Buss till Prag

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår nya rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. 20% rabatt på alla resor inom Sverige, på både buss- och tågresor.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Prag

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Prag! Beroende på var du reser ifrån, biljetter till Prag kostar i genomsnitt 39,00 kr, men om du bokar i förväg eller under veckan kan du få biljetter med FlixBus tillPrag från 29,00 kr!
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Du kan reservera sittplats på resan till Prag under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillPrag! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Det finns 10 busshållplatser i Prag. Det finns Prague (Na Knížecí in Ostrovského street), Prague (Central Bus Station Florenc), Prague (Bus Terminal Roztyly), Prague (Bus Terminal Černý Most), Prague (Bus Station Holešovice), Prague (Hradčanská), Prague (Main Railway Station - Building), Prague (Main Railway Station - Wilsonova street), Prague (Main Railway Station - Parking), Prague (Bus Terminal Zličín) hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Prag med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns olika sätt att ta sig till Prag men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Boka din bussbiljett till Prag från så lite som 29,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Prag

Allmän information om Prag

Prag är en fascinerande stad och en äkta kulturell hubb för resenärer och turister. Och inte att förglömma; den har varit hem åt många storheter som exempelvis Kung Charles IV, den tidigare presidenten Václav Havel och författaren Jan Neruda. Prag slott är en av Prags största attraktioner, och tros ha byggts i slutet av 800-talet. Här har makten haft sitt huvudsäte genom århundraden, och alldeles nyligen installerades landets president här. Slottets äldsta delar har inte reparerats sedan slottet byggdes. Varje kväll lyses världens största nutida slott upp av ett spektakulärt ljusspel som du bara måste se om bussen tar dig till just Prag. Sankt Vitus-katedralen är en världsberömd katedral som invigdes på 1300-talet, John av Nepomuks grav ligger i tornet som även erbjuder en andlöst vacker utsikt över den tjeckiska metropolen och Sankt Vitus-katedralen. Om du inte vill klättra upp i tornet kan du promenera längs Karlsbron eftersom den är det enda sättet att korsa Vltava-floden, och dessutom förbinder Prags två delar. Karlsbron är Europas äldsta stenbro, ett nationalmonument och ett populärt resmål för våra bussresenärer när deras buss anländer till Prag. Byggnationen av bron inleddes på 1300-talen och under flera hundra år har konstruktionen fortsatt med frekventa ersättningar och ombyggnationer av de 75 statyer du ser när du går över bron.

Sevärdheter i Prag

När du tar bussen till Prag bara måste du besöka Viktov Hill och titta på nationalmonumentet Jan-Zizka. En annan nationalklenod nära floden Vltava är muren från det medeltida slottet. I det här området hittar du även “Vyšehrader” där några av landets mest berömda personligheter ligger begravda, I det judiska kvarteret hittar du gamla nya synagogan, Europas äldsta synagoga och den gamla judiska kyrkogården som bär på kistorna från 300 års begravningar. Detta är en av de viktigaste platserna för den judiska kulturhistorien i Prag, Vid Wenceslas-torget finns Prags största shoppingområde, perfekt om du vill ge dig ut på en liten shoppingrunda när din buss har anlänt till Prag. Området är uppkallat efter Sankt Wenceslas vars monument står placerat på torgets mitt.

Prag : Kultur och historia

När du tar bussen till Prag bara måste du besöka Viktov Hill och titta på nationalmonumentet Jan-Zizka. En annan nationalklenod nära floden Vltava är muren från det medeltida slottet. I det här området hittar du även “Vyšehrader” där några av landets mest berömda personligheter ligger begravda, I det judiska kvarteret hittar du gamla nya synagogan, Europas äldsta synagoga och den gamla judiska kyrkogården som bär på kistorna från 300 års begravningar. Detta är en av de viktigaste platserna för den judiska kulturhistorien i Prag, Vid Wenceslas-torget finns Prags största shoppingområde, perfekt om du vill ge dig ut på en liten shoppingrunda när din buss har anlänt till Prag. Området är uppkallat efter Sankt Wenceslas vars monument står placerat på torgets mitt.

Nattliv i Prag

Precis som andra härliga Europeiska städer har Prag ett sjudande nattliv med olika barer, klubbar och konsertlokaler. Prags nattliv är extra populärt bland våra bussresenärer tack vare de låga priserna. Först och främst är den tjeckiska republiken känd för sin goda öl. Världskända märken som Pilsner Urquell eller Budweiser anses vara världens bästa ölsorter. På Prags stora urval av barer och bryggerier hittar du den billigaste ölen med den högsta kvaliteten! Några populära alternativ är Pilsner Urquell Restaurant “Kolkobna" som serverar fatöl eller “Novoměstský pivovar“ som ligger på Wenceslas-torget och serverar ett av världens bästa öl. För alla bussresenärer som vill ge sig raka vägen ut i nöjeslivet är Prag det perfekta resmålet. “Karlovy Lazne” är Centraleuropas största nattklubb. Den är just nu öppen sju nätter i veckan och har fem våningar, och ett brett musikurval. Onekligen finns det något för alla musiksmaker. Duplex är en av Prags mest populära klubbar. Den ligger direkt på Wenceslas-torget där du hittar ett brett urval av lokaler för ett härligt nattliv i Prag innan du tar bussen hem igen.

Bussar till Prag

Hitta de billigaste bussresorna till Prag

Det är billigt och enkelt att resa till Prag med FlixBus, det finns393 bussresor från 29,00 kr beroende på avreseort och tid. Dessutom Prag har 10 FlixBus busshållplatser, vilket gör det till ett perfekt sätt att nå stadens centrum. Det är enkelt att boka bussbiljett till Prag, du kan boka på hemsidan eller i FlixBus-appen, men du kan också köpa din biljett hos våra biljettombud eller ombord. Genom att boka din biljett långt i förväg kan du fynda de bästa priserna. Visa upp biljetten i appen eller PDF-bekräftelsen du fått på mejlen, du behöver inte skriva ut din biljett. Kliv ombord och koppla av under resan till Prag!

Därför är FlixBus till Prag ett bra val

Du kan resa till Prag från 393 städer, och det går även många bussar från Prag till andra destinationer. Oavsett om du reser kort eller långt är bussresor ett klimatsmart val. Du har även möjlighet att klimatkompensera för koldioxidutsläppen från din FlixBus-resa, bocka bara för rutan för klimatkompensation när du bokar din biljett och bidra till en hållbarare framtid inom reseindustrin! Du kan boka din biljett på vår hemsida, i appen eller hos ett av våra biljettombud. Du kan betala med kort, Swish, Paypal och Apple/Google Pay. Ta del av våra tjänster ombord, med Wi-Fi, bekväma säten och laddningsuttag.

Ombordtjänster

Reservera sittplats när du bokar din FlixBus-biljett till Prag, på hemsidan eller i appen. Om du vill sitta för dig själv eller sitta tillsammans med vänner har vi sittplatskategorier för alla tillfällen. Välj sittplats i kategorin Classic, eller bordsplats om du behöver lite mer plats för att ställa ner laptoppen och jobba eller titta på en film. Du kan också välja panoramaplats för att få bättre sikt framåt i bussen, eller reservera en extraplats bredvid dig för lite mer utrymme. Du behöver inte bekymra dig för packningen när du reser med FlixBus. I din biljett ingår alltid ett handbagage och en stor resväska. Lägg in ditt bagage, visa upp din biljett och sätt dig på din plats på bussen. Ombord har du tillgång till gratis Wi-Fi så att du kan jobba, läsa nyheter, lyssna på musik eller bara koppla av under resan. För en bekvämare resa finns tillgång till toalett och laddningsuttag på alla våra bussar.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet