Buss från och till Dortmund

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Dortmund

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Dortmund

Allmän information om Dortmund

Den karismatiska staden i hjärtat av Nordrhen-Västfalen har över 570 000 invånare. Denna rika stad har utvecklats till en stad med unik charm, och är en av de mest populära städerna i Ruhr-området. Det finns många anledningar till varför du ska ta bussen till Dortmund. Så fort du anländer till stadens centralstation finns alla de viktigaste platserna inom ett rimligt avstånd: däribland Dortumnder U, Westfalenhallen och givetvis Borussia Dortmund fotbollsstadion.

Sevärdheter i Dortmund

Det är inte speciellt välkänt att Dortmund är rik på fästningar, slott och herrgårdar. Det finns många olika slottsparker och vallgravar. Dortmund har väldigt mycket gammal arkitektur och ett otal arkaiska byggnader och kyrkor. Listan är oändlig, och det går i princip inte att besöka samtliga historiska byggnader på en och samma dag. Planera din resa noga eftersom det nästan krävs att du tillbringar en hel helg i Dortmund!

Dortmund : Kultur och historia

Om du tar en av våra bussar till Dortmund kan du många olika konstformer. Künstlerhaus i norr är välkänt för sin stora utställningsyta av nutida och experimentell konst. I Dortmunds konstnärskvarter hittar du massor av olika konstformer som målningar, skissar, skulpturer, foton och videokonst. I Dortmund hittar du även en av de äldsta kulturfestivalerna känd under namnet International Culture Days. På vintern är Dortmunds julmarknader en äkta kulturskatt för alla. Det finns över 300 stånd vilket gör staden till en av Tysklands största julmarknadsstäder. De kulturella möjligheterna är oändliga när din buss har kommit fram till Dortmund!

Nattliv i Dortmund

Dortmund har ett varierande utbud av olika pubar, klubbar och konsertplatser. Dortmunds Konserthus anses som den perfekta konserthallen tack vare en arkitektonisk design som går i stål och glas och ger en oslagbar akustik. I Dortmund finns även många jazzklubbar. Så våra bussresenärer som tar bussen till Dortmund kan förvänta sig en varierande och självständig musikscen. Pop, jazz, klassisk, opera - Dortmund har ett enormt utbud och har något för alla som väljer att ta bussen till denna stad i Nordrhen-Vestfalien.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet