Buss till Kiel

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår nya rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. 20% rabatt på alla resor inom Sverige, på både buss- och tågresor.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Kiel

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Kiel men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Kiel med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 1 busshållplats i Kiel. Du hittar den på kartan på den här sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Kiel! Beroende på var du reser ifrån, kan du få biljetter med FlixBus tillKiel från 79,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillKiel! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Kiel under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Kiel från så lite som 79,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Kiel

Allmän information om Kiel

Kiel är inte bara delstatshuvudstad i Schleswig-Holstein, utan även den nordligaste storstaden i Tyskland som du kan nå med fjärrbuss. Närheten till den berömda Kielkanalen och dess placering vid den naturliga hamnen i Kielfjorden har gjort att havet och sjöfarten har fått en särskilt inverkan på stadens utveckling. Detta märks inte bara på det stora antalet varv och rederier och på stränderna i stadsområdet, utan även på den livliga trafiken i Kiels hamn, där många färjelinjer avgår till Skandinavien och kryssningsfartygen väntar på sina passagerare. Men även om du bara kommer med fjärrbussen till Kiel och sedan reser vidare med båt bör du ta dig lite tid att utforska staden: Universitetsstaden Kiel har förutom sin hamn också många andra sevärdheter att erbjuda som du inte får missa under din vistelse.

Sevärdheter i Kiel

Hörnbron, där fotgängare och cyklister kan passera hamnavsnittet Hörn, kan fällas upp för att släppa förbi passerande fartyg. På bron får du ett bra första intryck av hamnstaden efter resan med fjärrbuss, och god utsikt över många andra sevärdheter i Kiel, exempelvis Hörns campus och Nikolaikyrkan. Dessutom är bron den snabbaste vägen från stadens centrum till Norgekajen på andra sidan banken av Kielkanalen, där färjan till Oslo avgår dagligen. Ett annat sevärt stopp under en promenad genom staden är Kiels rådhus, vars torn påminner om Campanile i Venedig. Några gator bort hittar du S:t Nicholas-kyrkan vid den gamla marknaden, där du kan äta middag på någon av de många restaurangerna innan färden går hemåt med fjärrbussen.

Kiel : Kultur och historia

Kiel fick stadsrättigheter 1242 under namnet Holstenstadt tom Kyle och firade 1992 sitt 750 -årsjubileum. Bland de viktigaste händelserna i stadens historia under de senaste århundradena är stadens upptagande i Hansan på 1200-talet, Freden i Kiel som slöts 1814 efter Napoleonkrigen och öppnandet av dagens Kielkanal (då kallad Kejsar Vilhelms kanal). Om du vill veta mer om hamnstadens maritima historia under din bussresa till Kiel hittar du många intressanta utställningar och fartygsmodeller i det sjöhistoriska museet som är inrymt i en före detta fiskauktionshall.

Nattliv i Kiel

Alltsedan grundandet av Christian-Albrechts-universitetet år 1665 är hamnstaden även en studentstad och den som reser med fjärrbuss till Kiel kan utforska ett varierat nattliv. Om du kan inte riktigt bestämma dig för om du vill tillbringa den första kvällen på en restaurang, en bar eller en klubb, är det bara att bege sig till Villa in Kiel, så slipper du välja. Här kan du dansa bort kalorierna efter en läcker måltid och dricka cocktails i baren mellan torsdag och lördag.

Bussar till Kiel

Hitta de billigaste bussresorna till Kiel

Det är billigt och enkelt att resa till Kiel med FlixBus, det finns24 bussresor från 79,00 kr beroende på avreseort och tid. Det är enkelt att boka bussbiljett till Kiel, du kan boka på hemsidan eller i FlixBus-appen, men du kan också köpa din biljett hos våra biljettombud eller ombord. Genom att boka din biljett långt i förväg kan du fynda de bästa priserna. Visa upp biljetten i appen eller PDF-bekräftelsen du fått på mejlen, du behöver inte skriva ut din biljett. Kliv ombord och koppla av under resan till Kiel!

Därför är FlixBus till Kiel ett bra val

Du kan resa till Kiel från 24 städer, och det går även många bussar från Kiel till andra destinationer. Oavsett om du reser kort eller långt är bussresor ett klimatsmart val. Du har även möjlighet att klimatkompensera för koldioxidutsläppen från din FlixBus-resa, bocka bara för rutan för klimatkompensation när du bokar din biljett och bidra till en hållbarare framtid inom reseindustrin! Du kan boka din biljett på vår hemsida, i appen eller hos ett av våra biljettombud. Du kan betala med kort, Swish, Paypal och Apple/Google Pay. Ta del av våra tjänster ombord, med Wi-Fi, bekväma säten och laddningsuttag.

Ombordtjänster

Reservera sittplats när du bokar din FlixBus-biljett till Kiel, på hemsidan eller i appen. Om du vill sitta för dig själv eller sitta tillsammans med vänner har vi sittplatskategorier för alla tillfällen. Välj sittplats i kategorin Classic, eller bordsplats om du behöver lite mer plats för att ställa ner laptoppen och jobba eller titta på en film. Du kan också välja panoramaplats för att få bättre sikt framåt i bussen, eller reservera en extraplats bredvid dig för lite mer utrymme. Du behöver inte bekymra dig för packningen när du reser med FlixBus. I din biljett ingår alltid ett handbagage och en stor resväska. Lägg in ditt bagage, visa upp din biljett och sätt dig på din plats på bussen. Ombord har du tillgång till gratis Wi-Fi så att du kan jobba, läsa nyheter, lyssna på musik eller bara koppla av under resan. För en bekvämare resa finns tillgång till toalett och laddningsuttag på alla våra bussar.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet