Buss från och till Berlin

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Berlin

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Berlin

Allmän information om Berlin

Tysklands största stad har med sin intressanta historia och rika kulturliv mycket att erbjuda våra bussresenärer. Huvudstaden som återförenades 1990 efter att Berlinmuren revs är idag en viktig politisk punkt i Europa men som även lockar artister, ingenjörer, konstnärer, affärsmän och självklart turister. Berlin har utvecklats från en industristad till ett centrum för högteknologi, forskning, kultur och shopping och som utsetts av UNESCO som en av världens främsta designstäder. Passa på att utforska stadens spännande nattliv då din buss anlänt till någon av våra busshållplatser i Berlin, och glöm inte prova en ”currywurst” när du känner dig hungrig. Runt Potsdamer Platz hittar du många restauranger, teatrar och museer och gillar du shopping så är en promenad längs Kurfürstendamm boulevard ett måste. Med FlixBus kan du resa från en stor mängd Europeiska städer till Tysklands huvudstad och besöka berömda platser som Brandenburger Tor, riksdagshuset och självklart resterna av Berlinmuren.

Sevärdheter i Berlin

Berlins riksdag, eller “Reichstag” som det heter på tyska, är en byggnad som definitivt är värt ett besök när du klivit av bussen. Dess intressanta historia och den fantastiska utsikten du får om du tar dig upp i den vackra glaskupolen är två anledningar som lockar många besökare. Runt riksdagen hittar du den stora parken Tiergarten där även många av ambassaderna ligger. Monumenten Siegessäule står mitt i parken och norr om den flyter floden Spree. Andra sevärdheter är det forna Östberlins centrum Alexanderplatz. Där finner du TV-tornet Fernsehturm och Berlins rådhus. Du kan även passa på att promenera längs paradgatan Unter den Linden som kantas av rader med lindar. Den leder till den berömda Brandenburger Tor som symboliserar Tysklands frihet och återförening efter Berlinmurens fall. Innan du hoppar på bussen hem igen är ett besök vid Förintelsemonumentet i centrala Berlin något som skapar ett intryck hos många.

Berlin : Kultur och historia

I Berlin kan du lära dig mycket om Tysklands historia. Du kan bland annat besöka Checkpoint Charlie, den berömda gränsövergången mellan Öst- och Västberlin under kalla kriget. Vid platsen finns idag ett mycket populärt museum med samma namn. Du finner fem andra museer på Museumsinsel – en ö mitt i floden Spree i centrala Berlin som sedan 1999 finns med på UNESCOs världsarvslista. Här kan du beskåda en stor mängd antika konstsamlingar. I Berlin finns även ett stort antal teatrar, operahus och konserthallar med flera berömda symfoniorkestrar och körer. Värt att nämna är Berlins filmfestival där Guldbjörnen delas ut i februari varje år. Ta bussen till Berlin då så ökar chansen att stöta på någon av de stora filmstjärnorna som kommer hit.

Nattliv i Berlin

Berlins nattliv är bland de bästa i Europa och här finner du en mängd klubbar med varierande utbud och stil. De har ofta öppet sent, många av dem ända till gryningen då de inte behöver anpassa sig efter någon specifik stängningstid på helger. Berlin sägs vara technomusikens huvudstad men du finner all typ av musik här när din buss anlänt. Berlin omnämns ibland även som huvudstad för HTBQ-personer i Europa och Berlin Pride är en av de största gayfestivalerna i världen. Det anordnas fler gayfestivaler i staden så du kan ta bussen hit året runt för att uppleva många av de gaybarer och klubbar som finns i Berlin, en av de mest kända är Schwuz. På väg hem från en natt i Berlin bör du passa på att smaka en Döner Kebab och om du vill ha en liten lugnare kväll finner du att staden erbjuder dig ett stort utbud av restauranger med mat från hela världen. Ett hett tips är Puro Sky Lounge där du kan njuta av en panoramavy över Berlin medan du tar en drink.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet