Buss från och till Budapest

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Budapest

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Budapest men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Budapest med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 3 busshållplatser i Budapest. Det finns Budapest Népliget bus station, Budapest Mexikói út, Budapest Kelenföld bus station hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Budapest! Beroende på var du reser ifrån, biljetter till Budapest kostar i genomsnitt 119,00 kr, men om du bokar i förväg eller under veckan kan du få biljetter med FlixBus tillBudapest från 109,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillBudapest! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Budapest under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Budapest från så lite som 109,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Budapest

Allmän information om Budapest

Den ungerska huvudstaden Budapest har ett brett utbud av aktiviteter och spännande platser. Staden är inte bara ett äkta kulturcentrum, den är är även politiskt, industriellt och kommersiellt högsäte tillika landets trafikknutpunkt. Med över 1,7 miljoner invånare och ett ständigt växande antal turister sjuder staden av liv inte bara under en ljummen sommarkväll på Danube, men även under kyligare vinterkvällar i ruinbarerna. När du strosar längs Budapests gator kommer du att upptäcka fantastiska arkitektoniska mästerverk, hitta torg och små prång fyllda med historia eller upptäcka kulinariska läckerheter både på enklare och mer exklusiva restauranger. Stadens Buda-sida utgörs av en grön och lugn miljö för sina besökare, och du tar dig lätt över till den mer livliga delen, Pest, via en av de sju broarna. Under hela sin livshistoria har Budapest bevarat något från varje era, och därför kan staden både jämföras med Wien, Prag och Berlin. Och en sak är säker: Budapest är en av Europas dolda skatter och väl värd ett besök!

Sevärdheter i Budapest

När du kommer till Budapests centrum kan du lätt bli lite överväldigad. Flera fantastiska byggnader, parker, museer och bad väntar på sina entusiastiska besökare. Du ska definitivt bege dig till Budas slottsområde, och se slottet, nationalgalleriet, charmiga gator och alléer, Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Olik delar av området har utsikt över unika attraktioner som parlamentet och Gellért-kullen. Hjälteplatsen och stadsparken (Liget) är också väl värda ett besök. Om du vill koppla av ska du besöka Széchenyi, Gellért eller ett av de andra baden. Konstmuseet i Budpest anordnar klassiska utställningar hela året och Ludwig Museum visar upp nutida föremål och installationer. Om du besöker Budapest på sommaren ska du inte glömma bort att besöka en av Europas största festivaler: Sziget! Du kommer definitivt att ha hur mycket som helst att göra om du tar bussen till Budapest.

Budapest : Kultur och historia

Även om Budapest idag är en känd metropol har det inte alltid varit så. Stadens rötter sträcker sig långt tillbaka i tiden när konfederationen av sju ungerska stammar, ledda av Árpád, anlände till Pannonien och bestämde sig för att slå sig ner där. Buda och dess omgivningar ockuperades i 150 år av ottomanerna (turkarna) från 1541 och framåt. Även om förtrycket splittrade nationen är de många baden och moskéerna fortfarande idag välbesökta av både lokalinvånare och turister. Det som idag är känt som Budapest grundades 1873 genom att föreningen av tre städer, Pest, Buda och Óbuda. Din FlixBus kan också komma att köra över den berömda bron Lánchíd, stadens första bro som byggdes under reformisteran. Byggnaderna i romantiska Budapest bär fortfarande på spåren från krigstiden och revolutionen, men modernt tänkande och fredstider efter regimbytet har gett huvudstaden möjligheten att blomstra igen.

Nattliv i Budapest

Budapest är unikt på många sätt och vis, men det sjudande nattlivet är definitivt ett stadens viktigaste kännetecken. Ruinbarerna är idag världskända. Den bästa beskrivningen på dessa platser är gamla byggnader, slitna möbler, starka ljus och en kanna gyllene öl. Sjätte och sjunde distriktet är nedlusade av den här typen av pubar, men här hittar du även klubbar, konsertlokaler, vinbarer och lokaler som serverar öl. Man irrar lätt bort sig i Budapest-natten när man hoppar från en bar till en annan, med nya äventyr varje kväll. Någrta absoluta måsten är Fogasház, Gozsdu Udvar, or Beeróság! Du kan också med fördel gå ut till mitten av Margaret-bron eller Frihetsbron för att njuta av den fantastiska åsynen av det upplysta slottsområdet, parlamentet och kedjebron. Helt enastående!

Bussar till Budapest

Hitta de billigaste bussresorna till Budapest

Letar du efter billiga biljetter till Budapest? Vi har bussar till Budapest från så lite som 109,00 kr – och du kan spara ännu mer om du är bokar i god tid. FlixBus erbjuder många förbindelser i Hungary och många andra länder, så oavsett vart du vill resa har vi säkert en förbindelse som passar dina resplaner. Om du vill resa över helgen eller stanna längre är FlixBus ett enkelt och bekvämt sätt att ta sig dit. Luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi ombord. Det är enkelt att köpa biljett. Köp din biljett på hemsidan, hos något av våra biljettombud eller i FlixBus-appen. Du visar upp din biljett i appen när du går ombord på bussen. Du kan även hantera din bokning i appen om dina resplaner skulle ändras. Boka din biljett i appen i tid för att fynda de billigaste biljetterna. Ju tidigare du bokar, desto billigare blir det!

Därför är FlixBus till Budapest ett bra val

FlixBus är det billigaste och bekvämaste sättet att resa tillBudapest.Det finns 3 hållplatser i Budapest och du kan resa dit från 194 städer. Du ser vilka förbindelser som finns från din stad på FlixBus linjekarta. Det är enkelt att boka bussbiljett med FlixBus: du kan välja mellan flera olika betalningsmetoder, som kort, Swish, Paypal, Apple/Google Pay. Betala säkert på vår hemsida eller i FlixBus-appen, eller om du känner för att resa spontant, kan du också köpa din biljett från chauffören. Att åka kollektivt med buss är ett av de klimatsmartaste sätten att resa på och du har även möjlighet att bidra till miljön genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Ombordtjänster

Det är bekvämt att resa till Budapest: när du klivit ombord på FlixBus kan du luta dig tillbaka, koppla av och använda våra tjänster ombord. Våra bussar är utrustade med toalett, laddningsuttag och gratis Wi-Fi, så att du kan skrolla sociala medier, chatta eller lyssna på musik under resan till Budapest. Gillar du att titta ut över landskapet när du reser? Sagt och gjort: när du bokar din biljett kan du boka din favoritplats genom att välja din favoritplats ombord, och om du vill ha lite mer utrymme eller sitta ensam kan du till och med boka en extra plats bredvid dig! Bagage ingår i din biljett när du bokar din resa till Budapest med FlixBus. Du får ta med dig ett handbagage och en resväska.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet