Buss från och till Växjö

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Växjö

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Växjö men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Växjö med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 1 busshållplats i Växjö. Du hittar den på kartan på den här sidan.
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillVäxjö! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Växjö under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.

Saker att göra i Växjö

Allmän information om Växjö

Växjö ligger mitt i de småländska skogarna och har idag en befolkning på ungefär 70 000 invånare. Det är med andra ord en relativt liten stad, men ändå väl värd ett besök för den som är nyfiken på att uppleva mer av vad Sverige har att erbjuda. Många tänker också på sagor när man tänker på området kring Växjö, mycket tack vare närheten till Astrid Lindgrens födelseort, liksom Astrid Lindgrens värld dit mängder av familjer reser varje år.

Växjö grundlades redan år 1342 och är idag en viktig universitetsstad som varje år lockar tusentals nya studenter som vill läsa vid universitetet här. Söker du historia och signifikanta upplevelser du kommer att minnas för alltid, är detta med andra ord staden för dig.

Sevärdheter i Växjö

Det finns mycket att se och uppleva i Växjö. Tack vare den unga känslan finns här ett aktivt nattliv liksom många härliga restauranger och barer. För kulturälskaren finns musikupplevelser och konstutställningar liksom en stor biograf. Självklart finns här också lokala sportlag som varje vecka erbjuder spänning på matcher av olika slag. Växjö erbjuder kort sagt någonting för alla smaker och intressen, kanske finner du också att du lär dig någonting nytt när du är i Växjö.

Växjö : Kultur och historia

I Växjö är historiens vingslag aldrig långt borta och detta upptäcker du snabbt om du gör ett besök på exempelvis Teleborgs slott. Här kan du få ta del av spännande historia samtidigt som du tar in för en helg på hotellet, njuter av exempelvis ett julbord inför julen eller varför inte delta i ett yogaretreat i slottsmiljö tillsammans med kompisarna. Tänk dock på att detta är upplevelser som oftast måste bokas i förväg.

I Kronobergs slottsruin får du ta del av Växjös färgstarka historia med en byggnad som stått sig sedan 1400-talet. Här har en stor del av den svenska historien utspelat sig och än idag är det svårt att inte bli märkbart påverkad då du närmar dig byggnaden. Du kan med fördel ta del av guidade turer under stora delar av året men det går lika bra att också utforska slottsruinen själv eller tillsammans med ditt sällskap.

I Linnéparken samlas av naturliga skäl lokalborna under de varmare delarna av året. Här kan du lätt ha en picknick eller varför inte träna tillsammans eller kompisar eller uppleva någon av de föreställningar som visas. Om vintern går det utmärkt att åka skidor eller pulka här så länge snö finns. Du kan också besöka ett kafé för en fika.

Nattliv i Växjö

God mat att äta i Växjö är mycket lätt att hitta. Detta gäller oavsett om du vill ha någonting snabbt och enkelt eller en finare middag på en femstjärnig restaurang. De allra flesta restaurangerna ligger av naturliga skäl mitt i stadens centrum men det går också fint att hitta god mat i till exempel Teleborg.

Prisnivåerna i Växjö är riktigt bra, mycket tack vare att man vill locka såväl unga som lite äldre besökare. Detta skapar en härlig mix av människor som på alla sätt bidrar till att göra mat & dryck i Växjö till en upplevelse som sticker ut. Vill du ha en trevlig stund på restaurang eller under din utekväll kommer du alltså inte att bli besviken.

Med en intensiv studentkultur kan du också fika i Växjö och de många mysiga ställena ger definitivt en ytterligare känsla av trevlighet i staden. Vem vet, kanske kommer du i samspråk med någon av de trevliga studenterna som kan guida dig till de bästa upplevelserna och allt som Växjö har att erbjuda för dig som besöker staden.

Intressant och värt att veta om Växjö

Naturen är alltid nära när du är i Växjö och detta märks inte minst på de trevliga vandringsleder i Växjö, som finns för dig som vill uppleva naturen på riktigt. Det är en storslagen känsla att vandra i de otroliga småländska skogarna och du kommer definitivt inte att ångra ett besök här. Naturligtvis finns det olika slags vandringsleder beroende på dina unika förutsättningar. Varför inte prova Värendsleden som exempel. Här får du en upplevelse som är näst intill omöjlig att slå.

För den som gillar att uppleva naturen från vattnet, finns det även möjlighet att paddla kajak i Växjö. Du kan med enkelhet boka en kajaktur med guide eller välja att istället paddla tillsammans med endast ditt resesällskap. Även här finns det olika exempel på platser du kan paddla till, allt beroende på din kunskap och önskad svårighetsgrad.

Växjö erbjuder också mängder av aktiviteter så som musikkvällar, sport som du kan utöva själv liksom delta i roliga frågesportkvällar på någon av de många barerna. Dessutom finns här museum och du kan ta guidade turer runt om i staden under hela året. Vare sig du reser hit med familjen eller kompisgänget kommer ni med andra ord att finna något för just er.

Omgivningarna kring Växjö

Växjö shopping växer så att det knakar, mycket tack vare att universitetet har lockat fler handlare till att öppna butik här. Vare sig du söker de stora kedjorna eller vill ha någonting mer unikt, har du allt att hämta när du shoppar i Växjö.

Du kan med fördel också besöka Grand Samarkand som är ett köpcentrum i Växjö med ungefär 70 butiker. Här kan du lätt spendera en hel dag med fantastisk shopping, utan att behöva gå utomhus alls. Självklart finns det också flertalet matställen där du kan äta lunch eller ta en fika när du vill ha en kort paus från shoppingen.

Det går också fint att hitta loppis i Växjö om du föredrar att göra unika fynd bland mängder av intressanta varor i butikerna. I närheten av universitetet liksom mitt i centrum, hittar du flertalet spännande loppisar och butiker som erbjuder detta.

Att shoppa i Växjö är både roligt och mycket enkelt för alla som är nyfikna på vad staden har att erbjuda och gärna vill ta med sig någonting trevligt hem från besöket.

Bussar till Växjö

Därför är FlixBus till Växjö ett bra val

Res till Växjö med FlixBus, det blir inte enklare än så! Med 11 förbindelser med buss till Växjö, kan du resa från både när och fjärran. Oavsett var du reser ifrån, är det enkelt att boka din resa till Växjö. Boka din biljett hos våra biljettombud, ombord på bussen, på hemsidan eller i FlixBus-appen. Du kan välja din önskade betalningsmetod, t ex kort, Swish, Paypal eller Apple/Google Pay. Dessutom när du reser till Växjö med FlixBus gör du ett klimatsmart val. Vi har som mål att bli 100 % klimatneutrala i framtiden och du kan hjälpa oss att uppnå det genom att klimatkompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett.

Ombordtjänster

Är du redo att boka din resa till Växjö? Glöm inte att reservera din sittplats i förväg för att få den bästa reseupplevelsen! Beroende på vad som finns tillgängligt på just din resa, kan du välja mellan kategorierna Classic, Bordsplats, Panorama eller boka en extraplats bredvid för mer utrymme. Vi erbjuder också generöst med bagageplats, varje resenär får ta med ett handbagage och en resväska som ingår i biljetten. Sist men inte minst, luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi. Nä du behöver ladda din enhet har du uttag vid din plats och när nöden kallar finns toalett ombord.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet