Buss från och till Växjö

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Växjö

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Växjö Comati stop (ST 1 gas station)

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Växjö: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

10

Antal busshållplatser

1

Land

Sverige

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Växjö

Allmän information om Växjö

Växjö ligger mitt i de småländska skogarna och har idag en befolkning på ungefär 70 000 invånare. Det är med andra ord en relativt liten stad, men ändå väl värd ett besök för den som är nyfiken på att uppleva mer av vad Sverige har att erbjuda. Många tänker också på sagor när man tänker på området kring Växjö, mycket tack vare närheten till Astrid Lindgrens födelseort, liksom Astrid Lindgrens värld dit mängder av familjer reser varje år.

Växjö grundlades redan år 1342 och är idag en viktig universitetsstad som varje år lockar tusentals nya studenter som vill läsa vid universitetet här. Söker du historia och signifikanta upplevelser du kommer att minnas för alltid, är detta med andra ord staden för dig.

Sevärdheter i Växjö

Det finns mycket att se och uppleva i Växjö. Tack vare den unga känslan finns här ett aktivt nattliv liksom många härliga restauranger och barer. För kulturälskaren finns musikupplevelser och konstutställningar liksom en stor biograf. Självklart finns här också lokala sportlag som varje vecka erbjuder spänning på matcher av olika slag. Växjö erbjuder kort sagt någonting för alla smaker och intressen, kanske finner du också att du lär dig någonting nytt när du är i Växjö.

Växjö : Kultur och historia

I Växjö är historiens vingslag aldrig långt borta och detta upptäcker du snabbt om du gör ett besök på exempelvis Teleborgs slott. Här kan du få ta del av spännande historia samtidigt som du tar in för en helg på hotellet, njuter av exempelvis ett julbord inför julen eller varför inte delta i ett yogaretreat i slottsmiljö tillsammans med kompisarna. Tänk dock på att detta är upplevelser som oftast måste bokas i förväg.

I Kronobergs slottsruin får du ta del av Växjös färgstarka historia med en byggnad som stått sig sedan 1400-talet. Här har en stor del av den svenska historien utspelat sig och än idag är det svårt att inte bli märkbart påverkad då du närmar dig byggnaden. Du kan med fördel ta del av guidade turer under stora delar av året men det går lika bra att också utforska slottsruinen själv eller tillsammans med ditt sällskap.

I Linnéparken samlas av naturliga skäl lokalborna under de varmare delarna av året. Här kan du lätt ha en picknick eller varför inte träna tillsammans eller kompisar eller uppleva någon av de föreställningar som visas. Om vintern går det utmärkt att åka skidor eller pulka här så länge snö finns. Du kan också besöka ett kafé för en fika.

Nattliv i Växjö

God mat att äta i Växjö är mycket lätt att hitta. Detta gäller oavsett om du vill ha någonting snabbt och enkelt eller en finare middag på en femstjärnig restaurang. De allra flesta restaurangerna ligger av naturliga skäl mitt i stadens centrum men det går också fint att hitta god mat i till exempel Teleborg.

Prisnivåerna i Växjö är riktigt bra, mycket tack vare att man vill locka såväl unga som lite äldre besökare. Detta skapar en härlig mix av människor som på alla sätt bidrar till att göra mat & dryck i Växjö till en upplevelse som sticker ut. Vill du ha en trevlig stund på restaurang eller under din utekväll kommer du alltså inte att bli besviken.

Med en intensiv studentkultur kan du också fika i Växjö och de många mysiga ställena ger definitivt en ytterligare känsla av trevlighet i staden. Vem vet, kanske kommer du i samspråk med någon av de trevliga studenterna som kan guida dig till de bästa upplevelserna och allt som Växjö har att erbjuda för dig som besöker staden.

Intressant och värt att veta om Växjö

Naturen är alltid nära när du är i Växjö och detta märks inte minst på de trevliga vandringsleder i Växjö, som finns för dig som vill uppleva naturen på riktigt. Det är en storslagen känsla att vandra i de otroliga småländska skogarna och du kommer definitivt inte att ångra ett besök här. Naturligtvis finns det olika slags vandringsleder beroende på dina unika förutsättningar. Varför inte prova Värendsleden som exempel. Här får du en upplevelse som är näst intill omöjlig att slå.

För den som gillar att uppleva naturen från vattnet, finns det även möjlighet att paddla kajak i Växjö. Du kan med enkelhet boka en kajaktur med guide eller välja att istället paddla tillsammans med endast ditt resesällskap. Även här finns det olika exempel på platser du kan paddla till, allt beroende på din kunskap och önskad svårighetsgrad.

Växjö erbjuder också mängder av aktiviteter så som musikkvällar, sport som du kan utöva själv liksom delta i roliga frågesportkvällar på någon av de många barerna. Dessutom finns här museum och du kan ta guidade turer runt om i staden under hela året. Vare sig du reser hit med familjen eller kompisgänget kommer ni med andra ord att finna något för just er.

Omgivningarna kring Växjö

Växjö shopping växer så att det knakar, mycket tack vare att universitetet har lockat fler handlare till att öppna butik här. Vare sig du söker de stora kedjorna eller vill ha någonting mer unikt, har du allt att hämta när du shoppar i Växjö.

Du kan med fördel också besöka Grand Samarkand som är ett köpcentrum i Växjö med ungefär 70 butiker. Här kan du lätt spendera en hel dag med fantastisk shopping, utan att behöva gå utomhus alls. Självklart finns det också flertalet matställen där du kan äta lunch eller ta en fika när du vill ha en kort paus från shoppingen.

Det går också fint att hitta loppis i Växjö om du föredrar att göra unika fynd bland mängder av intressanta varor i butikerna. I närheten av universitetet liksom mitt i centrum, hittar du flertalet spännande loppisar och butiker som erbjuder detta.

Att shoppa i Växjö är både roligt och mycket enkelt för alla som är nyfikna på vad staden har att erbjuda och gärna vill ta med sig någonting trevligt hem från besöket.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet