Buss till Växjö

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med bekväma säten, Wi-Fi och eluttag
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. Upp till 20% rabatt på alla resor inom Sverige.
Läs mer

FlixBus Airport Shuttles är här!

Boka din resa med vår shuttle buss mellan Arlanda flygplats till Stockholm, Örebro eller Västerås.
Läs mer

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Växjö

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns 2 busshållplatser i Växjö. Du hittar deras position på kartan här på sidan.
Upplev komfort ombord våra bussar till Växjö med bekvämligheter som extra benutrymme, laddningsuttag vid din plats, toalett och gratis Wi-Fi.
Beroende på din avgångsplats brukar biljetter till Växjö ligga omkring 79,00 kr. Boka i god tid eller välj att resa på vardagar till Växjö för att hitta biljettpriser från 69,00 kr med FlixBus. Det är både bekvämt och smidigt att resa med buss och med FlixBus hittar du billiga alternativ till Växjö.
FlixBus säkerställer tillgängligheten för samtliga passagerare som reser till Växjö, inklusive personer med nedsatt rörlighet, assistansdjur och gravida. Läs mer om våra tjänster och faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet här.
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för din resa till Växjö. Visa upp din digitala biljett för chauffören vid ombordstigning, antingen QR-koden från bekräftelsen på mail eller din appbiljett.
Resenärer under 15 år får rabatterat biljettpris när de reser till Växjö. Vi räknar ut det bästa priset av tillgängliga priser och rabatter. Läs mer här om vår policy för resor med barn. Barnvagnar får medtas kostnadsfritt vid förbokning.
Du behöver inte oroa dig för att behöva packa lätt när du reser till Växjö med FlixBus! I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Extra bagage eller specialbagage är också möjligt att boka, läs mer om det här.
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder när du köper din biljett till Växjö; kortbetalning, Swish, PayPal och Google/Apple Pay. N/A Om problem skulle uppstå vid betalning hänvisar vi till vår hjälpsida för betalning.
Det är enkelt och smidigt att köpa bussbiljett till Växjö med FlixBus. Boka online på vår hemsida eller i FlixBus-appen för smidig biljettbokning och hantering.
Det är enkelt att resa med din cykel till Växjö med FlixBus! De flesta av våra bussar är utrustade med cykelhållare baktill, alternativt särskilda skydd i bagageutrymmet för att säkerställa att din cykel transporteras säkert under resan. För mer detaljer kring cykeltransport, kolla in vår guide här. Du hittar också priser för cykeltransport här.

Saker att göra i Växjö

Allmän information om Växjö

Växjö ligger mitt i de småländska skogarna och har idag en befolkning på ungefär 70 000 invånare. Det är med andra ord en relativt liten stad, men ändå väl värd ett besök för den som är nyfiken på att uppleva mer av vad Sverige har att erbjuda. Många tänker också på sagor när man tänker på området kring Växjö, mycket tack vare närheten till Astrid Lindgrens födelseort, liksom Astrid Lindgrens värld dit mängder av familjer reser varje år.

Växjö grundlades redan år 1342 och är idag en viktig universitetsstad som varje år lockar tusentals nya studenter som vill läsa vid universitetet här. Söker du historia och signifikanta upplevelser du kommer att minnas för alltid, är detta med andra ord staden för dig.

Sevärdheter i Växjö

Det finns mycket att se och uppleva i Växjö. Tack vare den unga känslan finns här ett aktivt nattliv liksom många härliga restauranger och barer. För kulturälskaren finns musikupplevelser och konstutställningar liksom en stor biograf. Självklart finns här också lokala sportlag som varje vecka erbjuder spänning på matcher av olika slag. Växjö erbjuder kort sagt någonting för alla smaker och intressen, kanske finner du också att du lär dig någonting nytt när du är i Växjö.

Växjö : Kultur och historia

I Växjö är historiens vingslag aldrig långt borta och detta upptäcker du snabbt om du gör ett besök på exempelvis Teleborgs slott. Här kan du få ta del av spännande historia samtidigt som du tar in för en helg på hotellet, njuter av exempelvis ett julbord inför julen eller varför inte delta i ett yogaretreat i slottsmiljö tillsammans med kompisarna. Tänk dock på att detta är upplevelser som oftast måste bokas i förväg.

I Kronobergs slottsruin får du ta del av Växjös färgstarka historia med en byggnad som stått sig sedan 1400-talet. Här har en stor del av den svenska historien utspelat sig och än idag är det svårt att inte bli märkbart påverkad då du närmar dig byggnaden. Du kan med fördel ta del av guidade turer under stora delar av året men det går lika bra att också utforska slottsruinen själv eller tillsammans med ditt sällskap.

I Linnéparken samlas av naturliga skäl lokalborna under de varmare delarna av året. Här kan du lätt ha en picknick eller varför inte träna tillsammans eller kompisar eller uppleva någon av de föreställningar som visas. Om vintern går det utmärkt att åka skidor eller pulka här så länge snö finns. Du kan också besöka ett kafé för en fika.

Nattliv i Växjö

God mat att äta i Växjö är mycket lätt att hitta. Detta gäller oavsett om du vill ha någonting snabbt och enkelt eller en finare middag på en femstjärnig restaurang. De allra flesta restaurangerna ligger av naturliga skäl mitt i stadens centrum men det går också fint att hitta god mat i till exempel Teleborg.

Prisnivåerna i Växjö är riktigt bra, mycket tack vare att man vill locka såväl unga som lite äldre besökare. Detta skapar en härlig mix av människor som på alla sätt bidrar till att göra mat & dryck i Växjö till en upplevelse som sticker ut. Vill du ha en trevlig stund på restaurang eller under din utekväll kommer du alltså inte att bli besviken.

Med en intensiv studentkultur kan du också fika i Växjö och de många mysiga ställena ger definitivt en ytterligare känsla av trevlighet i staden. Vem vet, kanske kommer du i samspråk med någon av de trevliga studenterna som kan guida dig till de bästa upplevelserna och allt som Växjö har att erbjuda för dig som besöker staden.

Intressant och värt att veta om Växjö

Naturen är alltid nära när du är i Växjö och detta märks inte minst på de trevliga vandringsleder i Växjö, som finns för dig som vill uppleva naturen på riktigt. Det är en storslagen känsla att vandra i de otroliga småländska skogarna och du kommer definitivt inte att ångra ett besök här. Naturligtvis finns det olika slags vandringsleder beroende på dina unika förutsättningar. Varför inte prova Värendsleden som exempel. Här får du en upplevelse som är näst intill omöjlig att slå.

För den som gillar att uppleva naturen från vattnet, finns det även möjlighet att paddla kajak i Växjö. Du kan med enkelhet boka en kajaktur med guide eller välja att istället paddla tillsammans med endast ditt resesällskap. Även här finns det olika exempel på platser du kan paddla till, allt beroende på din kunskap och önskad svårighetsgrad.

Växjö erbjuder också mängder av aktiviteter så som musikkvällar, sport som du kan utöva själv liksom delta i roliga frågesportkvällar på någon av de många barerna. Dessutom finns här museum och du kan ta guidade turer runt om i staden under hela året. Vare sig du reser hit med familjen eller kompisgänget kommer ni med andra ord att finna något för just er.

Omgivningarna kring Växjö

Växjö shopping växer så att det knakar, mycket tack vare att universitetet har lockat fler handlare till att öppna butik här. Vare sig du söker de stora kedjorna eller vill ha någonting mer unikt, har du allt att hämta när du shoppar i Växjö.

Du kan med fördel också besöka Grand Samarkand som är ett köpcentrum i Växjö med ungefär 70 butiker. Här kan du lätt spendera en hel dag med fantastisk shopping, utan att behöva gå utomhus alls. Självklart finns det också flertalet matställen där du kan äta lunch eller ta en fika när du vill ha en kort paus från shoppingen.

Det går också fint att hitta loppis i Växjö om du föredrar att göra unika fynd bland mängder av intressanta varor i butikerna. I närheten av universitetet liksom mitt i centrum, hittar du flertalet spännande loppisar och butiker som erbjuder detta.

Att shoppa i Växjö är både roligt och mycket enkelt för alla som är nyfikna på vad staden har att erbjuda och gärna vill ta med sig någonting trevligt hem från besöket.

Upptäck resemöjligheter för Växjö

Upptäck prisvärda bussresor till och från Växjö

Är du på jakt efter budgetvänliga resor med buss till och från Växjö? Då har du hittat helt rätt! Hitta förbindelser från Växjö med biljetter från endast 69,00 kr. Planera i tid för att spara mer. Det finns 2 hållplatser utspridda i Växjö för att underlätta starten på ditt reseäventyr. Upptäck Växjö via våra olika hållplatser – det finns 2 hållplatser i Växjö som du enkelt kommer åt . Du har möjligheten att resa från 25 olika städer. Ta dig en titt på FlixBus linjenät för att hitta fler förbindelser nära dig!

Varför välja att resa med FlixBus till och från Växjö?

FlixBus ger dig en oslagbar kombination av prisvärda och bekväma resor till och från Växjö. Res bekvämt med gratis Wi-Fi och laddningsuttag vid din plats. Du kan dessutom uppgradera din reseupplevelse genom att reservera önskad sittplats under bokningen. I din biljett ingår både ett handbagage och en stor resväska. Jämfört med att åka bil eller flyga är kollektivt resande med buss faktiskt ett av de klimatsmartaste sätten att resa på. Du har även möjlighet att bidra till din miljöpåverkan genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Boka din bussbiljett från Växjö

Det är bus(s)enkelt att köpa biljett med FlixBus. Du kan välja att boka din biljett online eller i FlixBus-appen med några få klick. Du erbjuds flera olika betalningsmetoder: kort, Swish, PayPal, Google Pay och Apple Pay. N/A.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet