Buss från och till Budapest

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Budapest

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Budapest Kelenföld busstation

Budapest Mexikói út

Budapest Népliget busscentral

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Budapest: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

137

Antal busshållplatser

3

Land

Ungern

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Budapest

Allmän information om Budapest

Den ungerska huvudstaden Budapest har ett brett utbud av aktiviteter och spännande platser. Staden är inte bara ett äkta kulturcentrum, den är är även politiskt, industriellt och kommersiellt högsäte tillika landets trafikknutpunkt. Med över 1,7 miljoner invånare och ett ständigt växande antal turister sjuder staden av liv inte bara under en ljummen sommarkväll på Danube, men även under kyligare vinterkvällar i ruinbarerna. När du strosar längs Budapests gator kommer du att upptäcka fantastiska arkitektoniska mästerverk, hitta torg och små prång fyllda med historia eller upptäcka kulinariska läckerheter både på enklare och mer exklusiva restauranger. Stadens Buda-sida utgörs av en grön och lugn miljö för sina besökare, och du tar dig lätt över till den mer livliga delen, Pest, via en av de sju broarna. Under hela sin livshistoria har Budapest bevarat något från varje era, och därför kan staden både jämföras med Wien, Prag och Berlin. Och en sak är säker: Budapest är en av Europas dolda skatter och väl värd ett besök!

Sevärdheter i Budapest

När du kommer till Budapests centrum kan du lätt bli lite överväldigad. Flera fantastiska byggnader, parker, museer och bad väntar på sina entusiastiska besökare. Du ska definitivt bege dig till Budas slottsområde, och se slottet, nationalgalleriet, charmiga gator och alléer, Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Olik delar av området har utsikt över unika attraktioner som parlamentet och Gellért-kullen. Hjälteplatsen och stadsparken (Liget) är också väl värda ett besök. Om du vill koppla av ska du besöka Széchenyi, Gellért eller ett av de andra baden. Konstmuseet i Budpest anordnar klassiska utställningar hela året och Ludwig Museum visar upp nutida föremål och installationer. Om du besöker Budapest på sommaren ska du inte glömma bort att besöka en av Europas största festivaler: Sziget! Du kommer definitivt att ha hur mycket som helst att göra om du tar bussen till Budapest.

Budapest : Kultur och historia

Även om Budapest idag är en känd metropol har det inte alltid varit så. Stadens rötter sträcker sig långt tillbaka i tiden när konfederationen av sju ungerska stammar, ledda av Árpád, anlände till Pannonien och bestämde sig för att slå sig ner där. Buda och dess omgivningar ockuperades i 150 år av ottomanerna (turkarna) från 1541 och framåt. Även om förtrycket splittrade nationen är de många baden och moskéerna fortfarande idag välbesökta av både lokalinvånare och turister. Det som idag är känt som Budapest grundades 1873 genom att föreningen av tre städer, Pest, Buda och Óbuda. Din FlixBus kan också komma att köra över den berömda bron Lánchíd, stadens första bro som byggdes under reformisteran. Byggnaderna i romantiska Budapest bär fortfarande på spåren från krigstiden och revolutionen, men modernt tänkande och fredstider efter regimbytet har gett huvudstaden möjligheten att blomstra igen.

Nattliv i Budapest

Budapest är unikt på många sätt och vis, men det sjudande nattlivet är definitivt ett stadens viktigaste kännetecken. Ruinbarerna är idag världskända. Den bästa beskrivningen på dessa platser är gamla byggnader, slitna möbler, starka ljus och en kanna gyllene öl. Sjätte och sjunde distriktet är nedlusade av den här typen av pubar, men här hittar du även klubbar, konsertlokaler, vinbarer och lokaler som serverar öl. Man irrar lätt bort sig i Budapest-natten när man hoppar från en bar till en annan, med nya äventyr varje kväll. Någrta absoluta måsten är Fogasház, Gozsdu Udvar, or Beeróság! Du kan också med fördel gå ut till mitten av Margaret-bron eller Frihetsbron för att njuta av den fantastiska åsynen av det upplysta slottsområdet, parlamentet och kedjebron. Helt enastående!


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet