platserna för live-musik är ”Paradiso” där en mängd av världens mest kända artister har uppträtt som t ex U2, Adele, David Bowie, Metallica, Robbie Willams, Amy Winehouse, Nirvana, Coldplay och även svenska artister som Europe och Måns Zelmerlöw. ”Paradiso” är en unik miljö för spelningar eftersom den från början var en kyrka. Byggnadens arkitektur är mycket speciell och erbjuder en annorlunda nattklubbkänsla där du kan dansa till din favorit-DJ. Om du hellre vill avsluta en lång dag av shopping eller sightseeing på ett lite lugnare och mer avslappnat sätt kan du besöka en av Amsterdams många pubar när din buss anlänt till staden.

Intressant och värt att veta om Amsterdam

Om du vill sträcka på benen efter din bussresa till Amsterdam kan du ta en promenad längs de kända kanalerna. Du kan även ta en båttur förbi några av de populära servärdheterna i staden. Många av båtarna erbjuder guidade turer så du kan lära dig mer om Amsterdam medan du flyter fram längs kanalerna. Det sägs att det finns fler cyklar än invånare i den nederländska huvudstaden så om du hellre vill utforska Amsterdam på cykel finns det utmärkta möjligheter till det. När du hoppat av bussen kan du hyra en cykel och lätt ta dig runt staden och dess omgivningar.

Omgivningarna kring Amsterdam

Att resa med buss till Amsterdam garanterar att du får möjligheten att njuta av någon av stadens många parker, trädgårdar och självklart alla tulpaner om du besöker staden under rätt årstid. En av de vackraste parkerna är Gaarsperplas i södra delen av Amsterdam. I denna oas kan du bland annat testa vindsurfing, paddla kanot och prova andra vattenaktiviteter vid sjön eller helt enkelt bara strosa runt bland grönskan då det finns bra vandrings- och cykelleder.

Upptäck resemöjligheter för Amsterdam

Upptäck prisvärda bussresor till och från Amsterdam

Är du på jakt efter budgetvänliga resor med buss till och från Amsterdam? Då har du hittat helt rätt! Hitta förbindelser från Amsterdam med biljetter från endast 39,00 kr. Planera i tid för att spara mer. Det finns 6 hållplatser utspridda i Amsterdam för att underlätta starten på ditt reseäventyr. Upptäck Amsterdam via våra olika hållplatser – det finns 6 hållplatser i Amsterdam som du enkelt kommer åt . Du har möjligheten att resa från 193 olika städer. Ta dig en titt på FlixBus linjenät för att hitta fler förbindelser nära dig!

Varför välja att resa med FlixBus till och från Amsterdam?

FlixBus ger dig en oslagbar kombination av prisvärda och bekväma resor till och från Amsterdam. Res bekvämt med gratis Wi-Fi och laddningsuttag vid din plats. Du kan dessutom uppgradera din reseupplevelse genom att reservera önskad sittplats under bokningen. I din biljett ingår både ett handbagage och en stor resväska. Jämfört med att åka bil eller flyga är kollektivt resande med buss faktiskt ett av de klimatsmartaste sätten att resa på. Du har även möjlighet att bidra till din miljöpåverkan genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Boka din bussbiljett från Amsterdam

Det är bus(s)enkelt att köpa biljett med FlixBus. Du kan välja att boka din biljett online eller i FlixBus-appen med några få klick. Du erbjuds flera olika betalningsmetoder: kort, Swish, PayPal, Google Pay och Apple Pay. N/A.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet