Buss från och till Amsterdam

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Amsterdam

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Amsterdam Sloterdijk

Amsterdam Schiphol AMS flygplats

Amsterdam Amstel

Amsterdam Bijlmer Arena

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Amsterdam: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

164

Antal busshållplatser

4

Land

Nederländerna

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Amsterdam

Allmän information om Amsterdam

Amsterdam är en unik stad med en internationell och avslappnande atmosfär med något som passar alla typer av bussresenärer. Staden som kanske är mest känd för sitt rika nattliv erbjuder också många kulturella sevärdheter och mycket goda möjligheter till shopping. I Nederländernas huvudstad kan du bland annat utforska världens största Van Gogh-samling och njuta av en båttur i stadens kända kanaler. Du kan även upptäcka Amsterdam på cykel och passa på att ta en paus i en av de typiska nederländska pubarna. Det finns många anledningar till att boka en bussresa till Amsterdam!

Sevärdheter i Amsterdam

Ett besök i Anne Franks hus är en historisk upplevelse som inte bör missas. Där får du chansen att se de hemliga utrymmen som beskrivs i hennes dagbok. För våra forskar- och teknikintresserade bussresenärer rekommenderar vi NEMO Science Center. Byggnadens imponerande arkitektur, annorlunda design och dess stora takterass erbjuder både stora och små en fantastisk miljö att utforska vetenskapens värld i. När din buss anländer i Amsterdam kan du även besöka raka motsatsen till det moderna NEMO, nämligen stadens äldsta byggnad: "Oude Kerk”. Den gamla kyrkan byggdes på 1200-talet i det idag berömda red-light district. En annan berömd sevärdhet är det kungliga palatset i Amsterdam som inte längre används av den nederländska kungafamiljen men som ändå lockar många besökare. Det varierande utbudet på upplevelser i Amsterdam gör staden till en av de populäraste detsinationerna i Europa.

Amsterdam : Kultur och historia

Amsterdam har utvecklats från en fiskeby till en etablerad storstad. Idag är det en av Europas viktigaste handelsstäder och även en känd kulturmetropol. Stadens många museum erbjuder en mängd mästerverk vilket visar den spektakulära konst som den nederländska stormaktstiden bidrog till. Du kan bland annat beskåda världens största samling av Vincent Van Goghs målningar i museet uppkallat efter hans namn. Om du tar bussen till Amsterdam för en kort resa borde du definitivt besöka ”Rikjsmuseum” – Nederländernas nationalmuseum som har en samling på över en miljon konstverk.

Nattliv i Amsterdam

Många internationellt kända DJ:s kommer från Nederländerna så det är inte så konstigt att många tar bussen till Amsterdam för dess nattliv. En av de bästa platserna för live-musik är ”Paradiso” där en mängd av världens mest kända artister har uppträtt som t ex U2, Adele, David Bowie, Metallica, Robbie Willams, Amy Winehouse, Nirvana, Coldplay och även svenska artister som Europe och Måns Zelmerlöw. ”Paradiso” är en unik miljö för spelningar eftersom den från början var en kyrka. Byggnadens arkitektur är mycket speciell och erbjuder en annorlunda nattklubbkänsla där du kan dansa till din favorit-DJ. Om du hellre vill avsluta en lång dag av shopping eller sightseeing på ett lite lugnare och mer avslappnat sätt kan du besöka en av Amsterdams många pubar när din buss anlänt till staden.

Intressant och värt att veta om Amsterdam

Om du vill sträcka på benen efter din bussresa till Amsterdam kan du ta en promenad längs de kända kanalerna. Du kan även ta en båttur förbi några av de populära servärdheterna i staden. Många av båtarna erbjuder guidade turer så du kan lära dig mer om Amsterdam medan du flyter fram längs kanalerna. Det sägs att det finns fler cyklar än invånare i den nederländska huvudstaden så om du hellre vill utforska Amsterdam på cykel finns det utmärkta möjligheter till det. När du hoppat av bussen kan du hyra en cykel och lätt ta dig runt staden och dess omgivningar.

Omgivningarna kring Amsterdam

Att resa med buss till Amsterdam garanterar att du får möjligheten att njuta av någon av stadens många parker, trädgårdar och självklart alla tulpaner om du besöker staden under rätt årstid. En av de vackraste parkerna är Gaarsperplas i södra delen av Amsterdam. I denna oas kan du bland annat testa vindsurfing, paddla kanot och prova andra vattenaktiviteter vid sjön eller helt enkelt bara strosa runt bland grönskan då det finns bra vandrings- och cykelleder.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet