Buss från och till Amsterdam

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Amsterdam

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Amsterdam men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Amsterdam med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 6 busshållplatser i Amsterdam. Det finns Amsterdam Bijlmer Arena, Amsterdam Central Station, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Schiphol Airport, Amsterdam Amstel, Amsterdam Holendrecht hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Amsterdam! Beroende på var du reser ifrån, kan du få biljetter med FlixBus tillAmsterdam från 39,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillAmsterdam! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Amsterdam under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Amsterdam från så lite som 39,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Amsterdam

Allmän information om Amsterdam

Amsterdam är en unik stad med en internationell och avslappnande atmosfär med något som passar alla typer av bussresenärer. Staden som kanske är mest känd för sitt rika nattliv erbjuder också många kulturella sevärdheter och mycket goda möjligheter till shopping. I Nederländernas huvudstad kan du bland annat utforska världens största Van Gogh-samling och njuta av en båttur i stadens kända kanaler. Du kan även upptäcka Amsterdam på cykel och passa på att ta en paus i en av de typiska nederländska pubarna. Det finns många anledningar till att boka en bussresa till Amsterdam!

Sevärdheter i Amsterdam

Ett besök i Anne Franks hus är en historisk upplevelse som inte bör missas. Där får du chansen att se de hemliga utrymmen som beskrivs i hennes dagbok. För våra forskar- och teknikintresserade bussresenärer rekommenderar vi NEMO Science Center. Byggnadens imponerande arkitektur, annorlunda design och dess stora takterass erbjuder både stora och små en fantastisk miljö att utforska vetenskapens värld i. När din buss anländer i Amsterdam kan du även besöka raka motsatsen till det moderna NEMO, nämligen stadens äldsta byggnad: "Oude Kerk”. Den gamla kyrkan byggdes på 1200-talet i det idag berömda red-light district. En annan berömd sevärdhet är det kungliga palatset i Amsterdam som inte längre används av den nederländska kungafamiljen men som ändå lockar många besökare. Det varierande utbudet på upplevelser i Amsterdam gör staden till en av de populäraste detsinationerna i Europa.

Amsterdam : Kultur och historia

Amsterdam har utvecklats från en fiskeby till en etablerad storstad. Idag är det en av Europas viktigaste handelsstäder och även en känd kulturmetropol. Stadens många museum erbjuder en mängd mästerverk vilket visar den spektakulära konst som den nederländska stormaktstiden bidrog till. Du kan bland annat beskåda världens största samling av Vincent Van Goghs målningar i museet uppkallat efter hans namn. Om du tar bussen till Amsterdam för en kort resa borde du definitivt besöka ”Rikjsmuseum” – Nederländernas nationalmuseum som har en samling på över en miljon konstverk.

Nattliv i Amsterdam

Många internationellt kända DJ:s kommer från Nederländerna så det är inte så konstigt att många tar bussen till Amsterdam för dess nattliv. En av de bästa platserna för live-musik är ”Paradiso” där en mängd av världens mest kända artister har uppträtt som t ex U2, Adele, David Bowie, Metallica, Robbie Willams, Amy Winehouse, Nirvana, Coldplay och även svenska artister som Europe och Måns Zelmerlöw. ”Paradiso” är en unik miljö för spelningar eftersom den från början var en kyrka. Byggnadens arkitektur är mycket speciell och erbjuder en annorlunda nattklubbkänsla där du kan dansa till din favorit-DJ. Om du hellre vill avsluta en lång dag av shopping eller sightseeing på ett lite lugnare och mer avslappnat sätt kan du besöka en av Amsterdams många pubar när din buss anlänt till staden.

Intressant och värt att veta om Amsterdam

Om du vill sträcka på benen efter din bussresa till Amsterdam kan du ta en promenad längs de kända kanalerna. Du kan även ta en båttur förbi några av de populära servärdheterna i staden. Många av båtarna erbjuder guidade turer så du kan lära dig mer om Amsterdam medan du flyter fram längs kanalerna. Det sägs att det finns fler cyklar än invånare i den nederländska huvudstaden så om du hellre vill utforska Amsterdam på cykel finns det utmärkta möjligheter till det. När du hoppat av bussen kan du hyra en cykel och lätt ta dig runt staden och dess omgivningar.

Omgivningarna kring Amsterdam

Att resa med buss till Amsterdam garanterar att du får möjligheten att njuta av någon av stadens många parker, trädgårdar och självklart alla tulpaner om du besöker staden under rätt årstid. En av de vackraste parkerna är Gaarsperplas i södra delen av Amsterdam. I denna oas kan du bland annat testa vindsurfing, paddla kanot och prova andra vattenaktiviteter vid sjön eller helt enkelt bara strosa runt bland grönskan då det finns bra vandrings- och cykelleder.

Bussar till Amsterdam

Hitta de billigaste bussresorna till Amsterdam

Letar du efter billiga biljetter till Amsterdam? Vi har bussar till Amsterdam från så lite som 39,00 kr – och du kan spara ännu mer om du är bokar i god tid. FlixBus erbjuder många förbindelser i Netherlands och många andra länder, så oavsett vart du vill resa har vi säkert en förbindelse som passar dina resplaner. Om du vill resa över helgen eller stanna längre är FlixBus ett enkelt och bekvämt sätt att ta sig dit. Luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi ombord. Det är enkelt att köpa biljett. Köp din biljett på hemsidan, hos något av våra biljettombud eller i FlixBus-appen. Du visar upp din biljett i appen när du går ombord på bussen. Du kan även hantera din bokning i appen om dina resplaner skulle ändras. Boka din biljett i appen i tid för att fynda de billigaste biljetterna. Ju tidigare du bokar, desto billigare blir det!

Därför är FlixBus till Amsterdam ett bra val

FlixBus är det billigaste och bekvämaste sättet att resa tillAmsterdam.Det finns 6 hållplatser i Amsterdam och du kan resa dit från 174 städer. Du ser vilka förbindelser som finns från din stad på FlixBus linjekarta. Det är enkelt att boka bussbiljett med FlixBus: du kan välja mellan flera olika betalningsmetoder, som kort, Swish, Paypal, Apple/Google Pay. Betala säkert på vår hemsida eller i FlixBus-appen, eller om du känner för att resa spontant, kan du också köpa din biljett från chauffören. Att åka kollektivt med buss är ett av de klimatsmartaste sätten att resa på och du har även möjlighet att bidra till miljön genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Ombordtjänster

Det är bekvämt att resa till Amsterdam: när du klivit ombord på FlixBus kan du luta dig tillbaka, koppla av och använda våra tjänster ombord. Våra bussar är utrustade med toalett, laddningsuttag och gratis Wi-Fi, så att du kan skrolla sociala medier, chatta eller lyssna på musik under resan till Amsterdam. Gillar du att titta ut över landskapet när du reser? Sagt och gjort: när du bokar din biljett kan du boka din favoritplats genom att välja din favoritplats ombord, och om du vill ha lite mer utrymme eller sitta ensam kan du till och med boka en extra plats bredvid dig! Bagage ingår i din biljett när du bokar din resa till Amsterdam med FlixBus. Du får ta med dig ett handbagage och en resväska.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet