Buss från och till Kiel

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Kiel

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Kiel

Allmän information om Kiel

Kiel är inte bara delstatshuvudstad i Schleswig-Holstein, utan även den nordligaste storstaden i Tyskland som du kan nå med fjärrbuss. Närheten till den berömda Kielkanalen och dess placering vid den naturliga hamnen i Kielfjorden har gjort att havet och sjöfarten har fått en särskilt inverkan på stadens utveckling. Detta märks inte bara på det stora antalet varv och rederier och på stränderna i stadsområdet, utan även på den livliga trafiken i Kiels hamn, där många färjelinjer avgår till Skandinavien och kryssningsfartygen väntar på sina passagerare. Men även om du bara kommer med fjärrbussen till Kiel och sedan reser vidare med båt bör du ta dig lite tid att utforska staden: Universitetsstaden Kiel har förutom sin hamn också många andra sevärdheter att erbjuda som du inte får missa under din vistelse.

Sevärdheter i Kiel

Hörnbron, där fotgängare och cyklister kan passera hamnavsnittet Hörn, kan fällas upp för att släppa förbi passerande fartyg. På bron får du ett bra första intryck av hamnstaden efter resan med fjärrbuss, och god utsikt över många andra sevärdheter i Kiel, exempelvis Hörns campus och Nikolaikyrkan. Dessutom är bron den snabbaste vägen från stadens centrum till Norgekajen på andra sidan banken av Kielkanalen, där färjan till Oslo avgår dagligen. Ett annat sevärt stopp under en promenad genom staden är Kiels rådhus, vars torn påminner om Campanile i Venedig. Några gator bort hittar du S:t Nicholas-kyrkan vid den gamla marknaden, där du kan äta middag på någon av de många restaurangerna innan färden går hemåt med fjärrbussen.

Kiel : Kultur och historia

Kiel fick stadsrättigheter 1242 under namnet Holstenstadt tom Kyle och firade 1992 sitt 750 -årsjubileum. Bland de viktigaste händelserna i stadens historia under de senaste århundradena är stadens upptagande i Hansan på 1200-talet, Freden i Kiel som slöts 1814 efter Napoleonkrigen och öppnandet av dagens Kielkanal (då kallad Kejsar Vilhelms kanal). Om du vill veta mer om hamnstadens maritima historia under din bussresa till Kiel hittar du många intressanta utställningar och fartygsmodeller i det sjöhistoriska museet som är inrymt i en före detta fiskauktionshall.

Nattliv i Kiel

Alltsedan grundandet av Christian-Albrechts-universitetet år 1665 är hamnstaden även en studentstad och den som reser med fjärrbuss till Kiel kan utforska ett varierat nattliv. Om du kan inte riktigt bestämma dig för om du vill tillbringa den första kvällen på en restaurang, en bar eller en klubb, är det bara att bege sig till Villa in Kiel, så slipper du välja. Här kan du dansa bort kalorierna efter en läcker måltid och dricka cocktails i baren mellan torsdag och lördag.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet