Buss från och till München

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i München

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i München

Allmän information om München

Funderar du kanske över vad du ska hitta på i München? Vad ska göra när du har gått av fjärrbussen? Den bayerska metropolen har ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. Oavsett om du väljer det legendariska Hofbräuhaus, Marienplatz eller katedralen S:t Peter – i centrum väntar många intressanta platser att utforska. Din fjärrbuss stannar precis som många andra tåg- och bussförbindelser till München vid den centrala busstationen eller den närliggande centralstationen, så det går smidigt att ta sig fram till centrum av Bayerns huvudstad. Efter bussresan kan du sedan njuta av en några kringlor och den lokala vita korven, ”Weißwurst”, på en typisk bayersk pub, eller ”Kneipe”, och sedan finns det massor med butiker för en lång shoppingrunda.

Sevärdheter i München

De prestigefyllda konstsamlingarna på Münchens museer är internationellt kända och kan besökas i alla väder. Särskilt uppskattat bland turister är det gamla och nya pinakoteket, samt konsthallen, delstatsmuseet med egyptisk konst och Bayerns nationalmuseum. Den som uppskattar teater, opera och balett och kommer med fjärrbuss till München, kommer att hitta massor med möjligheter. Den bayerska statsoperan, Münchens kammarspel eller Münchens folkteater är några höjdpunkter som den kulturintresserade kan se fram emot. Boulevardteatern vid Bayerischer Hof uppför komedier. Barn och ungdomar lär inte heller få det långtråkigt i München. Här finns en dockteater och filmteatern Schauburg, med nöje och underhållning för alla åldrar. I den bayerska huvudstaden har du verkligen mycket att välja bland när du vill koppla av i det gröna efter fjärrbussresan. Från den engelska trädgården till slottsparken Nymphenburg till djurparken i Hellabrunn – München erbjuder gott om grönområden att utforska, beundra och upptäcka. Dessutom hör Münchens parker ofta till ett slott eller en fästning som besökaren kan utforska.

München : Kultur och historia

München har som nästan alla storstäder självklart en pittoresk gammal stadsdel. De som besöker stadsdelen Lehel kommer att få en uppfattning om hur livet i München gestaltade sig för några århundraden sedan. Här finns många kyrkor från renässansen bevarade och under en promenad i kvarteret kan du tydligt urskilja de olika arkitektoniska stilarna från flera historiska perioder.

Nattliv i München

När man tänker på München tänker man förstås på Oktoberfest, eller ”Wiesn” som den också kallas. Men Münchens nattliv är inte begränsat till perioden mellan september och oktober, då tusentals turister från hela världen träffas i stadens öltält. Den som reser med fjärrbuss kan ta del av Münchens spännande nattliv året runt. Barutbudet i München är lika mångfacetterat som staden själv. Den som uppskattar traditioner måste besöka det världsberömda Hofbräuhaus eller Löwenbräukeller. Men det finns också andra intressanta alternativ. Oavsett om du vill hälla upp din egen öl i Stammbar, eller avnjuta någon av 130 ginsorter i Couch Club, får du definitivt en spännande barupplevelse under en fjärrbussresa till München. Den som vill svänga sina lurviga på en dansklubb har också kommit till rätt stad. Du kan exempelvis välja den berömda P1, där många kändisar väljer att festa, eller Milchbar där du får uppleva Münchens studentliv. I München får du garanterat en minnesvärd upplevelse.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet