Buss från och till Malmö

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Malmö

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Malmö centralstation Flixbus Stop

Malmö Comati stop (Kristianiagatan)

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Malmö: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

51

Antal busshållplatser

2

Land

Sverige

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Malmö

Allmän information om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och har med sin närhet till kontinenten mycket att erbjuda besökare. Det finns många roliga gratis aktiviteter i Malmö så som exempelvis ett besök vid den härliga stranden Ribersborg eller varför inte en promenad bland de mysiga kullerstensgatorna i centrum. Hur är vädret i Malmö är en fråga som många ställer sig - och även om det med sin närhet till havet kan regna relativt ofta, så är de milda temperaturerna något som bjuder in till ett besök oavsett tid på året. Glöm heller inte att njuta av någon av de många parkerna i Malmö! Här möter du lokalborna där de trivs allra bäst.

Sevärdheter i Malmö

Malmö är känt för sin mysiga arkitektur liksom en aktiv kulturscen. Detta betyder att du som besöker staden kan ta del av mängder av spännande musik- och konstupplevelser. Du kan också besöka exempelvis Möllevångstorget, där mat från olika delar av världen erbjuds på de många restaurangerna. Är du intresserad av sport har Malmö också ett superbt fotbollslag på såväl herr- som damsidan och vintertid går det utmärkt att uppleva ishockey-matcher.

Malmö : Kultur och historia

I Malmö hittar du alltid något att göra, vare sig du vill uppleva musik, sport eller annan kultur. På Malmö opera spelas alltid någon av de stora uppsättningarna och mängder av duktiga artister lockas hit. Moderna museet i Malmö ligger i en arkitektoniskt intressant byggnad där du kan uppleva konst från såväl svenska konstnärer som stora namn från andra delar av världen.

Turning torso är Malmös stolthet. Från början var det en kontroversiell byggnad som lokalborna både älskade och hatade. Idag är det en naturligt integrerad del av staden där den sticker upp från alla andra byggnader, med sin placering precis vid kustlinjen. Detta är ett definitivt måste då du besöker Malmö, oavsett årstid och väder.

I folkets park i Malmö kan du under sommarhalvåret uppleva såväl konserter som andra kulturupplevelser. Dessutom finns där en trevlig restaurang och möjlighet att ta del av god mat. För barnen finns här sommartid en karusell som brukar vara mycket uppskattad. Dessutom ligger parken på enkelt promenadavstånd från centrum. Du kommer med andra ord inte att ångra ett besök här när du ändå befinner dig i staden. Att besöka Malmö är som att ta del av det allra bästa som Europa har att erbjuda på en och samma, härliga och multikulturella plats.

Nattliv i Malmö

Mat är något av stadens signum och att äta gott i Malmö är inte särskilt svårt. Överallt finns restauranger och spännande små barer där du har möjlighet att få prova någonting nytt. Vare sig du vill äta lunch på någon av de finare krogarna runt Lilla torg eller hellre vill njuta av exotisk mat eller traditionell husmanskost på Möllevångstorget så kommer du inte att bli besviken. Malmö har verkligen något för alla matälskare. Vem vet, kanske hittar du din nya favoriträtt när du är på besök här. Oavsett prisklass går det att hitta utmärkt mat från hela världen.

Fika i Malmö – en tradition i befolkningens hjärtan
Fika är ett svenskt koncept som för utländska besökare först kan vara svårt att förstå men kort sagt handlar det om en känsla, en upplevelse runt att samlas vid en kopp kaffe och någonting gott att mumsa på. Överallt i Malmö hittar du mängder av trevliga ställen där ni kan sätta er för att fika under mysiga omständigheter. Att fika är en naturlig del av vardagen för de allra flesta Malmöbor och genom att smita in på ett kafé kan du känna dig som en del av lokalbefolkningen när du befinner dig i staden.

Intressant och värt att veta om Malmö

Malmö är en ung stad där befolkningen gärna beger sig ut i nattvimlet för att njuta av trevligt sällskap och något gott att äta eller dricka. Nattlivet i Malmö är med andra ord någonting som inte kommer att göra dig besviken. Den bästa nattklubben i Malmö som du kan hitta är lätt Slagthuset, där du dagtid kan njuta av goda luncher och kulturella upplevelser och kvälls- och nattetid blir en nattklubb med dans, musik och att umgänge. Malmö slakthus har också en intressant historia vilket gör byggnaden till ett måste såväl dagtid som kvällstid under din tid i staden.

Även vad gäller nattlivet finns dock något för alla i Malmö och du som vill resa och uppleva nya saker, även inom landets gränser, kan med fördel bege dig till Malmö där den kosmopolitiska och sydeuropeiska känslan är genomgående, speciellt i stadens nattliv. Här äter man gärna middag framåt nio på kvällen och det är aldrig fel att ta en liten drink på söndagseftermiddagen om du så önskar. Malmö har något för alla smaker även när det kommer till nattlivet och allt som det har att erbjuda. Om du vill dansa hela natten eller bara njuta av ett glas på en mysig bar, är upp till dig.

Omgivningarna kring Malmö

Shopping i Malmö är underhållning du inte vill missa när du besöker staden. Här finns allt från de finare märkena från stora designers i galleriorna vid Gustav Adolfs torg, till spännande second hand-fynd i någon av de många andrahandsbutikerna som det kryllar av i Malmö centrum. I dessa finner du allt från kläder till spännande accessoarer och till och med inredning. Fråga gärna den kunniga personalen om hjälp om du önskar det. I Malmö finns det en stor passion för stil och design som du snabbt kommer att märka av.

Är du mer intresserad av mat ska du utan att tveka göra ett besök på saluhallen i Malmö, där du kan handla allt du någonsin drömt om för en lunch i parken eller varför inte till middag. Det finns dessutom mängder av produkter som du kan ta med hem till din stad och därmed drömma dig tillbaka till Malmö när du lagar middag hemma.

Malmö är på många sätt en av de trevligaste städerna att besöka i Sverige oavsett om du gör det ensam, med din familj eller varför inte kompisgänget. Tillsammans kan ni ge er ut på en shoppingtur där ni garanterat har roligt och hittar shoppingfynd att ta med hem som minne.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet