Buss från och till Paris

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Paris

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Paris men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Paris med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 9 busshållplatser i Paris. Det finns Paris La Défense (Terminal Jules Verne), Champigny, Paris (Pont de Sèvres), Paris - Massy-Palaiseau (Bus station Vilmorin), Paris (Porte de Saint Ouen) - Hotel F1, Paris (Porte de la Villette), Paris (Saint-Denis University), Paris (Bercy Seine), Paris Pont de Levallois hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Paris! Beroende på var du reser ifrån, kan du få biljetter med FlixBus tillParis från 49,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillParis! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Paris under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Paris från så lite som 49,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Paris

Allmän information om Paris

Paris, med sina 12 miljoner invånare, är en av de största huvudstäderna samt en av de mest populära och romantiska städerna i Europa. Genom att ta bussen till Paris så har du möjlighet att uppleva stadens fantastiska museum, såsom Louvre, Musée d’Orsay och Centre Pompidou. Om du gillar att shoppa är Paris en perfekt bussdestination för dig. Förutom att vara världens centrum för Haute Couture så finns här även massor av köpcentrum och shoppingstråk att upptäcka.

Sevärdheter i Paris

Det kan vara svårt att välja mellan alla aktiviteter som finns att göra i Paris, men att se Eiffeltornet är en utav de högst piroriterade attraktionerna för nyanlända turister. Idag har mer än 250 miljoner människor besökt det sedan det öppnade, och i genomsnitt görs här två frierier om dagen. För den kulturintresserade är Louvre ett måste, med sitt varierande utbud som innefattar alltifrån Mona Lisa till mer outforskad konst, hittar alla något tilltalade. Eftersom museumet är otroligt populärt rekomenderas det att köpa inträde i förväg, då är det större chans att du slipper stå lika länge i kö. Nästa franska sevärdighet på att-göra-listan är Notre Dame, vilket är en av de tidigaste exampel på Fransk-gotisk arkitektur. Vid högtider hörs musiken spela från tornen över hela södra Paris.

Paris : Kultur och historia

Frankrikes huvudstad var vid 52 år f.Kr. känd som Lutetia från Julius Caesars ”de Bello Gallico” efter errövringen av Romarriket. Vid medeltiden började sedan skapandet av nutida betydelsefulla och religiösa byggnader och det var här grunden till kända Louvre skapades. Paris blev därefter Frankrikes centrum för politik främst på grund av dess höga befolkning och ekonomiska betydelse. År 1789 inträffade Franska revolutionen vilket är en av de största betydelsefulla händelserna i moderntid för Frankrike. Detta ledde till avskaffandet av monarkin och framtvingade den första Franska republiken.

Nattliv i Paris

Några av de största intäkterna för Paris är från turister som kommer till Paris för att upptäcka de olika stadsdelarnas nattliv. Den franska huvudstaden erbjuder händelserikt och spännande nattliv, stora samt klassiska klubbar och nattklubbar anpassade för turister. Kända Moulin Rouge är definitivt värt ett besök för att se dess unika och elaganta shower. De må kosta men är värt varenda krona. De största områdena för att gå ut i Paris är Bastille och Oberkampf i distrikt 11. Här hittar du restauranger, barer och nattklubbar för alla tycken och smak. Bra att veta är att Paris barer och caféer är väldigt lika, då båda har öppet sent och serverar både öl och kaffe. Likaså att “bière à la pression" (fatöl) serveras i 250 ml glas.

Bussar till Paris

Hitta de billigaste bussresorna till Paris

Det är billigt och enkelt att resa till Paris med FlixBus, det finns356 bussresor från 49,00 kr beroende på avreseort och tid. Dessutom Paris har 9 FlixBus busshållplatser, vilket gör det till ett perfekt sätt att nå stadens centrum. Det är enkelt att boka bussbiljett till Paris, du kan boka på hemsidan eller i FlixBus-appen, men du kan också köpa din biljett hos våra biljettombud eller ombord. Genom att boka din biljett långt i förväg kan du fynda de bästa priserna. Visa upp biljetten i appen eller PDF-bekräftelsen du fått på mejlen, du behöver inte skriva ut din biljett. Kliv ombord och koppla av under resan till Paris!

Därför är FlixBus till Paris ett bra val

Du kan resa till Paris från 356 städer, och det går även många bussar från Paris till andra destinationer. Oavsett om du reser kort eller långt är bussresor ett klimatsmart val. Du har även möjlighet att klimatkompensera för koldioxidutsläppen från din FlixBus-resa, bocka bara för rutan för klimatkompensation när du bokar din biljett och bidra till en hållbarare framtid inom reseindustrin! Du kan boka din biljett på vår hemsida, i appen eller hos ett av våra biljettombud. Du kan betala med kort, Swish, Paypal och Apple/Google Pay. Ta del av våra tjänster ombord, med Wi-Fi, bekväma säten och laddningsuttag.

Ombordtjänster

Reservera sittplats när du bokar din FlixBus-biljett till Paris, på hemsidan eller i appen. Om du vill sitta för dig själv eller sitta tillsammans med vänner har vi sittplatskategorier för alla tillfällen. Välj sittplats i kategorin Classic, eller bordsplats om du behöver lite mer plats för att ställa ner laptoppen och jobba eller titta på en film. Du kan också välja panoramaplats för att få bättre sikt framåt i bussen, eller reservera en extraplats bredvid dig för lite mer utrymme. Du behöver inte bekymra dig för packningen när du reser med FlixBus. I din biljett ingår alltid ett handbagage och en stor resväska. Lägg in ditt bagage, visa upp din biljett och sätt dig på din plats på bussen. Ombord har du tillgång till gratis Wi-Fi så att du kan jobba, läsa nyheter, lyssna på musik eller bara koppla av under resan. För en bekvämare resa finns tillgång till toalett och laddningsuttag på alla våra bussar.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet