You are here

Med FlixBus kan du resa med buss till Amsterdam

Buss från och till Amsterdam från 49 kr

Mera möjligheter

Turistinformation om Amsterdam

Upptäck Amsterdam med Flixbus

Allmän information om Amsterdam

Amsterdam är en unik stad med en internationell och avslappnande atmosfär med  något som passar alla typer av bussresenärer. Staden som kanske är mest känd för sitt rika nattliv erbjuder också många kulturella sevärdheter och mycket goda möjligheter till shopping. I Nederländernas huvudstad kan du bland annat utforska världens största Van Gogh-samling och njuta av en båttur i stadens kända kanaler. Du kan även upptäcka Amsterdam på cykel och passa på att ta en paus i en av de typiska nederländska pubarna. Det finns många anledningar till att boka en bussresa till Amsterdam!

Upplev Amsterdams alla sevärdheter

Sevärdheter i Amsterdam

Ett besök i Anne Franks hus är en historisk upplevelse som inte bör missas. Där får du chansen att se de hemliga utrymmen som beskrivs i hennes dagbok. För våra forskar- och teknikintresserade bussresenärer rekommenderar vi NEMO Science Center. Byggnadens imponerande arkitektur, annorlunda design och dess stora takterass erbjuder både stora och små en fantastisk miljö att utforska vetenskapens värld i. När din buss anländer i Amsterdam kan du även besöka raka motsatsen till det moderna NEMO, nämligen stadens äldsta byggnad: "Oude Kerk”. Den gamla kyrkan byggdes på 1200-talet i det idag berömda red-light district. En annan berömd sevärdhet är det kungliga palatset i Amsterdam som inte längre används av den nederländska kungafamiljen men som ändå lockar många besökare. Det varierande utbudet på upplevelser i Amsterdam gör staden till en av de populäraste detsinationerna i Europa.

Dina busshållplatser i Amsterdam

Hållplats Amsterdam Sloterdijk

<p>Radarweg (Orlyplein)<br />
, 1043 DT Amsterdam<br />
, Nederländerna</p>
, Öppna platsen på kartan

Amsterdam Sloterdijk

Radarweg (Orlyplein)
1043 DT Amsterdam
Nederländerna

Du hittar mer information under

tidtabeller och hållplatser i Amsterdam

Läs mer om Amsterdam

Historia och kultur i Amsterdam

Amsterdam: Kultur och historia

Amsterdam har utvecklats från en fiskeby till en etablerad storstad. Idag är det en av Europas viktigaste handelsstäder och även en känd kulturmetropol. Stadens många museum erbjuder en mängd mästerverk vilket visar den spektakulära konst som den nederländska stormaktstiden bidrog till. Du kan bland annat beskåda världens största samling av Vincent Van Goghs målningar i museet uppkallat efter hans namn. Om du tar bussen till Amsterdam för en kort resa borde du definitivt besöka ”Rikjsmuseum” – Nederländernas nationalmuseum som har en samling på över en miljon konstverk.

Upplev Amsterdams spännande nattliv

Nattliv i Amsterdam

Många internationellt kända DJ:s kommer från Nederländerna så det är inte så konstigt att många tar bussen till Amsterdam för dess nattliv. En av de bästa platserna för live-musik är ”Paradiso” där en mängd av världens mest kända artister har uppträtt som t ex U2, Adele, David Bowie, Metallica, Robbie Willams, Amy Winehouse, Nirvana, Coldplay och även svenska artister som Europe och Måns Zelmerlöw. ”Paradiso” är en unik miljö för spelningar eftersom den från början var en kyrka. Byggnadens arkitektur är mycket speciell och erbjuder en annorlunda nattklubbkänsla där du kan dansa till din favorit-DJ. Om du hellre vill avsluta en lång dag av shopping eller sightseeing på ett lite lugnare och mer avslappnat sätt kan du besöka en av Amsterdams många pubar när din buss anlänt till staden.