Buss från och till Bremen

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Bremen

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Bremen Hbf centralstation (Breitenweg)

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Bremen: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

123

Antal busshållplatser

1

Land

Tyskland

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Bremen

Allmän information om Bremen

Bremen spelar i förstaligan inte bara när det kommer till fotboll. Den här fria Hansastaden inbjuder dig att upptäcka, shoppa, koppla av och mycket mer. Förutom en titt på Roland och stadsmusikanterna från Bremen, rekommenderar vi alla som reser med våra fjärrbussar att även besöka gamla staden eller Weserufer. Längs promenaden Schlachte kan den som uppskattar god mat verkligen få valuta för pengarna. Ett stort antal imponerande byggnader, våghuset och kvarteret Schnoor – allt detta gör resan till Bremen till en oförglömlig upplevelse. Och bäst av allt: Du kan resa hit bekvämt med fjärrbuss!

Sevärdheter i Bremen

Bremens berömda Roland-staty och stadens rådhus finns med på UNESCO:s världsarvslista. Statyn av stadsmusikanterna som skulle gå till Bremens är också ett välkänt landmärke i staden. Andra höjdpunkter under en resa med fjärrbuss till Bremen är Böttcherstraße och kvarteret Schnoor. I Hansastaden Bremen finns ett flertal kyrkor för olika trosinriktningar. Bremens protestantiska katedral från den gotiska eran är förmodligen den mest kända, men även den katolska Propsteikyrkan och Liebfrauenkyrkan är kända långt utanför Bremens gränser, inte bara på grund av sin ålder, och alltid väl värda ett besök. Dessutom finns det en mängd frikyrkor i Bremen, som har uppförts från det sena 1800-talet. Många monument och fontäner i Bremen har liksom kyrkorna en sekellång historia. Det finns över 50 museer och utställningslokaler i och omkring Bremen. En gång per år håller därför Bremens museer och historiska byggnader öppet för besökare under en hel natt. Oavsett om du väljer att besöka museet för internationell sjöfart, konsthallen, Focke-museet eller hamnmuseet kommer du inte att bli besviken. Bussen tar dig tryggt till Bremen och tillbaka igen så att du inte missar detta spännande kulturella evenemang. I Hansastaden Bremen arrangeras många olika evenemang varje år. Både den lilla Freimarkt mittemot rådhuset och Freimarkt på Bürgerweide hör till de äldsta folkfesterna i Tyskland. Sommarfestivalen ”Bremen swingt”, hamnfesten Vegesacker och julmarknaden tillhör också Bremens mest kända evenemang. Även sexdagarsloppet, Bremens karneval och den internationella litteraturfestivalen är mycket populära, även hos våra fjärrbussresenärer.

Bremen : Kultur och historia

Bremen är en hamnstad med en mycket gammal stadskärna. På stranden av Weser, med den historiska strandpromenaden, finns det massor med spännande matställen. Kvarteret Schnoor i Bremens gamla stad är ett medeltida tätbebyggt kvarter med smala gränder, och har anor tillbaka till den tid då man sysslade med fartygshantverk på gammaldags sätt. Många byggnader har en sekellång historia, som du kommer att få veta mer om när fjärrbussen har kommit fram till Bremen. Bremens rådhus från 1612, Stadtwaage (1587), Essighaus (1618) och Gewerbehaus (1620) är bara några exempel.

Nattliv i Bremen

Även nattlivet i Bremen erbjuder intressanta möjligheter. Särskilt på helgerna är Bremens centrum fyllt med både lokalbefolkning och turister. Det finns massvis med barer, klubbar, dansställen och uteställen. Flest hittar du i Bremens gamla stadsdel, Weserufer, Bahnhofsvorstadt med nattklubbsdistriktet och i den så kallade ”Viertel”. Oavsett musiksmak finns det något för alla i Bremen, ett av våra populära fjärrbussresmål.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet