Buss från och till Paris

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Paris

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Paris (Bercy Seine)

Champigny

Paris - Massy-Palaiseau (busstation Vilmorin)

Paris (Pont de Sèvres)

Paris (Porte de la Villette)

Paris Porte de Saint Ouen

Paris (Saint-Denis University)

Paris La Défense (Terminal Jules Verne)

Paris Pont de Levallois

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Paris: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

331

Antal busshållplatser

9

Land

Frankrike

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Paris

Allmän information om Paris

Paris, med sina 12 miljoner invånare, är en av de största huvudstäderna samt en av de mest populära och romantiska städerna i Europa. Genom att ta bussen till Paris så har du möjlighet att uppleva stadens fantastiska museum, såsom Louvre, Musée d’Orsay och Centre Pompidou. Om du gillar att shoppa är Paris en perfekt bussdestination för dig. Förutom att vara världens centrum för Haute Couture så finns här även massor av köpcentrum och shoppingstråk att upptäcka.

Sevärdheter i Paris

Det kan vara svårt att välja mellan alla aktiviteter som finns att göra i Paris, men att se Eiffeltornet är en utav de högst piroriterade attraktionerna för nyanlända turister. Idag har mer än 250 miljoner människor besökt det sedan det öppnade, och i genomsnitt görs här två frierier om dagen. För den kulturintresserade är Louvre ett måste, med sitt varierande utbud som innefattar alltifrån Mona Lisa till mer outforskad konst, hittar alla något tilltalade. Eftersom museumet är otroligt populärt rekomenderas det att köpa inträde i förväg, då är det större chans att du slipper stå lika länge i kö. Nästa franska sevärdighet på att-göra-listan är Notre Dame, vilket är en av de tidigaste exampel på Fransk-gotisk arkitektur. Vid högtider hörs musiken spela från tornen över hela södra Paris.

Paris : Kultur och historia

Frankrikes huvudstad var vid 52 år f.Kr. känd som Lutetia från Julius Caesars ”de Bello Gallico” efter errövringen av Romarriket. Vid medeltiden började sedan skapandet av nutida betydelsefulla och religiösa byggnader och det var här grunden till kända Louvre skapades. Paris blev därefter Frankrikes centrum för politik främst på grund av dess höga befolkning och ekonomiska betydelse. År 1789 inträffade Franska revolutionen vilket är en av de största betydelsefulla händelserna i moderntid för Frankrike. Detta ledde till avskaffandet av monarkin och framtvingade den första Franska republiken.

Nattliv i Paris

Några av de största intäkterna för Paris är från turister som kommer till Paris för att upptäcka de olika stadsdelarnas nattliv. Den franska huvudstaden erbjuder händelserikt och spännande nattliv, stora samt klassiska klubbar och nattklubbar anpassade för turister. Kända Moulin Rouge är definitivt värt ett besök för att se dess unika och elaganta shower. De må kosta men är värt varenda krona. De största områdena för att gå ut i Paris är Bastille och Oberkampf i distrikt 11. Här hittar du restauranger, barer och nattklubbar för alla tycken och smak. Bra att veta är att Paris barer och caféer är väldigt lika, då båda har öppet sent och serverar både öl och kaffe. Likaså att “bière à la pression" (fatöl) serveras i 250 ml glas.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet